Efectele nocive ale sucurilor cabogazoase

efectele-nocive-ale-sucurilor-carbogazoaseDin pacate avem si obiceiuri nesanatoase. Unul dintre ele este consumul de sucuri carbogazoase, care sunt foarte nocive, devenind adevarate bombe cu ceas, ce ar putea sa ne puna sanatatea, sau chiar viata in pericol.

Pentru a te convinge sa renuntati la aceste bauturi, sau sa le consumi mai rar, iti voi prezenta cele mai importante efecte negative pe care acestea ar putea sa le produca, mai ales dupa un consum indelungat si constant.

Studiile au demonstrat faptul ca daca consumam zilnic doar 330 ml de bauturi carbogazoase, intr-o luna, vom “castiga” 500 g de grasime.

De asemenea, tot studiile au evidentiat si faptul ca exista un procent ingrijorator de persoane care consuma aproximativ 1 L de astfel de bauturi in fiecare zi, aceste persoane fiind in cale mai multe cazuri obeze.

Astfel, intre consumul de sucuri carbogazoase si obezitate exista o stransa legatura.

Cresterea in greutate si aportul zilnic de sucuri carbogazoase bogate in glucide duce la aparitia, intr-un timp destul de scurt, a diabetului zaharat de tip 2 si stimuleaza evolutia acestuia spre aparitia de complicatii.

Aciditatea acestor sucuri scade desitatea osoasa si creste eliminarile de calciu, favorizand aparitia osteoporozei si a fracturilor, chiar si in urma celor mai mici accidente.

Bogate in fructoza, sucurile carbogazoase cresc tensiunea arteriala, produc hipertensiune si marestc riscul aparitiei unui infarct sau a unui accident vascular cerebral.

De asemenea, afectarea renala si cea hepatica nu se lasa asteptate, distrugand si ce a mai ramas viabil din organismul nostru.

Desi bei sucuri carbogazoase pentru potolirea setei, vei observa ca senzatia de sete va aparea iar, dupa o perioada foarte scurta de timp, lucru ce te va determina sa continui ingerarea bauturii toxice.

Aceasta actiune repetitiva este provocata de actiunea diuretica pe care o au sucurile carbogazoase, deshidratand masiv organismul.

Acestea sunt doar cateva dintre efectele nocive ale sucurilor carbogazoase, dulci, pe care, din pacate, alegem sa le consumam destul de des. Totusi, crezi ca se merita sa ne asumam un astfel de risc, punandu-ne viata intr-un pericol atat de mare?

Ai grija de sanatatea ta! Citeste mai multe despre sanatate: CLICK AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *