Cum alegi cel mai bun fir de pescuit?

cel mai bun fir de pescuitUn fir de pescuit reprezinta unul dintre factorii-cheie pentru pasionatii care merg la balta sa prinda peste. Fara indoiala, cea mai importanta calitate a acestui produs o constiuie rezistenta lui, care te scuteste de intamplari neplacute.

Trebuie evitat riscul ruperii firului la socuri sau prin forta pestelui, de aceea este necesar sa fie puternic si fiabil, in acelasi timp. Aceste insusiri ajuta la prinderea cu usurinta a capturii, precum si la aducerea ei la mal, fara a avea prea multe batai de cap.

In magazine, vei gasi nenumarate fire de pescuit, de aceea este destul de greu de ales produsul adecvat.

Pentru asta, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun fir de pescuit, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la firele de pescuit: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun fir de pescuit in functie de tipul acestuia?

Pe piata exista diverse tipuri de fire de pescuit, astfel: monofilament, fluorocarbon si multifilament.

Fir de pescuit monofilament – acest model are un singur fir, confectionat din nylon. Este cel mai folosit fir de catre pescari, putand fi utilizat de cele mai multe tipuri de undite si mulinete. Are cel mai mic pret, fiind accesibil tuturor, in special incepatorilor.

Fir de pescuit fluorocarbon – acest tip este deosebit, deoarece este aproape invizibil in apa, pentru pesti. El nu absoarbe apa, avand caracteristici remarcabile, ramanand la fel la influenta razelor solare si a altor substante. In schimb, el este mai rigid decat modelul din nylon, fiind mai greu de aruncat.

Fir de pescuit multifilament textil – acest model este mult mai rezistent decat celelalte, pescarii putand stapani cu ajutorul acestuia pestii mari si mai voluminosi. Acesta nu se intinde si nici nu se deformeaza, fiind foarte puternic, insa pretul lui este foarte ridicat.

Profită de Oferta actuală eMAG la firele de pescuit: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun fir de pescuit in functie de capacitatea rolei?

Un aspect important de care trebuie sa tii cont la alegerea unui fir de pescuit il constituie capacitatea rolei, care poate fi de: de 10-20 m, 50-100 m, 150-200 m, in frunctie de necesitatile tale.

Fir de pescuit in rola de sub 50 de metri – daca esti incepator sau acum vrei sa te apuci de pescuit atunci poti incepe cu un model care sa contina o lungime mai mica, necesara pentru o undita. Totusi poti alege un produs care sa reziste unei capturi de maximum 20 de kg si un fir cu densitate ridicata.

Fir de pescuit in rola de 50-100 de metri – poti alege un produs de 100 de metri care are diametrul de 0,65 mm, care este recomandat pentru pescuitul lansat. Poti face aruncari lungi, el avand rezistenta la rupere de 22,6 kg.

Fir de pescuit in rola de 100-200 de metri – daca esti un pescar inrait si cu multa experienta, care merge regulat pe balta, atunci poti apela la o lungime mai mare. Spre exemplu, poti lua la un pret accesibl un fir textil multifilament de 150 de metri.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun fir de pescuit. Spor la cumparaturi!

Fire de pescuit de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *