Cum alegi cel mai bun trepied foto?

cel mai bun trepied fotoUn trepied foto este destinat profesionistilor pentru suprinderea unor imagini de foarte buna calitate. Acest produs este unul versatil, el putandu-se adapta mai multor tipuri de gadgeturi, precum smartphone-uri, aparate digitale sau camere video.

Gasirea unui trepied foto adecvat nu este o treaba usoara, de aceea este recomandat ca inainte de a merge in magazine sa gasesti unul adecvat este bine sa stii anumite lucruri despre carteristicile acestuia.

Acest tripot te poate ajuta sa realizezi instantanee din locuri fixe, care necesita multa pregatire. El te poate ajuta sa obtii fotografii de mare performanta, in cadrul unor evenimente astronomice, artistice, sportive, a unor peisaje inedite sau la diverse manifestari de amploare.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun trepied foto, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la trepiedele foto: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun trepied foto in functie de tip?

Trepiedele foto sunt destinate smartphone-urilor sau aparatelor digitale.

Trepied foto pentru smartphone – acest model este conceput special pentru telefoanele mobile, el avand bratele flexibile. Se poate folosi oriunde: in casa, in excursii, pe strada.

Trepied foto pentru aparat/camera digitala – este realizat pentru montarea unui aparat foto sau camera video. Modelul telescopic poate regla inaltimea, in functie de preferinte si de specificul locului unde se realizeaza fotografiile.

Profită de Reducerile actuale eMAG la trepiedele foto: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun trepied foto in functie de inaltime?

Trepiedele foto sunt de mai multe tipuri in functie de inaltime. Astfel, pot exista modele de pana la 30 cm, 100 cm sau chiar 200 cm.

Trepied foto cu inaltimea de pana la 30 cm – acest model este realizat pentru instalarea unui telefon mobil. Bratele sunt flexibile, putandu-se ajusta.

Trepied foto cu inaltimea maxima de 31-100 cm – sunt concepute pentru montarea unui aparat digital. Dispune de un cap de inclinare cu efect fluid.

Trepied foto cu inaltimea maxima de 100- 200 cm – este cel mai performant model, avand un sistem inovativ cu o coloana centrala si unghiuri multiple. Are un sistem de blocare instanta a rotirii.

Vezi toate trepiedele foto de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun trepied foto in functie de greutatea suportata?

Un aspect important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui trepied foto este greutatea suportata. Astfel, pot exista tripozi pe care pot fi montate aparate de pana la 1kg, intre 1-2 kg si 3-4 kg.

Trepied foto cu greutatea suportata de pana la 1 kg – cel mai usor model poate fi un suport pentru smartphone-uri sau aparate/camere digitale de mici dimensiuni. De regula, acesta pot avea inaltimi reduse de pana la 30 cm sau daca sunt confectionate din aluminiu, pot avea chiar 100 cm.

Trepied foto cu greutatea suportata de 1-2 kg – de obicei este un model din aluminiu si plastic, care are inaltimea de 125 cm. Este compatibil cu mai multe tipuri de gadgeturi, cum ar fi: camere video, aparate DSLR etc.

Trepied foto cu greutatea suportata de 3-4 kg – este un model din aluminiu cu inaltimea de 150 cm, cu picioare puternice. Acestea se pot lungi in functie de preferinte, permitand o pozitionare stabila pe orice suprafata.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun trepied foto. Spor la cumparaturi!

Trepiede foto de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *