Cum alegi cea mai buna gletiera?
Gletiera este o scula folosita pentru finisarea peretilor, o operatiune destul de dificila, care se executa doar de catre meseriasi. Pentru a realiza o lucrare de calitate este nevoie de experienta si de multa indemanare.
De asemenea, rezultatul final al finisarii depinde si de materialele folosite. Insa, unul dintre factorii importanti pentru obtinerea unor pereti drepti si cu un aspect ireprosabil, il reprezinta folosirea unei gletiere bune.
Gletul se aplica intr-un strat uniform cu ajutorul unei gletiere, cu miscari scurte, de preferat de jos in sus pe perete. Materialul va fi depus de catre meserias in straturi succesive de aproximativ 1-3 mm.
Gletiera va fi folosita in continuare si pentru apliacrea celui de-al 2-lea strat, daca este cazul, dupa ce primul s-a uscat. Neconformitatile aparute dupa aplicarea straturilor sunt eliminate cu ajutorul unui cutit de glet, dar aceasta operatiune trebuind facuta inainte ca materialul sa faca priza.
Gletuirea, desi este considerata de unii doar o lucrare optionala, totusi specialistii in domeniu recomanda ca aceasta trebuie realizata, fiind foarte importanta pentru aspectul final al incaperilor.
Gletiera ajuta la aplicarea unei tencuieli subtiri, care este necesara pentru nivelarea suprafetelor, indiferent daca este vorba de pereti sau tavan. Trebuie specificat faptul ca gletul este un preparat care nu contine nisip, el putand fi pe baza de ipsos, var sau ciment alb.
Expertii in constructii indica procesul ideal de gletuire astfel: se va aplica un strat in cazul unei tencuilei pe baza de ipsos si in doua straturi atunci cand avem de-a face cu ciment-var.
Inainte de a merge in magazine pentru a gasi o gletiera adecvata, este bine sa stii anumite lucruri legate de aceasta.
Iti prezentam cateva detalii care te vor ajuta sa alegi cea mai buna gletiera, potrivita pentru lucrarile tale.
Vezi rapid o ofertă de preț la gletiere: CLICK AICI.
Cum alegi cea mai buna gletiera in functie de model?
Pe piata exista mai multe modele de gletiere, cum ar fi: clasice, pentru doua maini sau cu zimti.
Gletiera clasica – cele mai multe gletiere de acest tip sunt realizate din otel inox, cu margini rotunde, avand un maner ergonomic, fiind cel mai folosit tip. Este utila pentru aplicarea tencuielilor din gips, a mortarelor si a adezitivilor.
Gletiera pentru doua maini – este pentru tencuirea peretilor, special conceputa pentru profesionisti. Lama este, in principal, realizata din otel inox, iar manerul este din lemn.
Gletiera cu zimti – acest model poate fi folosit pentru tencuit, tapet, pentru pereti sau fatade. Lama este, in principal, realizata din otel aliaj, cu o grosime de 0.6, 0.8 sau 1 cm, iar manerul este din plastic. Are rezistenta mare si elasticitate; se poate lucra in ambele sensuri.
Profită de Reducerile actuale eMAG la gletiere: CLICK AICI.
Cum alegi cea mai buna gletiera in functie de dimensiuni?
In magazine exista numeroase modele de gletiere, cu diferite dimensiuni. Acestea se vor alege in functie de marimea suprafetelor unde sunt folosite.
Gletiera de 130 x 280 mm – este unul dintre cele mai folosite modele la lucrarile de finisare al suprafetelor interioare, atat pentru pereti, cat si pentru tavane. Lama unei astfel de gletiere are grosimea de 0.6, 0.7, 0.8 sau 1 cm.
Gletiera de 14 x50 cm – acest model este cand se doreste folosirea ambelor maini la aplicarea gletului. Scula este din otel inox si cu un maner din lemn si se utilizeaza la pereti.
Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna gletiera. Spor la cumparaturi!
Gletiere de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
Poate te intereseaza si articolele:
Videoclipuri utile:
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!
Articolul este extrem de vag si cu erori.Sunt cateva branduri de gletiere bune (marshalltown ,curry,bon,kraft,tyzack,ragni,pavan ,nela si inca cateva) de care nu ai amintit nimic.Referitor la grosimea lamei gletierei de 28 cm aceasta este de 0,6 sau 0,7 mm nu 1,2 .Sunt mai multe tipuri de gletiere -pt beton si tencuieli ciment de 10 cm latime cu lama ceva mai groasa 0,8 pana la 1 cm ,pentru piscine si pardoseli ,cu colturile rotunjite ,venetiene (de obicei trapezoidale ,mai subtiri 0,5mm si mai scurte ) pt lustruit suprafata gletuita (superflex)cu lama de 0.3mm (nela ,ox ,marshalltown) si nu in ultimul rand vestitele mistrii japoneze care sunt extrem de flexibile su manerul de tip asiatic(aici e un domeniu vast datorita diversitatii de modele si tipuri). Lama gletierei nu e musai sa fie din otel inoxidabil ,Otelul carbon (care rugineste)are calitati de obicei mai bune pt tencuit.(nu intru in detalii)
Iti multumesc foarte mult pentru interventie. Sunt constient de faptul ca ar mai fi multe de spus pe aceasta tema, astfel incat articolul sa fie cat mai complet si util, respectiv de faptul ca se mai pot strecuta erori, dar tocmai in acest scop am pus la dizpozitie acest spatiu pentru comentarii, spre a comunica deschis cu cititorii, in vederea completarii articolelor si a corectarii erorilor.
In ceea ce priveste grosimea lamei gletierei de 28 cm, am gasit inclusiv gletiere cu grosimea lamei de 0,8 cm, respectiv gletiere cu grosimea lamei de 1 cm.
Foarte util comentariul tau, fapt pentru care iti multumesc.