Cum alegi cea mai buna antena de statie auto? 

cea mai buna antena de statie autoO antena de statie auto este foarte importanta pentru functionarea de calitate a sistemului de comunicatii al unei masini. Acest accesoriu este esential pentru a avea o raza lunga de transmisie si o calitate deosebita a receptiei.

Pentru a avea un semnal bun atunci comunici sau primesti mesaje in calatoriile cu autoturismul, trebuie sa te dotezi cu o antena de statie radio performanta. Functionarea aparatatului de la bordul autovehicului depinde foarte mult de acest produs.

Antena de statie auto reprezinta un element de mare importanta care transmite si capteaza undele electromagnetice. Cu cat lungimea antenei este mai mare cu atat emisia si receptia semnalului se va realiza pe distante mari.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna antena de statie auto, potrivita pentru masina ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la antenele de stație auto: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna antena de statie auto in functie de sistemul de prindere?

O antena de statie auto poate avea doua sisteme de prindere: cu montaj fix sau mobil (cu baza magnetica).

Antena cu montaj fix se instaleaza pe caroseria autoturismului sau pe un suport de pe portbagaj. Are avantajul ca rezista la o viteza mai mare pe timpul deplasarii.

Antena cu baza magnetica are avantajul ca se poate monta si demonta rapid, dar viteza maxima trebuie sa fie de 140 km/h.

Profită de Reducerile actuale eMAG la antenele de stație auto: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna antena de statie auto in functie de lungime?

Un element important de care trebuie sa tii cont la alegerea unei antene de statie auto este lungimea acesteia. Antenele ar putea fi clasificate in functie de lungime astfel: de 29 cm, intre 49-93 cm, 110-140 cm si peste 148 cm.

Antena de statie auto de 29 cm – acest model este cel mai ieftin de pe piata, avand o greutate scazuta de numai 200 de grame, dar raza de transmisie este de 3 km.

Antena de statie radio de 49-93 cm – un produs din aceasta gama de lungimi, are o raza de actiune mai mare, de 7-10 km.

Antena de statie radio de 110-140 cm – acest accesoriu ajunge sa aiba o raza de comunicatii de 14 km.

Antena de statie radio de 148 cm – este printre cele mai performante din cele existente pe piata, avand o raza de transmisie de 20-25 km.

Vezi toate antenele de stație auto de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna antena de statie auto in functie de tip?

In functie de tip o antena de statie auto este de doua tipuri: clasica si cu magnet.

Antena de statie radio clasica – un astfel de accesoriu obisnuit are o putere maxima de 300 W, o distanta maxima de comunicare de 15 km si o greutate relativ redusa de 550 de grame.

Antena de statie radio cu magnet – acest model asigura performante ridicate, ea fiind fixata pe o suprafata metalica cu ajutorul bazei magnetice cu un conector tip fluture. Dispune de un cablu suficient de lung (4 metri), care ofera libertate de pozitionare a antenei pe cupola masinii.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna antena de statie auto. Spor la cumparaturi!

Antene de stație auto de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *