Mierea. Elixirul vitaminelor și energizantelor

Mierea-vitamine-energizanteVindecarea prin miere nu e doar o administrare de trei ori pe zi a unei doze din acest produs, ci viața în armonie cu natura și cu sine.

Oamenii înghit preparate chimice fără să se gândească la consecințe, acestea par că te ajută, deoarece sunt substanțe extrem de puternice, zguduind organismul la nivelul celulelor, ca o reacție moleculară. Vindecarea prin miere și plante are efect doar în cazul în care omul meditează asupra felului său de viață, înțelege cerințele fundamentale ale organismului și încearcă să le satisfacă.

Organismul dumneavoastră are bioritmul său, cunoscând vremea când trebuie să adoarmă, să mănânce, să muncească, să se odihnească.

Încercați să vă organozați în funcție de aceste ritmuri și să alegeți momentul potrivit pentru toate, inclusiv pentru administrarea mierii tămăduitoare.

I se potrivește organismului dumneavoastră hrana pe care i-o oferiți?

Copii încă mai sunt capabili să aleagă alimentele și cantitatea necesară dictată de „glasul interior”. Dar, de la 3-4 ani, își pierd această capaci­tate, deoarece lumea înconjurătoare e plină de ispite: dulciuri, chipsuri, hamburgeri, băuturi acidulate.

De-a lungul anilor de alimentație nesănătoasă se uzează și se „strică” toate organele interne. Dar, în orice mo­ment ne putem aminti alfabetul alimentației sănătoase: trebuie doar să oferim organismului o gamă de produse naturale, simple, și imediat el își alege dieta corespunzătoare.

Un medic bun spune așa: trebuie vindecat bolnavul, nu boala. Aceasta înseamnă că trebuie vindecate nu numai organele și sistemele organismului, ci și conștiința omului. Apiterapia propune o astfel de vindecare.

Mierea. Elixirul vitaminelor și energizantelor

În miere e conținut aproape întregul sistem periodic al lui Mendeleev; în nici un alt complex de polivitamine din farmacie nu întâlnim o asemenea bogăție! P, Fe, Mg, Ca, CI, Cu, Co, Mn, Al, B, Ag, Ni, Zn, Be, Bi, Ba, V, Ge, Ga, Av, Sn, K, Li, Mo, Na, Pb, Si, Ti, Cr, S, Zr… Ea e un izvor de energie.

E un aliment indicat oamenilor epuizați, sportivilor profesioniști, femeilor însărcinate și celor ce alăptează, copiilor.

Cu excepția zaharurilor și albuminelor, mierea conține și acid folic, necesar femeilor însărcinate, copiilor și adolescenților. Așa cum arată ultimele studii ale oamenilor de știință, acidul folic previne apariția malformațiilor genitale la făt.

Conținutul de vitamine din miere crește pe măsura creșterii cantității de polen conținute (foarte bogat în vitamine). Desigur, vitaminele se găsesc și în legume și fructe, dar în timpul stocării, cantitatea lor descrește fără întrerupere. În miere însă vitaminele se păstrează.

Mierea are o importanță deosebită și ca sursă de microelemente, deoarece ele joacă un rol esențial în organismul nostru.

Astfel, zincul, anganul și cuprul stimulează producerea sângelui, reglează schimbul de substanțe, mijlocesc creșterea și dez­voltarea. Apoi, zincul prelungește capacitatea de acțiune a insulinei (hormonal produs de pancreas) și crește acuitatea vizuală.

Fierul intră în compoziția hemoglobinei din sânge și a unor fermenți.

Cuprul crește producerea de sânge și participă la procesul de respirare a țesuturilor.

Prezența în organism a microelementelor și vitaminelor e obligatorie pentru desfășurarea normală a funcțiilor de apăsare.

Manganul, zincul, cuprul, cobaltul stimulează producția de anticorpi, care ne apără organismul de bacterii.

Orice miere e bogată în microelemente.

Totuși, microelemente vitale cum ar fi fierul, cuprul și manganul se găsesc în cantități mai mari în soiurile de miere de culoare închisă, de exemplu mierea de hrișcă.

Citește și următoarele articole despre miere:

Sursa: ,,Mierea, dicționar de frumusețe și sănătate„, de Maria Kedrova, o lucrare de mare valoare pe care o recomand.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *