Cum alegi cele mai bune lansete?

cele mai bune lanseteUn pescar, indiferent daca este unul profesionist sau amator, are nevoie de niste lansete de calitate, care sa se potriveasca cu nevoile sale. Aceste produse sunt mult mai bune fata de cele clasice, deoarece firul de pescuit este mult mai lung decat marimea axului.

Fara indoiala, trebuie sa adaptezi caracteristicile unei lansete tipului de peste si apei unde o folosesti. De asemenea, in functie de bugetul alocat este bine sa alegi si un material de calitate, rezistent in timp.

Pe piata vei gasi numeroase modele, de aceea este bine sa stii mai multe lucruri despre acestea, inainte de a merge in magazine.

Va prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cele mai bune lansete, potriivte pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la lansete: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune lansete in functie de material?

Un aspect de care trebuie sa tii seama la alegerea unei lansete il reprezinta materialul din care aceasta este confectionata. Poti gasi din fibra de carbon, din fibra de sticla sau din materiale compozite.

Cele mai performanate sunt cele fabricate din fibra de carbon, dar si pretul acestora este unul pe masura.

Profită de Oferta actuală eMAG la lansete: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune lansete in functie de tipul acesteia?

Lansetele pot fi de mai multe feluri, cum ar fi: telescopice, tip spinning, stationare, feeder, match etc.

Lanseta telescopica – este o undita foarte populara in randul pescarilor, deoarece ofera posibilitatea reglarii lungimii, in functie de necesitati, fiind si usor de transportat. Aceasta are o mai buna flexibilitate fata de alte modele, dar este mai sensibila la aruncare, datorita imbinarilor. Permite aruncariu lungi si este folosita pentru orice fel de peste.

Lanseta spinning – aceasta este recomandata in general pentru pescarii amatori, mulineta fiind situata sub tija. Este indicata pentru pescuitul de dimensiuni mici si medii, spre exemplu la stiuca, salau, biban. Pot exista modele de diferite lungimi, cum ar fi cele de 2,1 si 2,4 metri. Produsul este fabricat din mixtura de carbon sau din fibra de sticla, avand o greutate cuprinsa intre 0,5 si 1,7 kg.

Lanseta stationara – este un model fabricat din carbon, usor, alcatuit din mai multe tronsoane. Are o greutate redusa de numai 420 de grame, o lungime de 3 metri si este folosita pentru pescuitul stationar la crap sau somn.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la lansete: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune lansete in functie de lungime?

Un factor important la alegerea unei lansete il constituie lungimea acesteia. Astfel, pe piata exista produse de diverse lungimi, astfel: de 2,1- 2,4 metri, de 3-3,6 metri si chiar de peste 4 metri.

Lanseta de 2,1-2,4 metri – de regula acest model poate fi unul stationar, tip spinning sau telescopic, care poate fi folosit atat de pescarii sportivi cat si de cei amatori.

Lanseta de 3-3,6 metri – acest model poate fi unul telescopic, tip feeder pentru pescuitul sportiv sau ocazional.

Lanseta cu lungime reglabila – este o undita telescopica sau alcatuita din mai multe tronsoane, ce poate fi reglata in functie de tipul de peste sau de nivelul apei in care se pescuieste.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cele mai bune lansete. Spor la cumparaturi!

Lansete de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *