Cum alegi cea mai buna statie radio CB?

cea mai buna statie radio CBO statie radio CB (Citizen Band, adica banda civica) este utilizata pe scara larga de toti conducatorii auto, indiferent  de vehiculul folosit. Acest aparat este necesar pentru comunicatii, el ajutand soferii sa obtina in timp real diverse informatii despre drum, vreme sau restrictii de viteza.

Cu ajutorul statiei radio CB se pot afla, de asemenea, date importante legate de evenimentele din trafic, dar si despre situatiile neprevazute.

Soferii pot apela la acest mijloc de comunicare extrem de rapid, oricand au nevoie sau cand se gasesc intr-o situatie critica si trebuie sa ceara ajutor.

Pentru a gasi o statie radio CB adecvata in magazine, este bine sa cunosti anumite detalii despre aceasta.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna statie radio CB, potrivita pentru autovehiculul tau.

Vezi rapid o ofertă de preț la stațiile radio CB: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna statie radio CB in functie de caracteristici tehnice?

Dintre caracteristicile de care trebuie sa tii seama la alegerea unei statii radio CB sunt urmatoarele: dimensiunea aparatului, modulatia AM/FM, squelch, controlul amplificarii, puterea si alte functii suplimentare.

Dimensiunea aparatului este esentiala pentru montajul in interiroul vehiculului. Cum in interiorul autoturismelor nu exista foarte mult spatiu, este recomandat sa alegi o statie radio CB care sa se potrivesca locului de montaj.

Pentru fixarea statiei radio se utilizeaza de regula un suport special, astfel incat aceasta sa fie bine fixata.

Modulatia de frecventa este o caracteristica importanta, ea fiind la majoritatea aparatelor AM/FM. In Romania, se utilizeaza frecventa FM, de aceea este indicat sa verificati daca dispozitivul are aceasta frecventa.

Squelch este o functie automata foarte importanta in timp ce utiliazati aparatul. Aceasta va diminua posibilii paraziti si interferente din eter, asigurand o transmisie curata si de calitate.

Controlul amplificarii ne ajuta sa filtram semnalele receptionate, putand regla sensibilitatea semnalului radio.

Puterea statiei radio CB legal admisa in Romania este de 4 W, care trebuie respectata de toti participantii la trafic, indiferent de autovehicul. Pe piata exista si statii care dispun de puteri mai mari, insa folosirea lor se face pe responsabilitatea soferului.

Profită de Reducerile actuale eMAG la stațiile radio CB: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna statie radio CB in functie de autovehicul?

Este bine de stiut faptul ca statiile radio CB sunt de doua tipuri: unele special concepute pentru autoturisme, iar altele cu dual voltaj pentru alte tipuri de masini, precum camioane/tiruri/autoutilitare etc.

Statie radio CB pentru autoturisme – acest model este exclusiv pentru automobile, el avand tensiunea de alimentare de 12V. Este recomandat ca aparatul sa fie legat direct la bacteria masinii, evitandu-se parazitii care pot aparea in transmisie, daca acesta se leaga la bricheta.

Statie radio CB pentru camioane/autoutilitare – este obligatoriu un model cu dual voltaj, care sa functioneze cu alimentare 12V/24V (avand convertor inclus). Are utilizare libera pe toate drumurile si autostrazile din Romania si Europa.

Vezi toate stațiile radio CB de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna statie radio CB in functie de alimentare?

O statie radio CB se alege in functie de tipul alimentarii autovehicului. Astfel, sunt statii de 12V si cu dublu voltaj 12V/24V.

Statie radio CB de 12 V – acest model este numai pentru autoturisme, ea va trebui montata intr-un spatiu care ofera o buna vizibilitate si acces usor, fara a incomoda actiunile soferului.

Statie radio CB 12 V/24 V cu dublu voltaj – aceasta este montata, de regula pe alte tipuri de vehicule, cum ar fi camioane, tiruri, autoutilitare etc, deoarece acestea au instalatia electrica care are o tensiune de 24V.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna statie radio CB. Spor la cumparaturi!

Stații radio CB de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *