Cum alegi cel mai bun sonar pescuit?

cel-mai-bun-sonar-pescuitPentru pescarii impatimiti este indicata achizitionarea unui sonar pentru pescuit. In aceste conditii, putem spune ca cel mai bun sonar pescuit are un rol foarte important in succesul pe care il veti avea in cadrul sesiunilor de pescuit. Optand pentru aceste descoperiri moderne in ceea ce priveste tehnologia, veti avea ocazia de a identifica mult mai usor pestii.

Un sonar de pescuit reprezinta un dispozitiv foarte important pentru pasionatii de pescuit. Acest aparat foloseste undele sonore, pe care le transmite apa, ceea ce inseamna ca veti avea ocazia de a descoperi mai repede grupurile de pesti. In cazul in care un peste trece sau intra in raza de actiune, ceea ce poarta denumirea de con de scanare, sonarul afiseaza pe un display electronic anumite informatii. In aceste conditii, aveti ocazia de a anticipa prezenta pestilor, respectiv de a actiona pentru prinderea lor.

Eficienta celui mai bun sonar pescuit nu va lasa niciodata de dorit si veti observa acest lucru in momentul in care il veti utiliza. In ceea ce priveste selectia potrivita si corecta, este foarte important sa tineti cont de cateva aspecte importante pentru o achizitie corecta. In acest sens, este important sa optati mereu pentru produsele de calitate din acest domeniu si sa va ganditi la bugetul de care dispuneti in ceea ce priveste achizitionarea.

Avand in vedere aceste detalii si aspectele importante pe care le vom prezenta in randurile urmatoare, veti avea ocazia de a gasi cel mai bun sonar pescuit.

Vezi rapid o ofertă de preț la sonarele de pescuit: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun sonar pescuit in functie de puterea oferita?

Cu siguranta, puterea oferita de un sonar pescuit reprezinta o chestiune foarte importanta pentru o selectie corecta. In aceste conditii, putem spune despre putere ca este specificata in doua tipuri.

Asadar, putem aminti de puterea de iesire RMS si puterea peak to peak. In ambele situatii, veti afla detalii despre eficienta aparatului in ceea ce priveste detectarea pestilor, iar prima indicatie se refera la capacitatile transmitatorului. In cazul in care veti dori sa utilizati aceste instrumente in ape foarte tulburi, atunci este indicat sa tineti cont de faptul ca puterea peak to peak pe care o aveti la dispozitie sa nu depaseasca valoarea de 2000 W. Pe de alta parte, in aceeasi situatie, este indicat sa va asigurati de faptul ca puterea RMS trebuie sa aibe valori mai mari de 200 W.

Pe de alta parte, in cazul in care veti pescui in ape limpezi, puterea este mai putin importanta, si va trebui sa aveti in vedere frecventele de lucru. Adancimea zonei in care pescuiti reprezinta, de asemenea, o chestiune importanta, pe care va trebui sa o aveti in vedere. Daca adancimea este de 3 – 5 m, atunci este indicata o valoare a puterii de 500 – 1000 W, temperatura fiind de asemenea una ridicata. Pe perioada anotimpului rece, pentru o adancime de 8 – 10 m, este indicata o putere de cel putin 1000 W, deoarece aceasta va oferi suficienta energie.

Cu siguranta veti gasi cel mai bun sonar pescuit in cazul in care veti avea in vedere chestiunile referitoare la puterea acestuia.

Profită de oferta actuală eMAG la sonarele de pescuit: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun sonar pescuit in functie de diagonala display-ului (inch)?

Pentru o achizitionare corecta in ceea ce priveste sonarul pentru pescuit, este indicat sa aveti in vedere si diagonala display-ului. In cazul in care aveti un buget generos pentru achizitiile de acest tip, este indicat sa optati pentru o varianta color cu o diagonala de 5 inch. Utilizand un sonar cu aceste specificatii, veti obtine cu siguranta rezultatele dorite pe perioada sesiunilor de pescuit.

De asemenea, exista si alte tipuri de diagonala, ce ajung pana la 10 inch, insa este indicat sa tineti cont de faptul ca odata cu un numar mai mare de inch va fi necesar un buget mai mare de achizitionare. Insa, de diagonala display-ului depinde succesul pe care il veti avea in timpul pescuitului.

In functie de necesitatile pe care le aveti si de bugetul de care dispuneti, veti gasi cu siguranta metoda ideala de achizitionare. Avand in vedere diagonala in inch a unui produs de acest tip, veti gasi cu siguranta cel mai bun sonar pescuit.

Vezi cele mai populare sonare de pescuit de pe eMAG: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun sonar pescuit in functie de interfata acestuia: alb-negru, monocrom (cu nuante de gri) sau color?

De cele mai multe ori in ceea ce priveste achizitionarea pentru cel mai bun sonar pescuit, aveti ocazia de a opta pentru un display monocrom sau color. De acest lucru depinde claritatea imaginilor receptionate si va trebui sa aveti in vedere aceasta caracteristica.

Pe de alta parte, sunt foarte importante conditiile de luminozitate, deoarece in unele situatii poate fi impiedicata citirea corecta a display-ului. Pe langa culoare, este indicat sa aveti in vedere si aceasta luminozitate, deoarece numai in aceste conditii veti lua decizia optima.

Este indicat sa optati pentru o rezolutie cu cati mai multi pixeli verticali, pentru ca acest dispozitiv sa se comporte ideal in ceea ce priveste luminozitatea, aratand contururi si detaliile importante.

Cu siguranta, este indicat sa optati pentru varianta color in ceea ce priveste achizitionarea, deoarece in cazul in care veti face acest lucru veti obtine date corecte despre localizarea pestilor. Insa, daca veti alege aceasta varianta de achizitionare, este indicat sa dispuneti si de un buget mai mare.

Si variantele de alb negru sau monocrom reprezinta o varianta optima de utilizare, avand pretul mai avantajos decat in cazul variantei color. Avand in vedere aceste caracteristici, veti gasi cu siguranta cel mai bun sonar pescuit.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cel mai bun sonar pescuit: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun sonar pescuit in functie de capacitatea de adancime (metri)?

Exista multe variante de achizitie in cazul in care veti tine cont de capacitatea de adancime exprimata in metri. In acest sens, pentru o achizitie corecta din toate punctele de vedere, este important sa tineti cont si de necesitatile pe care le aveti.

Exista sonare pentru pescuit ce pot fi utilizate pentru adancimile de 3 – 5 m. Optand pentru aceasta varianta de achizitionare aveti ocazia de a gasi solutia optima pentru apele cu aceste dimensiuni. Puterea reprezinta o chestiune esentiala in cazul in care veti dori sa va bucurati de eficienta in functie de adancimea la care veti pescui. In aceste conditii, exista sonare de pescuit ce transmit informatii precise si pentru adancimi de 8 – 10 m.

Utilizand o frecventa si o putere potrivita, exista produse de aceste tip ce pot citi informatii pana la distante de 30 m adancime. Totodata, aveti ocazia de a opta pentru sonare de pescuit ce pot oferi informatii de la o adancime de 100 – 120 m.

Dupa cum am mai spus, in functie de capacitatea de adancime de la care veti dori sa obtineti informatii, trebuie sa selectati si puterea necesara. Avand in vedere aceasta caracteristica, aveti ocazia de a gasi cel mai bun sonar pescuit.

Comandă-ți Acum online un sonar pescuit de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun sonar pescuit in functie de frecventa sondei?

Este foarte important sa aveti in vedere frecventa sondei, in momentul in care urmeaza sa achizitionati cel mai bun sonar pescuit. Despre aceasta frecventa putem spune ca poate fi una unica, dubla, sau multipla, in functie de valoarea aleasa, ce poate fi la randul ei joasa sau inalta.

Despre frecventa, putem spune ca este reprezentata in kHz. Aceasta caracteristica este responsabila pentru transmisia semnalului sonor si pentru receptia acestuia de catre transductor. Conurile de scanare pot fi diverse, in functie de cat de multe frecvente se acopera. In momentul in care urmeaza sa pescuiti pe un lac cu o adancime mica sau medie, cu o apa dulce, atunci este indicat sa optati pentru un sonar cu transductor pe o singura frecventa, iar aceasta trebuie sa fie inalta.

In cazul in care veti pescui pe ape sarate, unde se ating adancimi cu o valoare mai mare, atunci este necesara o frecventa dubla, ce va permite sa scanati cu doua conuri de forme. Pentru o citire cat mai corecta a rezultatelor, este foarte important sa lucrati cu frecvente inalte, printre care el putem aminti pe cele cu o valoare cuprinsa intre 192 – 200 kHz.

Exista modele de sonare ce pot ajunge si pana la o valoare de 400 kHz, utilizate in apele cu adancimi reduse. Pentru adancimile mai mari, este indicat sa optati pentru o frecventa de cel putin 50 kHz. De cele mai multe ori, sonarele pentru pescuit sunt alese mai des pentru a functiona pe o frecventa mai joasa.

Este indicat sa aveti in vedere caracteristicile referitoare la frecventa pentru a gasi cel mai bun sonar pescuit.

Alege-ți dintr-o varietate de modele cel mai bun sonar pescuit: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun sonar pescuit in functie de unghiul sondei?

Trebuie sa aveti in vedere si unghiul sondei pentru a lua decizia optima in ceea ce priveste achizitionarea. In acest sens, veti obtine indicatori de receptie corecti, in functie de modul de instalare sau de plasare a transductorului. Pentru conul de scanare, daca unghiul acestuia este mai mare, atunci cu atat mai mare va fi suprafata pe care o acopera, iar din interiorul acestuia se vor primi informatiile dorite.

Despre valorile unghiului sondei, putem spune ca pot varia destul de mult intre intervalul de la 9 pana la 60 de grade. Cu siguranta, pot avea valori mai extinse in acest sens, despre care putem vorbi in cadrul sonarelor profesionale. In cazul in care nu dispuneti de fonduri prea mari in ceea ce priveste achizitionarea unui aparat cu doua unghiuri de detectie, atunci este indicat sa optati pentru unul cu o citire potrivite in cazul valorilor de 20 de grade. In cazul in care va permiteti achizitionarea unui con cu doua unghiuri de valori mai mici, atunci 9 – 20 de grade vor fi suficiente. Daca veti dori produse profesionale, va trebui sa achizitionati sonarele cu o valoare situata in jurul a 60 de grade.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca daca unghiul conului va creste, atunci acuratetea in ape adanci si foarte adanci scade. Avand in vedere aceste caracteristici despre unghiul sondei, aveti ocazia de a gasi cel mai bun sonar pescuit.

Alege-ți dintr-o gamă variată de produse un sonar pescuit cu un unghi potrivit al sondei: CLICK AICI.

Cumpara-ti un sonar pescuit rezistent la apa

Este foarte important sa optati pentru achizitionarea unui sonar pescuit rezistent la apa. In cazul in care veti face acest lucru, veti avea mereu ocazia de a-l utiliza in conditii optime, fara a mai exista riscul defectarii ca urmare a contactului cu apa. Acest lucru este important, deoarece un sonar de pescuit este utilizat in zonele cu apa, iar riscul ca acesta sa ajunga in apa sau sa intre in contact cu apa este unul foarte ridicat.

Insa, in cazul in care acest produs este rezistent la apa, atunci veti elimina posibilitatea aparitie unor probleme in ceea ce priveste functionarea. Rezistenta la apa a unui sonar pescuit se refera mai mult la partea de citire, adica la ecranul acestuii produs. Odata ce va veti asigura ca aceasta componenta este rezistenta la apa, atunci cu siguranta veti sti ca ati gasit cel mai bun sonar pescuit.

Exista multe solutii avantajoase de achizitionare in functie de acest aspect si va trebui sa il aveti in vedere pentru a lua decizia potrivita. Tinand cont de specificatiile tehnice ale unui sonar pentru pescuit, veti sti daca acesta este sau nu rezistent la apa. Daca veti alege un sonar rezistent la apa, atunci veti avea siguranta faptului ca eficienta lui nu va lasa de dorit si veti avea sansa de a-l utiliza pentru o perioada indelungata de timp, eliminand efectele nedorite ale contactului cu apa.

Asadar, avand in vedere toate informatiile expuse in randurile de mai sus, veti gasi cu siguranta cel mai bun sonar pescuit.

Sonare pescuit de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *