Cum alegi cele mai bune carlige de pescuit?
Carligele de pescuit sunt niste elemente esentiale pentru a putea prinde peste, in conditii optime, fara a avea batai de cap. Gasirea acestor produse ideale pentru anumite conditii si specii, nu este o treaba usoara, ea fiind perfectionata odata cu experienta capatata pe balta.
Printre elementele carligelor de pescuit enumeram paleta, tija, varful si spinul. Paleta este necesara pentru a nu permite desprinderea nodului, iar tija poate fi mai lunga sau mai scurta in functie de momeala.
Varful carligului de pescuit poate fi drept sau indreptat spre tija sau spre exterior. Daca prima varianta prinde mai usor pestele, dar si il scapa mai repede, cea de-a doua il tine capturat mai bine.
Spinul unui carlig este conceput special pentru a retine pestele odata prins in undita sau lanseta.
Pe piata exista numeroase tipuri de astfel de produse, de aceea este greu sa gasesti unul adecvat.
Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cele mai bune carlige de pescuit, potrivite pentru tine.
Vezi rapid o ofertă de preț la carligele de pescuit: CLICK AICI.
Cum alegi cele mai bune carlige de pescuit in functie de tipul acestora?
Carligele de pescuit pot fi de mai multe tipuri, astfel: legate, cu ochet, cu ban etc.
Carlige de pescuit legate – modele folosite pentru momeli flotante, care permit obtinerea de distante mari la aruncari. Firul este legat de carlig printr-un nod special, rezistent.
Carlige de pescuit cu ochet – aceste tipuri sunt curbate pentru a nu permite nodului realizat pe tija sa se desprinda de carlige. De regula, acestea sunt foarte rezistente, fiind forjate.
Carlige de pescuit cu ban – aceste modele sunt cu tija dreapta, fiind recomandate in special pentru pescuitul stationar.
Profită de Oferta actuală eMAG la carligele de pescuit: CLICK AICI.
Cum alegi cele mai bune carlige de pescuit in functie de marimea acestora?
Un factor important de care trebuie seama la alegerea unui carlig de pescuit il reprezinta marimea acestuia, care poate fi: 2-5, 6-9, 10-13, 14-17 etc. Acestea variaza in functie de tipul speciilor si de marimea capturii. Numerotarea incepe de la carligele mai mari spre cele mai mici.
Carlige de pescuit marimea 1-2-5 – este un model forjat, rasucit cu paleta, fiind optim pentru pescuitul strationar. Spre exemplu, daca vei alege marimea 5 atunci poti folosi atat momeli de fund, cat si cele de tip pop-up. Dispune de un ochet usor inclinat catre interior.
Carlige de pescuit marimea 6-9 – aceste modele pot fi: pentru crap cu ochi revers, cu un spin si paleta, conceput pentru pastrav sau tip cioc de papagal fabricat din otel suedez de cea mai buna calitate, fiind destinat pescuitului stationar.
Carlige de pescuit de marimea 10-13 – poti gasi modele nr. 10, ideale pentru competitie, avand o gama larga de momeli si specii de peste, fiind fabricate din otel carbon japonez si avand deschidere larga.
Carlige de pescuit de marimea 14-17 – modelele nr. 14 pot fi pentru feeder, fiind dotate cu Quickstop. Sunt perfecte pentru pelete si boabe de porumb. Iar cele nr. 16 pot fi cu paleta, reversibile cu varf ascutit electrochimic. Acestea din urma sunt destinate pescuitului care foloseste momeala vie, precum rame, viermisori.
Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cele mai bune carlige de pescuit. Spor la cumparaturi!
Carlige de pescuit de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
Poate te intereseaza si articolele:
- Cum aleg cei mai buni senzori de pescuit?
- Cum alegi cel mai bun scaun de pescuit?
- Cum alegi cele mai bune lansete?
- Cum alegi cel mai bun sonar pescuit?
- Cum alegi cea mai buna undita de pescuit?
- Cum alegi cel mai bun fir de pescuit?
- Cum alegi cel mai bun minciog?
- Cum alegi cel mai bun juvelnic?
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!