Cum alegi cel mai bun spaclu?

cel mai bun spacluUn spaclu este o scula folosita in general la netezirea suprafetelor tencuite, la aplicarea sau la razuirea chiturilor. Un astfel de produs este utilizat de catre meseriasii din constructii, indiferent daca este vorba de pereti interiori sau fatate exterioare.

Fara indoiala, multe persoane stiu ce inseamna un spaclu, in special barbatii. Insa, trebuie mentionat faptul ca pe piata exista o multitudine de modele de astfel de scule. Practic, meseriasii in constructii cunosc faptul ca, de fapt, pentru orice tip de lucrare se foloseste un anume model de spaclu.

De aceea, inainte de a merge in magazine pentru a gasi un spaclu adecvat pentru lucrarea ta, este bine sa cunosti mai multe lucruri legate de tipul acestuia si de utilitatea sa.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va juta sa alegi cel mai bun spaclu, potrivit pentru lucrarile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la șpacluri: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun spaclu in functie de utilitate?

In functie de utilitate, spaclurile pot fi de mai multe tipuri: pentru pereti, gips-carton, razuit, chituri, rosturi, silicon.

Spaclu pentru pereti – este cel mai utilizat dintre toate modelele, fiind in arsenalul de scule ale oricarui zidar. Poate fi folosit atat la interior, cat si la exterior.

Spaclu pentru gips-carton – acest tip are o forma diferita fata de modelul clasic, fiind mai lat (150-200 mm), adecvat pentru repararea si finisarea placilor de gips-carton. Se poate folosi si pentru intinderea materialelor precum ipsos, ciment si tencuiala.

Spaclu pentru razuit – acest model poate fi clasic, avand o latime a lamei de 100 mm, dar exista si alt tipuri special, care sunt prevazut cu un prelungitor cu lungimea de 460 mm, ideal pentru tavane sau locuri greu accesibile.

Spaclu pentru chituri – este concepu pentru aplicarea chiturilor de tot felul, a gletului si nivelarea ipsosului. Scula are lama mai lata, putand fi intre 200 si 600 mm, fiind confectionata din otel inox si cu un maner din plastic.

Spaclu pentru rosturi – acest model este special pentru aplicarea chitului de rosturi. Are lama din cauciuc si manerul din lemn.

Spaclu pentru silicon – este un model diferit de cel clasic, confectionat din cauciuc. Este foarte util la modelarea siliconului dupa aplicare.

Profită de Reducerile actuale eMAG la șpacluri: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun spaclu in functie de tipul acestuia?

Spaclu clasic – este modelul universal folosit de regula in tencuieli, lucrari de curatire sau rostuit. Este o scula utila folosita de zidari in lucrarile de amenajari interioare, dar si la exterior.

Spaclu cu dinti – este un model folosit la aplicarea gletului, fiind din inox si cu un manaer din lemn.

Spaclu multifunctional – aceasta scula este denumita 5 in 1, datorita faptului ca are mai multe functionalitati: spaclu, racleta, curatitor de vopsea, surubelnita pentru trafalet si cutit pentru banda adeziva. Lama acestuia este din otel calit, iar manerul din plastic.

Vezi toate șpaclurile de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun spaclu in functie de material?

Spaclu din inox – este cel mai utlizat model, fiind practic universal, putand fi folosit la diverse lucrari, la intinderea sau razuirea tencuielii, a chiturilor sau vopselelor.

Spaclu din plastic – este o scula pentru aplicarea rapida a adezivului pentru placi, fiind ideala pentru dublarea peretilor.

Spaclu din cauciuc – acest model este din cauciuc si cu maner din lemn, fiind utilizat la rostuirea gresiei si faiantei.

Spaclu din PVC – este o spatula din PVC conceputa special pentru aplicat adezivi, avand un maner din lemn.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun spaclu. Spor la cumparaturi.

 Șpacluri de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *