Cum alegi cea mai buna statie emisie-receptie?

cea mai buna statie emisie-receptieO statie radio emisie-receptie este un aparat foarte util pentru comunicare, folosit in special in traficul auto, dar el se poate intrebuinta si in familie, in excursii sau drumetii. Este un serviciu cu frecventa libera, fara sa existe obligativitatea obtinerii unei licente.

Transmisia dintre doua persoane care utilizeaza o statie emisie-recptie se face in timp real, ajutand la schimbul de informatii, in special in situatiile urgente sau neprevazute. Este un mijloc rapid de comunicare pentru oricine are nevoie sa foloseasca aceste dispozitive.

Insa, trebuie specificat faptul ca o statie radio emisie-receptie are o putere de comunicare restransa, de cativa kilometri, in functie de performantele tehnice.

Este recomandat ca inainte de a merge in magazine pentru a gasi o statie emisie-receptie adecvata, este bine sa stii mai multe detalii despre caracteristicile acesteia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna statie emisie-receptie, potrivita pentru activitatea ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la stațiile de emisie-recepție: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna statie emisie-receptie in functie de raza de actiune?

Un factor important de care trebuie sa tii cont la alegerea unei statii emisie-receptie este raza de actiune.

In cazul unei statii emisie-receptie auto, aceasta poate acoperi o zona de 15-20 km. alimentandu-se de la bricheta masinii, la 12 V, putand monitoriza doua canele de comunicare concomitent.

Cea mai simpla statie radio emisie-receptie tip walkie-talkie are o acoperire maxima de 4-6 km in oras si 5-8 km in camp deschis, iar cea mai performanta ajunge la 10 km. Aceasta poate avea 8 canale disponibile.

Profită de Reducerile actuale eMAG la stațiile de emisie-recepție: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna statie emisie-receptie in functie de frecventa utilizata?

Un alt aspect de care trebuie sa tii seama este frecventa utilizata de aceste dispozitive.

O statie radio emisie-receptie auto lucreaza pe frecventa de 26-27-30 MHz, pe cand una de tip walkie-talkie functioneaza pe 136-174 MHz si 400-470 MHz.

Cum alegi cea mai buna statie emisie-receptie in functie de alte caracteristici?

Dintre caracteristicile importante ale unei statii emisie-receptie trebuie sa verifici existenta capacitatii de memorare a canalelor de comunicare, de monitorizarea simultana a 2 canale, limitator de zgomot, functia hands-free sau squelch automatic (statia este tacuta atunci cand nu se receptioneaza nimic).

Vezi toate stațiile de emisie-recepție de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna statie emisie-receptie in functie de tipul acesteia?

Pe piata exista doua tipuri de statii radio emisie-receptie: auto si portabila walkie-talkie.

Statie emisie-receptie auto – este cel mai folosit model, el fiind popular in randul soferilor, care pot obtine informatii utile din trafic cu ajutorul acestuia. Este o statie radio tip CB (citizen band) care poate scana singura frecventele. Este folosita la autoturisme, camioane si autocare.

Statie emisie-receptie portabila walkie-talkie – acest tip dispune de doua aparate, prin care se realizeaza comunicarea pe doua cai, fara un cost suplimentar al apelurilor. O astfel de statie PMR (Private Mobile Radio) poate fi folosita in familie, in drumetii sau excursii, dar si in mediile de afaceri, productie, depozite.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna statie de emisie-receptie. Spor la cumparaturi!

Stații de emisie-recepție de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *