Cum alegi cea mai buna undita de pescuit?

cea mai buna undita de pescuitO undita de pescuit este un echipament obligatoriu destinat iubitorilor acestei vechi indeletniciri practice pe malul apei. Un astfel de produs este conceput special pentru prinderea pestilor, indiferent de marime sau specie.

Fara indoiala dezvoltarea uneltelor a dus la fabricarea unor undite de pescuit din ce in ce mai performante, realizate din materiale rezistente, care ajuta foarte mult pescarul, reducandu-i efortul.

Trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte, precum speciile de pesti vizati si tipul de apa unde vrei sa faci o captura. Daca vei merge pe o balta linistita, fara valuri sau ape repezi, atunci iti poti lua o undita de pescuit obisnuita de 4-6 metri, in functie de indemanarea si experienta pe care o ai.

Cele mai performante undite de pescuit sunt cele fabricate din fibra de carbon, care sunt foarte rezistente.

Pe piata exista numeroase modele de astfel de produse, de aceea este destul de dificil sa gasesti repede unul adecvat.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna undita de pescuit, potrivita pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la undițele de pescuit: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna undita de pescuit in functie de lungimea acesteia?

Unditele de pescuit pot avea diferite lungimi, astfel: de 2-4 metri, intre 4 si 6 metri si peste 6 metri.

Undita de pescuit de 2-4 metri – acest model poate fi fabricat din fibra de sticla sau de carbon. In general, este preferata de incepatori, modelul cu lungimea de 4 metri are o greutate foarte mica si are 4 tronsoane.

Undita de pescuit de 4-6 metri – un model de 5 metri confectionat din fibra de carbon este un produs performant si este destinat avansatilor. Are o actiune medie, fiind subtire, usoara, avand 5 tronsoane. Este recomandata pentru pescuitul stationar.

Undita de pescuit de 6-8 metri – un produs cu lungimea de 7 metri este realizat din fibra de carbon, fiind adecvat pentru avansati. Are o greutate redusa si un echilibru perfect. Se poate folosi pentru orice tip de peste.

Profită de Oferta actuală eMAG la undițele de pescuit: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna undita de pescuit in functie de greutatea acesteia?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unei undite de pescuit este greutatea acesteia, care poate fi de: 200-250 de grame, 300-350 de grame si peste 350 de grame.

Undita de pescuit cu greutatea de 200-250 de grame – de obicei acest model este confectionat din fibra de carbon, avand un pret/calitate foarte bun. Spre exemplu o undita cu greutatea de 215 grame are o lungime de 5 metri. Este recomandata la pescuitul stationar pentru pesti de orice marime.

Undita de pescuit de 250-300 grame – este fabricata din fibra de carbon si poate fi utilizata atat de incepatori, cat si de avansati. Spre exemplu, o undita cu greutatea de 300 de grame poate avea lungimea de 6 metri. Este folosita pentru pescuitul stationar la pluta.

Undita de pescuit de 300-400 de grame – un model cu greutatea de 360 de grame poate avea lungimea de 7 metri. Este confectionata din fibra de carbon si are un suport metalic. Este indicata pentru pescuitul sportiv.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna undita de pescuit. Spor la cumparaturi!

Undițe de pescuit de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *