Intretinere gazon. Cand, cum si cat tund gazonul?

intretinere-gazonDaca stai la casa si daca dispui de un micut spatiu, pe care intentionezi sa-l amenajezi in cel mai frumos mod, atunci ar trebui sa te orientezi spre acoperirea sa cu gazon, gazonul reprezentand o frumoasa, eleganta si placuta patura verde, capabila sa ofere o estetica aparte oricarui loc, transformandu-l intr-un spatiu deosebit de relaxant.

Gazonul are insa nevoie si de ingrijire corespunzatoare, fara de care acesta s-ar degrada foarte rapid.

In procesul de ingrijire al gazonului, un rol important il joaca tunderea acestuia.

Printre altele, trebuie sa stii cu exactitate cand, cum si cat se tunde gazonul.

Cand, cum si cat tund gazonul?

Este important sa stii ca prima tundere a gazonului este mereu una speciala.

Aceasta se face atunci cand gazonul a ajuns la o inaltime de 10 cm. Am putea spune, fara sa gresim, ca prima tundere este o nivelare, ce ofera un aspect uniform.

Este de mentionat si faptul ca masina de tuns se fixeaza astfel incat sa fie taiate doar varfurile, toate la aceeasi inaltime.

In ceea ce priveste frecventa de tundere, gazonul se tunde ori de cate ori aspectul sau devine unul neingrijit.

Totusi, niciodata inainte de februarie si nici mai tarziu de luna noiembrie, perioada in care gazonul nu mai creste, se usuca, urmand a fi acoperit de un strat de zapada.

Mai trebuie sa stii ca cele mai frumoase peluze de gazon sunt cele care sunt tunse des.

Toamna se impune cate o tundere saptamanala, iar primavara, cei mai pretentiosi pot sa aleaga sa-si tunda gazonul chiar de cateva ori pe saptamana.

Inaltimea perfecta a gazonului este de 5 cm, avand mici variatii in functie de sezon.

Pentru un rezultat de invidiat, tine cont si de faptul ca tunderea trebuie facuta intr-un mod cat se poate de atent, masina de tuns urmand a fi reglata astfel incat lamele sa fie pozitionate la acelasi nivel.

De asemenea, incearca sa nu calci foarte mult pamantul, astfel incat sa nu creezi denivelari sau sa apleci gazonul. Cauta sa fii rapid, ferm si in acelasi timp meticulos.

Citeste si articolul despre cu sa iti alegi cea mai buna masina de tuns iarba: CLICK AICI.

O masina pentru tuns gazonul la un pret foarte bun iti poti achizitiona de  AICI.

Articole care ar putea să te intereseze:

  • ,,Pregătirea terenului pentru semănatul gazonului”: Click Aici.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *