Cum alegi cel mai bun aparat foto?

cel mai bun aparat fotoUn aparat foto a devenit un dispozitiv care nu lipseste niciunei persoane care calatoreste sau pleaca intr-o vacanta, departe de casa. Un astfel de gadget poate inregistra imagini de vis, in culori extraordinare si peisaje mirifice.

Fara indoiala, gasirea unui aparat foto potrivit este o misiune foarte dificila, fiind destul de greu de gasit un dispoziitiv care sa se plieze pe preferintele si necesitatile tale. Unii sunt incepatori in domeniul fotografiei, altii sunt avansati.

De aceea, inainte de a merge in magazine pentru a achizitiona un aparat foto este bine sa stii mai multe despre caracteristicile acestuia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa gasesti cel mai bun aparat foto, potrivit pentru tine, insa alegerea este a ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la aparatele foto: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aparat foto in functie de rezolutie?

In magazine poti intalni aparate foto cu diverse tipuri de rezolutie, astfel: intre 10-14 MP si 16-20 MP.

Aparat foto cu rezolutie de 10-14 MP – sunt cele mai obisnuite aparate foto de pe piata si sunt destinate persoanelor incepatoare in domeniul fotografiei si care nu doresc imagini de mare performanta.

Aparat foto cu rezolutie de 16-20 MP – acest tip dispune de o rezolutie de top, care ajuta la surprinderea unor imagini de cea mai buna calitate.

Profită de Reducerile actuale eMAG la aparatele foto: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aparat foto in functie de tipul acestuia?

Aparatele foto pot fi de mai multe feluri: compacte, tip DSLR si Mirrorless. In functie de buget, tipul si calitatea imaginilor dorite, poti alege aparatul potrivit.

Aparat foto compact – este o camera digitala care dispune de un obiectiv clasic, putand fi folosita pentru fotografierea imaginilor din vacanta sau din calatorie.

Aparat foto DSLR – dispozitivul poate utiliza obiective interschimbabile, fiind mai performant decat cel compact, avand senzori mai mari si functii multiple. Poti surprinde imagini de foarte buna calitate.

Aparat foto Mirrorless – poate folosi obiective interschimbabile, putand obtine imagini comparabile cu acelea realizate pe dispozitivele tip DSLR.

Vezi oferta actuală eMAG la aparatele foto: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aparat foto in functie de tipul senzorului?

Factorul cel mai important pentru un aparat foto il reprezinta dimensiunea senzorului de imagine. Pe piata mondiala a aparatelor foto exista diverse tipuri de senzori, de la cei mai mici, cum ar fi 1/3”, 1/2”, 2/3”, 4/3”.

Cei mai mari senzori sunt cei mai buni. Astfel in ordinea crescatoare a performantei sunt urmatorii: APS-C, DX, Super 35, APS-H si 35 mm.

Asadar, cand alegi un aparat foto, trebuie sa te gandesti ce fel de fotografii doresti sa faci, cat de performante pot fi din punct de vedere al calitatii si ce buget ai.

Cu cat dimensiunile senzorului sunt mai mari, cu atat pretul aparatului este mai ridicat.

Aparatele foto pot avea doua tipuri de senzori: CCD (Charge-Coupled Device) si CMOS (Complementary Metal-Oxide Semiconductor). Expertii in arta fotografica afirma ca tehnologia CCD este mai avansata decat cea CMOS, iar calitatea celei dintai este mai buna.

Aparat foto cu senzor CCD – acest model poate surprinde imagini si clipuri video detaliate. Se pot captura instantanee de mare claritate si culori vii, chiar si cand acestea sunt marite in format A4.

Aparat foto cu senzor CMOS – este ideal pentru a creea imprimate mari, care au marimea unui poster sau a decupa imagini cu detalii impersionante. Senzorul CMOS este exceptional in conditii de lumina scazuta.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun aparat foto. Spor la cumparaturi!

Aparate foto de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *