Cum alegi cele mai bune obiective foto profesionale?

cele mai bune obiective foto profesionaleObiectivele foto profesionale sunt niste accesorii care se monteaza pe aparate pentru a obtine imagini de o calitate exceptioanala. Insa, trebuie stiut faptul ca aproape fiecarui tip de fotografie i se potriveste un anumit model de obiectiv.

In general, expertii se orienteaza in privinta caracteristicilor obiectivelor foto profesionale asupra a catorva lucruri, precum distanta focala, apertura si luminozitatea acestora.

Pentru atingerea scopului tau legat de pasiunea fotografiei este bine sa te indrepti spre un obiectiv profesional care sa iti puna in evidenta creatiile tale, punand accent pe valoarea de ansamblu al unor imagini sau a detaliilor.

Specialistii in tehnica fotografica recomanda sa urmezi cativa pasi necesari pentru a gasi un obiectiv foto profesional adecvat. Succesiunea etapelor ar putea fi urmatoarele: stabilirea unui buget maxim, apoi a distantei focale necesare pentru imaginile de realizat.

Un al treilea factor este apertura care te avantajeaza. Poti citi review-urile produsului, apoi te poti deplasa intr-un magazin, unde ai putea testa produsul.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cele mai bune obiective foto profesionale, potrivite pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la obiectivele foto profesionale: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bun obiective foto profesionale in functie de apertura acestora?

Un aspect de care trebuie sat ii cont la alegerea unui obiectiv este apertura, adica gaura prin care patrunde lumina la senzorul camerei foto. Prin modificarea aperturii poti obtine diferite efecte ale fotografiei.

Obiective foto profesionale luminoase – aceste modele au o apertura mare, in acest caz aceasta caracteristica avand cel putin valoarea F/2,8. Pot avea si F/2, F/1,8 sau F/1,4. Sunt cele mai bune obiective, deoarece ofera o calitate superioara a pozelor.

Profită de Reducerile actuale eMAG la obiectivele foto profesionale: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bun obiective foto profesionale in functie de tipul acestora?

Un factor esential in alegerea unor obiective foto profesionale il reprezinta tipul acestora, care este determinat de distanta focala (inscrisa pe produs). Acestea pot fi de mai multe tipuri: wide (largi), standard (normale) si tele (lungi).

Obiective foto profesionale wide – acestea au o distanta focala intre 8 si 35 mm, cea mai mica dintre toate produsele de acest gen. Acestea sunt destinate fotografierii peisajelor, arhitecturii sau grupurilor uriase de oameni din marile orase.

Obiective profesionale standard – ele au o distanta focala cuprinsa intre 28 si 80 mm. De regula asemenea obiective standard se comercializeaza impreuna cu aparatul foto de tip DSLR. Imaginile realizate cu acest tip de obiective sunt naturale si pot fi folosite pentru surprinderea de peisaje, portrete sau lucruri in miscare.

Obiective foto profesionale tele – sunt produse care au distanta focala cuprinsa intre 100 si 500 mm. Ele sunt destinatre apropierii unor obiecte aflate la distanta. Sunt folosite pentru fotografierea unor evenimente sportive, artistice, calatorii, animale si pasari salbatice.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cele mai bune obiective foto. Spor la cumparaturi!

Obiective foto profesionale, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *