Cum alegi cea mai buna drisca?
O drisca este o unealta folosita in general pentru tencuieli, dar exista modele care pot fi utilizate si pentru spalare sau curatare. Practic aceasta reprezinta unul dintre instrumentele unui zidar, necesar pentru netezirea suprafetelor.
Trebuie stiut faptul ca exista o multitudine de driste, de diverse dimensiuni si forme, care se aleg in functie de tipul tencuielilor. Insa, folosirea acestei unelte este doar apanajul meseriasilor, profesionisti care au darul sa dea un aspect placut cladirilor, in interior, dar si in exterior.
Fara indoiala, cine doreste sa achizitioneze o drisca trebuie sa stie exact pentru ce lucrari o va folosi. Unealta este usor de intrebuintat, fiind confectionata special pentru asemenea activitati.
Se poate efectua o finisare de calitate doar daca se utilizeaza o drisca potrivita si care poate asigura un randament si o performanta sporita.
Nu este usor sa alegi o drisca daca esti un incepator al tencuielilor! De aceea, este indicat sa stii anumite lucruri legate de aceasta unealta, inainte de a merge in magazine.
Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna drisca, potrivita pentru lucrarile tale.
Vezi rapid o ofertă de preț la driște: CLICK AICI.
Cum alegi cea mai buna drisca in functie de tip?
O drisca poate fi de mai multe tipuri, cum ar fi cele pentru tencuit, spalare, rosturi sau curatare.
Drisca pentru tencuit – este cea mai intalnita unealta dintre toate modelele, fiind folosita la netezirea peretilor, fatadelor sau tavanelor.
Drisca pentru spalare – acest model este utilizat pentru spalarea podelelor sau peretilor.
Drisca pentru rosturi – este special conceputa pentru rosturi, in amenajari interioare.
Drisca pentru curatare – are rolul de a curata suprafetele, fiind fabricata din burete.
Profită de Reducerile actuale eMAG la driște: CLICK AICI.
Cum alegi cea mai buna drisca in functie de utilitate?
In functie de utilitate, o drisca poate fi: universala, pentru pereti, fatada, podea sau colturi.
Drisca universala – acest model este universal pentru majoritatea lucrarilor de tencuiala.
Drisca pentru pereti – este conceputa pentru netezirea peretilor, fiind confectionata din metal si cu un maner din plastic. Este foarte usoara si produce lucrari de mare calitate.
Drisca pentru fatada – in general o astfel de unealta este din plastic si se foloseste la exterior.
Drisca pentru pardoseli – este speciala pentru spalarea pardoselii, avand un burete din celuloza cu putere mare de absorbtie.
Drisca pentru colturi – este folosita pentru suprafete mai delicate, precum colturile camerei sau fatadei. Este realizata din inox si se utilizeaza pentru tencuit.
Vezi toate driștele de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.
Cum alegi cea mai buna drisca in functie de material?
O drisca este confectionata din diverse materiale precum aluminiu, plastic, lemn, burete, cauciuc.
Drisca din aluminiu – a devenit foarte populara in ultima vreme, datorita faptului ca este usoara, se manevreaza rapid, iar materialul nu se lipeste de ea.
Drisca din burete – este folosita pentru spalarea pardoselilor si chiar a peretilor.
Drisca din cauciuc – acest model este de tip triunghiular, avand un maner din lemn si este potrivit pentru finisarea colturilor interioare.
Drisca din lemn – este modelul classic, care era folosit pana de curand de catre toti zidarii, dar in ultima vreme popularitatea acestuia a scazut.
Drisca din plastic – este destinat pentru colturi rotunjite, pentru a se evita zgarierea tencuielii.
Drisca din spuma – este utilizat pentru finisare de baza la tencuit.
Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cea mai buna drisca. Spor la cumparaturi!
Driște de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!