Cum alegi cea mai buna statie radio auto?

cea-mai-buna-statie-radio-autoO statie radio auto a devenit un dispozitiv foarte popular in randurile soferilor din tara noastra. Acest aparat montat pe masina ajuta la comunicarea dintre conducatorii auto pe o raza de 15 kilometri.

Astfel, o statie radio auto reprezinta un mijloc modern prin care soferii afla informatii utile despre starea drumurilor, vreme, traficul din zona si orice alte detalii folositoare.

Dispozitivele sunt utilizate, in special, de catre conducatorii auto profesionisti ai diverselor firme de transport, care se deplaseaza pe drumurile din tara sau strainatate.

Cum traficul este imprevizibil, iar pe ruta aleasa pot aparea evenimente neprevazute, este recomandat sa alegi o statie radio auto optima, care este o metoda sigura si rapida pentru a afla informatii.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna statie de radio auto, potrivita pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la stațiile radio auto: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna statie radio auto in functie de tipul acesteia?

In prezent, exista doua tipuri de statii radio auto: mobile si portabile.

O statie radio auto mobila este cea mai intalnita metoda de comunicare dintre soferi. Aceasta se poate folosi fara licenta de emisie, dispozitivul transmitand in banda de frecventa de 27 MHz, pe canalul 22 FM. Statiile radio auto mobile se alimenteaza de la surse de 12-13 V.

Statia radio auto portabila este o alta varianta de comunicare, ea fiind de fapt un dispozitiv denumit walkie-talkie. Acesta are o arie de transmisie de aproximativ de 10 kilometri, putand fi folosit si in zonele fara semnal GPS. O astfel de statie include doua aparate.

Acest dispozitiv este util pentru deplasari cu masina in grup, in excursii sau calatorii. Comunicarea cu ajutorul walkie-talkie este sigura si in deplina siguranta, iar pentru alimentare se pot folosi 6 acumulatori NiMH, cate trei pentru fiecare statie.

Cum alegi cea mai buna statie radio auto in functie de puterea de emisie?

De regula, puterea de emisie a unei statii radio auto poate fi de 4W, insa exista si modele care au 20 W.

Cele mai intalnite astfel de dispozitive au 4 W, o putere suficienta pentru comunicatii de calitate, care pot acoperi o arie de 15 kilometri.

Profită de Reducerile actuale eMAG la stațiile radio auto: CLICK AICI.

Functii ale celei mai bune statie radio auto

Functia hands-free (“maini libere”) permite soferilor sa comunice fara probleme cu ajutorul castilor si microfonului, fara a avea nevoie de maini.

Statia radio auto dispune de un afisaj electronic, care permite vizualizarea si selectarea benzilor si canalelor de transmisie.

O alta functie importanta este functia autosquelch, care ajuta la eliminarea sau reducerea receptiei salbe a semnalului.

RF Gain permite reglarea sensibilitatii statiei in trepte, in cazul receptiei.

De asemenea, unele statii dispun si de functia Roger Beep, care emite un semnal acustic atunci cand emisia s-a terminat.

Vezi cele mai populare stații radio auto de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Modul in care se instaleaza o statie radio auto

O statie radio auto dispune, la unele modele, de o antena care se poate instala folosind un magnet, care se monteaza pe capota. Aceasta modalitate este foarte eficienta, deoarece antena poate mutata cu rapiditate pe o alta masina, in functie de necesitati.

Totusi, metoda traditionala pentru instalarea antenei este cea fixa. Dispozitivele cu antene fixe au un cost mai redus, fata de cele cu magnet.

Antena de emisie-receptie se calibreaza folosind un aparat denumit SWR, care trebuie reglat astfel incat raportul dintre puterea de emisie si de receptie sa fie 1:1.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna statie radio auto. Spor la cumparaturi!

Stații radio auto de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *