Cum alegi cele mai bune monturi pentru pescuit?

cele mai bune monturi pentru pescuitMonturile pentru pescuit sunt niste accesorii folosite de pasionatii care merg la balta, ele fiind strict necesare pentru prinderea pestilor, intr-un mod eficient. Aceste produse se pot folosi la undite si lansete, indiferent daca vorbim de pestii obisnuiti sau de cei rapitori.

Expertii recomanda ca pentru pescuitul la distanta sa se foloseasca monturi cu plumbi sau naditoare, care sunt montate la capatul firului unditei. Pentru a efectua lansari la distanta este indicat sa aveti monturi cu un singur carlig, iar momeala sa aiba dimensiuni mici.

Alegerea monturilor pentru pescuit depinde si de stratul existent pe fundul baltii, care poate fi nisipos, pietros sau mal.

Astfel, pe un strat tare este recomandat sa se apeleze la plumbi cu greutati mai mari, cu forme speciale, iar carligele pot fi cele de tip ”cioc de papagal”. In schimb, la un strat moale, folositi un plumb mai usor si orice tip de carlige.

Vezi rapid o ofertă de preț la monturi pentru pescuit: CLICK AICI.

Pentru lansete poti utiliza una dintre cele mai simple monturi, cu naditor fix. In afara de acestea, este necesar de 1 pana la 3 carlige, in functie de prada tintita.

O alta varianta pentru monturi de pescuit la lansete o reprezinta cea culisanta cu naditor in line.

Acesta este foarte simpla, ea fiind realizata cu un naditor culisant si un vartej sau agrafa, plus un carlig. Ultimul model se preteaza pentru majoritatea speciilor de pesti.

Pe piata exista diverse astfel de accesorii, de aceea va prezentam mai jos cateva modele, care te vor ajuta sa alegi cele mai bune monturi pentru pescuit, potrivite pentru tine.

Profită de Oferta actuală eMAG la monturi pentru pescuit: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune monturi pentru pescuit in functie de tipul acestora?

Monturile pentru pescuit pot fi de mai multe tipuri, astfel: kituri complete, cu momitor, tip elicopter, agrafe, vartejuri, spin, stoper pentru pluta, bilute de silicon etc.

Monturi pentru pescuit cu momitor – acest model este unul dintre cele mai populare in randul pescarilor, fiind folosit in special la pescuitul crapului. Are momitor in line, fir principal textil, vartej si carlige.

Monturi pentru pescuit kit complet – dispune de o linie completa si accesorii de rezerva. Contine plumbi, agrafe, plute, vartejuri, guta, precum si carlige. De asemenea, el are in dotare si 15 bobite de plumb, cu diverse greutati. Este ideal pentru un pescar atunci cand pleaca spre balta.

Monturi elicopter pentru pescuit – acest model are si un tub de silicon, un vartej, plumbi si bile de plastic. Acestea ajuta la o mobilitate mai mare si la pescuitul pestilor mai voluminosi. Se poate folosi la o multitudine de utilizari, precum swimfeeders, quickchanging.

 Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cele mai bune monturi pentru pescuit. Spor la cumparaturi!

Monturi pentru pescuit de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *