Cum alegi cel mai bun amplificator semnal wifi (repeater)?

amplificator-semnal-wifi-repeaterTrebuie sa recunoastem ca in ziua de astazi viata fara internet este de neimaginat.

Ai posibilitatea sa te conectezi la internet prin cablu sau prin intermediul retelei wireless.

Daca alegi sa te conectezi la internet prin intermediul retelei wireless te sfatuiesc sa citesti acest articol pana la capat, pentru ca, mai mult ca sigur, vei gasi in el informatii folositoare.

Conexiunea la internet devine vitala in unele situatii si de aceea trebuie sa o pastrezi cat mai puternica, pentru a te putea bucura de ea tot timpul. Uneori insa, modemul pe care il detii ofera un semnal wifi destul de slab, care in anumite situatii nu te poate ajuta.

Ei bine, in astfel de situatii isi gaseste utilitatea un amplificator semnal wifi (repeater).

Ca exemplu, in locuintele pe mai multe nivele, unde exista o placa de beton despartitoare, de la un nivel la altul, de cele mai multe ori, semnalul wifi este destul de slab, existant variatii intre momentele de functionare buna si momentele de functionare foarte slaba.

Nu stiu daca iti pica bine aceste disfunctionalitati, dar daca vrei sa le rezolvi iti dau doua alternative: ori alegi sa te conectezi la internet prin cablu, ori iti achizitionezi un amplificator semnal wifi (repeater) de calitate.

Conexiunea prin cablu prezinta dezavantajul faptului ca te obliga sa tragi un cablu prin casa, ceea ce poate avea efecte negative asupra aspectului locuintei, plus ca un cablu iti confera posibilitatea conectarii la internet doar dintr-un singur loc.

Daca te deranjeaza existenta cablului sau daca doresti sa te conectezi la internet din orice colt al locuintei, atunci solutia este achizitionarea unui amplificator semnal wifi.

Utilitatea unui astfel de aparat este majora, reprezentand cea mai buna metoda de a oferi conexiune la internet pe o suprafata mare, unui numar mare de persoane.

Îți poți achizitiona un amplificator semnal wifi la un preț foarte bun de: AICI.

Ce face un amplificator semnal wifi (repeater)?

Semnalul wifi este generat de router sub forma de unda. Dupa cum este lesne de inteles, cu cat esti mai aproape de router, cu atat semnalul este mai bun.

Cu cat te departezi mai mult, cu atat semnalul este mai slab, devenind cu atat mai slab cu cat unda intalneste anumite obstacole.

Dar, problema se rezolva foarte usor prin folosirea unui aplificatorul semnal wifi (repeater), care cloneaza reteaua si o da mai departe, generand o suprafata de acoperire mai buna.

O alta formulare: Un amplificator semnal wifi ia semnalul dintr-o retea wireless si il transmite mai departe.

Un amplificator semnal wifi este foarte practic, fara fire, conectandu-se direct la priza, ceea ce iti confera posibilitatea de a-l folosi chiar si in vacante.

Insa, nu te astepata ca prin folosirea unui amplificator semnal wifi sa beneficiezi de o latime de banda mai mare. Daca inainte de instalarea amplificatorului descarcai cu 150 Mbps, dupa instalare vei descarca tot cu 150 Mbps, doar ca acoperirea retelei wireless va fi mai mare.

Cum alegi cel mai bun amplificator semnal wifi (repeater)?

Ceea ce este insa esential, este sa-ti achizitionezi un aplificator semnal wifi (repeater) de cea mai buna calitate, acesta reusind sa propage semnalul uniform pe o suprafata impresionant de mare, fara a diminua din viteza de transmitere.

Cel mai bun model se instaleaza simplu, este foarte usor de folosit, este independent de fire si prezinta un design inovator, care-l face ideal chiar si pentru acele spatii care se doresc elegante si rafinate.

De diferite forme, de diferite marimi si culori, aceste amplificatoare semnal wifi sunt accesorii necesare locuintelor pe mai multe nivele, cladirilor de birouri sau oricarui loc unde e nevoie de internet la viteaza mare, independent de fire.

Recomandari amplificator semnal wifi (repeater)

Amplificator retea semnal Wireless-N WiFi Repeater BeeCool

Amplificatorul retea semnal Wireless-N WiFi Repeater BeeCool este un amplificator semnal wifi cu un raport calitate-pret foarte bun, putand fi folosit pentru a repeta semnalul wifi pe o arie mare, fiind capabil a deservi o fabrica, o casa cu mai mult de 2 etaje etc.

Amplificatorul retea semnal Wireless-N WiFi Repeater BeeCool este produs in conformitate cu standardul IEEE 802.11n, cu viteze de transmisie prin intermediul retelei wireless de pana la 300Mbps.

Se caracterizeaza prin usurinta instalarii, fiind foarte practic.

Acest amplificator semnal wifi vine echipat cu doua antene ceramice de 2dBi cu cip, oferind o transmisie de calitate.

Dimensiuni: 11 x 6 x 7 cm.

Greutate: 98 grame.

Acest amplificator semnal wifi îl poți achizitiona la un preț foarte bun de: AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

8 răspunsuri

 1. ddutz2013 spune:

  Am o sonerie wireless. Adica, butonul (amitator wriless cu baterie) l-am instalat la poarta, pe un stalp metalic (la curte), iar soneria in casa, pe hol. Intre buton si sonerie se interpun 3 ziduri de caramida. Pe hol, suna, daca o bag in casa, nu mai suna. Presupun ca e vporba de semnal-distanta.
  Amplificatorul asta, de 108 lei de la emag (sau similare) este bun pentru marirea distantei intre poarta si sonerie? Sau e bun numai pentru routere si PC?

 2. Iulian Toma spune:

  Salut poți te rog sa.mi explici cum pot configura un amplificator wireless??

 3. Cristian75 spune:

  Dacă leg un al doilea router prin fir la cel principal și îl așez într-o zonă mai îndepărtată de primul. La 10-15 m distanță, acolo unde primul nu mai are semnal bun , asta nu face că al doilea router să distribuie semnalul mai departe ?

 4. Codin Gheorghe spune:

  Buna seara. Am o camera de supraveghere ce are nevoie de internet prin cablu. Unde este montata nu exista internet.Pot folosi un astfel de amplificator conectand camera prin cablu la mufa acestuia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *