Cum alegi cei mai buni plumbi de pescuit?

cei mai buni plumbi de pescuitEste bine de stiut faptul ca un accesoriu foarte important la undite il reprezinta plumbii de pescuit, care alaturi de alte elemente, pot face diferenta pe balta. Aceste produse au rolul de a aduce momeala la adancimea dorita si de a fixa linia pe fundul apei.

Pentru a-i deosebi, plumbii de pescuit pot fi fi ficsi sau in line (culisanti). Primii se monteaza pe fir direct cu ajutorul unor noduri obisnuite, pe cand cei din a doua categorie se fixeaza pe linie, trecand firul prin interiorul acestora.

In general, alegerea unor plumbi de pescuit depinde de mai multi factori, precum tipul apei, distanta la care pescuiti, adancimea, dar si forma lor.

Spre exemplu, daca mergi pe o apa statatoare si pescuiti la distante mari, atunci este recomandat sa utilizezi un plumb tip para, pe cand intr-o apa care are curenti, foloseste modele mai grele cu forme rotunde sau ovale.

Pentru a gasi modelul adecvat, am intocmit un ghid care te va ajuta sa alegi cei mai buni plumbi de pescuit, potriviti pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la plumbii de pescuit: CLICK AICI.

Cum alegi cei mai buni plumbi de pescuit in functie de tipul acestuia?

Plumbii de pescuit pot fi de diferite tipuri, precum cei cu forma plata sau para, in line etc.

Plumbi de pescuit in line – la acest produs linia trece prin interiorul plumbului, este preferat la pescuitul plantat. Are forma compacta si culori de camuflaj, el fixandu-se pe fundul apei.

Plumbi de pescuit cu forma plata – este un model cu vartej, de camuflaj. Poate avea greutatea de 90 de grame.

Plumbi de pescuit tip para – se potrivesc pentru monturi in adancime sau pentru distanta. Suprafata este tratata cu un material special, care sa fie rezistent pentru multa vreme. De regula, are o culoare de camuflaj.

Profită de Oferta actuală eMAG la plumbii de pescuit: CLICK AICI.

Cum alegi cei mai buni plumbi de pescuit in functie de greutate?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unor plumbi de pescuit il reprezinta greutatea acestora, care poate fi de10-50, 51-70, 71-90, 91-110 grame.

Plumbi de pescuit de 10-50 de grame – un model de 10-40 de grame poate fi un plumb secundar, dar poate fi si unul traditional, care se prinde pe fir.

Plumbi de pescuit de 51-70 de grame – spre exemplu unul de 60 de grame poate fi utilizat pentru pescuitul plantat la distanta. El are de regula o culoare de camuflaj.

Plumbi de pescuit de 71-90 de grame – un astfel de model poate fi unul compact in line de 80 de grame specific pentru pescuitul plantat, el fixandu-se pe fundul apei sau unul tip para de 85 de grame, destinat pentru pescuitul la distanta.

Plumbi de pescuit de 91-110 grame – poate fi un model cu vartej de 100 de grame, el fiind foarte popular in randul celor care dau la crap si care obisnuiesc sa pescuieasca la distante mari.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cei mai buni plumbi de pescuit. Spor la cumparaturi!

Plumbi de pescuit de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *