Cum alegi cel mai bun cablu VGA?

cel mai bun cablu VGAUn cablu VGA reprezinta unul dintre cele mai vechi conectori de pe piata, fiind creat in anul 1987. Acesta este folosit pentru a face legatura intre diferite dispozitive sau aparate, spre exemplu dintre un calculator si un monitor.

Insa, el este capabil sa afiseze doar imagini cu o rezolutie maxima de 1080p, transmitand semnalele de la emitator la receptor. Un asemenea cablu VGA este inca foarte utilizat pe modelele mai vechi de calculatoare sau televizoare.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de modele, insa este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care sa te ajute sa alegi cel mai bun cablu VGA, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la cablurile VGA: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu VGA in functie de tip?

Cablurile VGA pot fi de mai multe feluri in functie de tipul acestora, astfel: tata – tata, tata – mama, tata – 2 x mama etc.

Cablu VGA tata – VGA tata – acest model are ambii conectori, 1 si 2, tip VGA tata cu 15 pini si este intrebuintat pentru a face legatura intre un calculator si un monitor. El poate oferi o rezolutie de 1080 pixeli, Full HD. Este usor de montat si foarte rezistent in timp.

Cablu VGA tata – VGA mama – produsul este un prelungitor, care este folosit pentru transmiterea semnalelor video analogice. Dispune de conectorul 1 VGA tata, iar conectorul 2 de VGA mama (ambele cu 15 pini). Are ecranare dubla si poate avea lungimi mari, chiar si de 10 metri.

Cablu VGA tata – 2 x VGA mama – acest dispozitiv permite conectarea mai multor dispozitive la un singur port VGA. Cablul dispune de un concetorul 1 VGA tata, iar concetorul 2 de 2 x VGA mama.

Profită de Oferta actuală eMAG la cablurile VGA: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu VGA in functie de lungime?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui cablu VGA il reprezinta lungimea acestuia, care poate fi de 1,5 – 2 m, 5 m, 10 m etc.

Cablu VGA cu lungime de 1,5 m – 2 m – este modelul standard pentru acasa sau birou, pentru conectarea diverselor dispozitive, monitoare, calculatoare, TV-uri etc.

Cablu VGA cu lungime de 5 metri – acest model poate fi utilizat pe diverse dispozitive si aparate care dispun de conectori VGA. El poate fi folosit pe monitoare de calculator, laptopuri, proiectoare si televizoare, cu echipamente audio si video.

Cablu VGA cu lungime de 10 – 15 metri – este un model care poate fi folosit la o distanta mai mare, in spatiile de birouri, pentru conecatarea monitoarelor la calculatoare. Insa, poate fi utilizat si la proiectoare sau instalatii de sonorizare, audio, video.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun cablu VGA. Spor la cumparaturi!

Cabluri VGA de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *