Cum alegi cea mai buna camera foto?

cea mai buna camera fotoCamera foto a devenit foarte populara in intreaga lume in ultimii zeci de ani, ea dezvoltandu-se in continuu, in paralel cu avansul tehnologic. Astfel, performantele calitative ale aparatelor au ajuns de inalta fidelitate, cu rezolutii extraordinare.

Toti cei care merg in vacanta sau concediu, precum si pasionatii de fotografie isi iau cu ei camerele foto, pentru a surprinde imagini inedite, oriunde in lume.

Astazi exista o multitudine de modele de camere foto, care mai de care mai performante. De aceea, inainte de a merge in magazine pentru a gasi un aparat adecvat este bine sa stii anumite detalii despre caracteristicile acestuia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna camera foto, potrivita pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la camerele foto: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna camera foto in functie de zoom-ul optic?

Un alt factor de care trebuie sa tineti cont la alegerea unei camere foto este zoom-ul optic, care poate fi de: 10, 25 si chiar 50.

Camera foto cu zoom optic de 12-25 – spre exemplu un aparat foto cu zoom optic de 25x iti permite sa fotografiati orice subiect, din apropiere sau din departare. Este ideal pentru suprinderea peisajelor, a portretelor si a detaliilor indepartate.

Camera foto cu un zoom optic de 26-50 – un model cu zoom optic 50x va permite sa apropiati orice scena cat de aporape doriti. Puteti suprinde imagini cu dealii extraordinare.

Profită de oferta actuală eMAG la camerele foto: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna camera foto in functie de tipul aparatului?

Camerele foto de pe piata se impart in mai multe categorii, cum ar fi: compacte, tip DSLR si Mirroless. In functie de preferinte , buget si tipul de imagini dorite, poti alege aparatul potrivit.

Camera foto compacta – este un aparat digital cu un obiectiv clasic, care poate dispune de un zoom optic puternic 35x si un senzor de 20 MP, imagine Full HD si functii creative pentru a surprinde imagini din vacanta sau din calatorie. Poate avea rezolutii de inalta calitate, chiar si de 5152 x 3864 sau 3648 x 2736 pixeli. Are si functia de inregistrare video la o rezolutie de 1280 x 720 pixeli si un pret accesibil.

Camera foto tip DSLR – denumirea provine de la Digital Single Lens Reflex, aparatul combina mecanismele SLR cu un senzor digital. Dispozitivul poate folosi obiective interschimbabile. Acest tip vine cu mai multe functii fata de cel compact, precum si cu senzori de imagine mai mari si cu un control mai bun. Spre exemplu, poate avea avea rezolutii de 4496 x 3000, 6000 x 4000 pixeli sau mai mari. Inregistrarea video are rezolutia de 1920 x 1080 pixeli. Prezinta o calitate ridicata a fotografiilor si numeroase variante de prelucrare, insa are un cost mai ridicat fata de modelul compact.

Camera foto tip Mirrorless – utilizeaza obiective interschimbabile, realizand fotografii de calitate superiora, comparabile cu acelea realizate de aparatele tip DSLR. Poate avea rezolutii de 3972 x 2160, 4240 x 2832, 5536 x 2160, 6000 x 4000, 8192 x 1856 pixeli. Inregistrarea video poate fi efectuata in UHD (4K).

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna camera foto. Spor la cunparaturi!

Camere foto de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *