Cum alegi un incarcator wireless pentru telefonul tau mobil?

incarcator-wireless-telefon-mobilDe cate ori nu te-ai aflat in situatia de a nu gasi incarcatorul atunci cad aveai cea mai mare nevoie de el? La mine se intampla des si ma gandesc ca si tu te-ai aflat cel putin o data in aceasta situatie.

Din fericire insa, tehnologia a evoluat, astfel ca, in zilele noastre avem pozibilitatea de a ne achizitiona un incarcator wireless pentru telefon, astfel incat sa scapam de cabluri si de celelalte inconveniente, ce vin la pachet cu incarcatoarele cu fir.

Din pacate insa, nu sunt foarte multi cei care beneficiaza de inovatorul incarcator wireless pentru telefon, unii pentru ca nu au posibilitatea, iar altii pentru ca nu ii inteleg utilitatea.

Astfel, m-am decis sa scriu acest articol pentru a-ti prezenta utilitatea unui incarcator wireless si a-ti face cateva recomandari.

Cum functioneaza un incarcator wireless pentru telefon?

Un incarcator wireless are la baza tehnologia incarcarii inductive. Aceasta presupune transferul de energie intre incarcatorul propriu-zis si smartphone, printr-un camp electromagnetic.

Pentru ca aceasta “minune” sa aiba loc, ai nevoie de un telefon capabil sa suporte incarcarea inductiva.

Principiul are la baza doua bobine, una in incarcatorul wireless, iar alta în telefon. Prin bobina incarcatorului circula curent electric, care genereaza un camp electromagnetic in jurul sau, ce induce curent in bobina din telefon.

In concret, acest incarcator wireless se prezinta sub forma unei platforme de incarcare, ce se foloseste in felul urmator: platforma wireless se conecteaza la o priza, dupa care pozitionezi telefonul pe platforma, iar acesta se incarca, fara a fi nevoie de cablu.

Platformele wireless sunt concepute in asa fel incat sa ofere o pozitie favorabila pentru a putea vedea si un film in timp ce telefonul se incarca. Deci, joaca si rol de suport pentru telefon.

Cum aleg un incarcator wireless pentru telefonul tau?

Daca te-ai hotarat sa iti cumperi un incarcator wireless pentru telefonul tau, urmareste ca incaracatorul (platforma) wireless sa suporte acelasi standard ca si telefonul pe care intentionezi sa il incarci.

De preferat ar fi ca atat telefonul cat si incarcatorul sa aiba acelasi producator. Nu este neaparat o conditie, dar este cu atat mai bine.

Poti insa opta si pentru un incarcator wireless universal, astfel incat sa-ti poti incarca telefonul, atat tu, cat si sotia sau un alt membru al familiei.

Avantajele folosirii unui incarcator wireless:

 1. se elimina riscurile de electrocutare, ce caracterizeaza incarcare prin cablu, deoarece curentul este generat direct in interiorul dispozitivului;
 2. se elimina riscul de a nu-ti gasi incarcatorul atunci cand ai cea mai mare nevoie de el;
 3. se elimina riscul deteriorarii telefonului datorita conectarii dese la incarcator;
 4. se elimina riscul deteriorarii incarcatorului datorita manevrarii intense;
 5. poti viziona un film in timp ce telefonul se incarca, acesta jucand foarte bine rolul de suport pentru telefon;
 6. daca ai un telefon rezistent la apa si praf, prin incarcarea wireless nu va mai fi deschis capacelul protector de la portul de incarcare, evitandu-se astfel deteriorare precoce a acestuia, respectiv afectarea etanseitatii;
 7. etc.

Incarcator wireless pentru telefon. Recomandari

In functie de review-urile utilizatorilor, recomand urmatoarele incarcatoare wireless pentru telefon:

 1. Incarcator wireless cu incarcare rapida Samsung pentru Galaxy S7/S7 Edge, White;
 2. Incarcator wireless Samsung pentru Galaxy S6/S7, White;
 3. Incarcator universal wireless Qi Freedy hibrid negru;
 4. Incarcator universal wireless charging pad stand, negru.

Pentru alte modele de incarcatoare wireless pentru telefon  CLICK AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *