Cum alegi cea mai buna camera foto digitala?

cea mai buna camera foto digitalaO camera foto digitala reprezinta cel mai avansat model de aparat care poate surprinde imagini de cea mai buna calitate. Fara indoiala, diversitatea modelelor poate satisface toate genurile de pasionati de fotografie: de la cei amatori pana la profesionisti.

Foarte multa lume este interesata de fotografierea unor peisaje sau portrete ale unor oameni cu ajutorul unei camere foto digitale. Insa, alegerea unui astfel de aparat reprezinta o treaba foarte dificila, in conditiile in care sunt foarte multe tipuri de dispozitive, care dispun de numeroase caracteristici tehnice.

De aceea, inainte de a merge in magazine pentru a achiztiona o camera foto digitala este recomandat sa stii mai multe lucruri despre aceasta.

Iti prezentam mai jos cateva sfaturi care te pot ajuta sa alegi cea mai buna camera foto digitala, insa alegerea ramane a ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la camerele foto digitale: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna camera foto digitala in functie de rezolutia senzorului?

Pe piata se gasesc numeroase tipuri de camera foto digitale, cu rezolutii diferite, cum ar fi: 10-14 MP, 16-20 MP etc.

Camera foto digitala cu rezolutie de 10-14 MP – este cel mai intalnit model din magazine, el fiind destinat persoanelor incepatoare din domeniul fotografiei sau a celor care nu pun accent pe realizarea unor poze de mare perfromanta.

Camera foto digitala cu rezolutie de 16-20 MP – acest aparat ofera posibilitatea surprinderii unor imagini de mare calitate, insa acest lucru este conditionat si de dimensiunea senzorului.

Profită de oferta actuală eMAG la camerele foto digitale: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna camera foto digitala in functie de zoom-ul optic?

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont la alegerea unei camere foto digitale este zoom-ul optic, o functie care iti permite sa apropii obiectele aflate in departare. Astfel, acesta poate fi 10, 25 si chiar 50.

Camera foto digitala cu zoom optic de 12-25 – un aparat cu zoom optic de 25 iti permite sa inregistrezi imagini din apropiere sau departare cu destula acuratete. Poti fotografia peisaje, portrete sau detalii mai indepartate.

Camera foto digitala cu zoom optic de 26-50 – un aparat cu zoom optic de 50 iti ofera posibilitatea sa apropii foarte mult lucrurile aflate la mare distanta si sa surprinzi detalii exceptionale.

Vezi oferta actuală eMAG la camerele foto digitale: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna camera foto digitala in functie de tipul senzorului?

Camerele foto digitale pot dispune de doua tipuri de senzori: CCD sau CMOS. Potrivit expertilor tehnologia CCD este cea mai avansata din domeniu, oferind cea mai buna calitate a imaginilor.

Camera foto cu senzor tip CCD – un aparat cu senzor Charge-Coupled Device poate fotografia imagini detaliate de mare claritate, in culori vii.

Camera foto cu senzor tip CMOS – este un aparat cu senzor Complementary Metal-Oxide Semiconductor care poate crea imagini de mari dimensiuni, chiar de marimea unui poster. Dispozitivul este impresionant in conditii de iluminat scazut.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna camera foto digitala. Spor la cumparaturi!

Camere foto digitale de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *