Cum alegi cel mai bun procesor?

cel mai bun procesorCea mai importanta parte a unui calculator o reprezinta procesorul, care inseamna practic inima PC-ului sau laptopului tau. Ea are un rol primordial in functionarea perfecta a unui desktop.

In cazul in care optezi pentru un procesor puternic, atunci poti lucra linistit la calculator si poti rula orice aplicatii, programe sau jocuri, fara probleme.

Este clar ca performantele unui calculator sunt definite prin calitatea procesorului, care ajuta toate componentele PC-ului sa raspunda rapid la comenzi.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de modele, insa este destul de dificil sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care, in mod sigur, te va ajuta sa alegi cel mai bun procesor, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la procesoare: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun procesor in functie de socket?

Procesoarele pentru calculator pot fi de mai multe feluri in functie de tipul socket-ului, astfel: entry-level, mainstream, high-end.

Procesor entry-level – daca doresti un calculator obisnuit, fara performante deosebite, pentru acasa, atunci poti alege un model din gama de inceput, cu produse minime. Astfel, exista socket AM3+, FM2+, LGA 1151 Core i3, la preturi accesibile.

Procesor mainstream – pentru un calculator de nivel mediu poti opta pentru un socket de nivel de mijloc, cum ar fi cele de tip AM4 sau LGA 1151 Core i5, i7.

Procesor high-end – pentru un desktop de ultima generatie poti alege un socket de top, precum TR4 – LGA 4094 sau LGA 2011 2066 Core i7, i9. Acestea sunt destinate in special pentru gameri.

Cum alegi cel mai bun procesor in functie de memoria cache?

Procesoarele pentru calculator pot avea mai multe tipuri de memorie cache, astfel: L1, L2, L3.

Procesor cu L1 cache – daca optezi pentru acest model vei avea parte de cele mai mari viteze existente, astfel: pentru citire de pana la 868 GB/s, scriere 435 GB/s, copy 868 GB/s.

Procesor cu L2 cache – este un model de mijloc, cu urmatoarele viteze: scriere – 819 GB/s, scriere – 426 GB/s, copy – 727 GB/s.

Profită de Oferta actuală eMAG la procesoare: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun procesor in functie de numarul de nuclee?

Procesoarele pentru calculator sunt de mai multe feluri in functie de numarul de nuclee, astfel: dual-core (2), quad-core (4), hexa-core (6), octa-core (8).

Procesor dual-core – este un model pentru calculatoare de nivel mediu, fabricat de catre marii producatori, pe plan mondial.

Procesor quad-core – acest model este unul foarte popular in randul utilizatorilor, fiind prezent pe foarte multe calculatoare vandute in ultimul timp. Ofera performante sporite si un raport pret/calitate bun.

Procesor octa-core – este cel mai performant model din lume din prezent, insa pretul sau este ridicat.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la procesoare: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun procesor in functie de frecventa de lucru?

Pentru un buget minim poti alege un procesor cu o frecventa de minimum 2 GHz, dar este recomandat sa optezi pentru cel putin 3 GHz, daca vrei sa ai o viteza foarte buna a calculatorului, in orice aplicatie sau jocuri.

Cele de top depasesc 4GHz, care permit calculatorului o viteza sporita de executie, multitasking si rulare perfecta a aplicatiilor.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun procesor. Spor la cumparaturi!

Procesoare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *