De ce este buna o pompa de san? Care sunt cele mai recomandate pompe de san?

pompa-de-san-electricaSecretia laptelui matern este declansata de numerosi factori, cum ar fi hormonii placentari si suctiunea mamelonului, ce declanseaza prolactina, hormon ce determina lactatia.

Nou-nascutul trebuie sa stea la san dupa nastere, fiind recomandat sa stea cat mai mult timp la pieptul mamei.

O mama se poate confrunta cu numeroase probleme cand vine vorba de alaptare, precum lactatia insuficienta sau existenta a prea mult lapte.

Din fericire, exista pompele de san, care vin in ajutorul mamicilor, acestea fiind indispensabile in alaptare.

De ce este buna o pompa de san?

Beneficiile folosirii pompelor de san sunt multiple: stimularea lactatiei, colectarea laptelui in cazul in care mama se intoarce la serviciu, prevenirea aparitia mastitei, prin eliberarea sanilor de excesul de lapte etc.

Oferta de pompe de san este foarte vasta, iar achizitionarea unei pompe de san poate fi complicata, dat fiind faptul ca pe piata sunt multe modele, diferite ca pret, caracteristicile tehnice ale acestora fiind complexe.

Care sunt cele mai recomandate pompe de san?

Consultantii in alaptare sustin ca pompele de san electrice sunt cele mai eficiente pentru pomparea laptelui si mentinerea lactatiei.

Sfatul meu, pentru comfortul tau, astfel incat sa nu existe teama de durere, este sa-ti achizitionezi o pompa de san cu multiple nivele de reglare a puterii de vacuum, astfel incat sa poti regla forta de extragere a laptelui.

Cele mai recomandate sunt pompele de san electrice duble, astfel incat sa se poata pompa simultan din ambii sani.

Mai exista si pompele de san elctrice alternative, ce pompeaza alternativ cand dintr-un san cand din celalalt.

Pompele de san pot fi cu sistem închis sau deschis.

Pompele de san cu sistem inchis sunt mai recomandate, deoarece sunt mai igienice. Acestea au un dispozitiv care blocheaza trecerea laptelui spre motorul pompei.

Pompele de san cu sistem deschis permit laptelui sa treaca la motor si este mai dificila curatarea intregului dispozitiv. Curatarea corecta a pompei de san este un proces obligatoriu, prevenindu-se astfel formarea bacteriilor.

O alta recomandare este sa iti achizitionezi o pompa de san silentioasa, astfel incat sa o poti folosi in aceeasi camera cu bebelusul. Stim cu totii cat de greu poate adormi un bebelus si cat de repede se trezeste la zgomot.

In cazul pompelor de san electrice, este bine sa functioneze si cu baterii sau adaptor auto, asa ca ai in vedere si acest aspect atunci cand intentionezi sa faci o achizitie.

Service-ul trebuie sa fie rapid.

Referitor la pompele de san manuale, acestea pot fi folosite oricand, oriunde, fara a depinde de surse de electricitate sau baterii. Ele sunt mult mai ieftine, insa dureaza mai mult timp recoltarea laptelui matern si presupun un efort mai mare din partea mamei.

Sunt multe mame care spustin ca s-au descurcat foarte bine cu o pompa de san manuala.

Citeste si articolul despre cu sa-ti alegi cea mai buna pompa de san: CLICK AICI.

O pompa de san la un pret foarte bun iti poti achizitiona de  AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *