Avantajele utilizarii unui procesor i5 !

procesor i5Un procesor i5 este o piesa importanta in componenta unui calculator, facand parte din generatia a saptea din seria fabricata de Intel. Acesta iti confera stabilitate sistemului, asigurand rularea aplicatiilor in acelasi timp.

De asemenea, in cazul achzitionarii unui procesor i5 vei putea lucra pe programe care solicita multe resurse din partea calculatorului, precum cele de editare video, creare de muzica, foto sau 3D.

Daca nu esti hotarat sa-ti faci un upgrade al PC-ului tau, atunci iti recomandam sa citesti randurile de mai jos.

Astfel, vei afla care sunt principalele avantaje ale utilizarii unui procesor i5, pentru experiente unice.

Vezi rapid o ofertă de preț la procesoarele i5: CLICK AICI.

Procesor performant

Un avantaj important al unui procesor i5 este faptul ca suporta memorii RAM DDR3 si DDR4, extrem de performante, potrivite pentru gameri, dar si pentru cei pasionati de domeniul IT.

Platforma de top pentru jocuri video

Modelul i5 de la Intel reprezinta o varianta de mijloc, aflata intre i3 si i7, ca performante, insa este destul de puternic pentru a satisface exigentele pasionatilor de jocuri video, care se pot bucura de experiente de vis.

Ruleaza aplicatii care necesita resurse mari

Un mare avantaj al unui procesor i5 este faptul ca poate rula aplicatii care necesita mari resurse, programe de editare video, de compus muzica, de web design. Asadar, este perfect pentru cei care folosesc astfel de aplicatii sau jocuri solicitante pentru calculator.

Profită de Oferta actuală eMAG la procesoarele i5: CLICK AICI.

Dispune de tehnologia Intel Turbo Boost

Un procesor i5 utilizeaza tehnologia Intel Turbo Boost, care permite executarea mai multor sarcini. Poti folosi aplicatii care au nevoie de mai multe nuclee simultan. Aceasta caracteristica se activeaza in momentul cand sistemul de operare al calculatorului solicita mai multa performanta din partea procesorului.

Performanta cu Hyper Threading

Este remarcabil faptul ca un procesor i5 este o componenta performanta, avand capacitatea sa execute mai multe sarcini in acelasi timp. Acest lucru se datoreaza tehnologiei Hyper Threading, care foloseste cele 4 nuclee pentru a dezvolta 8 sarcini.

In practica, acest aspect se traduce prin faptul ca poti rula mai multe aplicatii, in acelasi timp. Si foarte important ca un desktop dotat cu un procesor i5 poate rula fara probleme programe care solcita resurse mari, precum cele de editare video sau 3D.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la procesoarele i5: CLICK AICI.

Frecventa mare a procesorului

Un procesor i5 lucreaza la o frecventa ridicata, care asigura performante foarte bune ale calculatorului. Cele mai ieftine de pe piata din aceasta gama au o frecventa de 2,7 GHz, iar cele mai bune ajung chiar si la 4 GHz, ultimele fiind variante de top.

Permite rularea filmelor in UHD 4K

Un alt avantaj al procesorului i5 este faptul ca permite rularea imaginilor cu rezolutii mari, precum cele Ultra HD 4K, care inseamna 3840 x 2160 de pixeli, ceea ce reprezinta de 4 ori mai mare decat cea Full HD.

Fara indoiala, pentru a te bucura de filme 4K sau de videoclipuri de pe YouTube in Ultra HD, ai nevoie la calculator si de o placa video dedicata de 6GB sau 8GB.

Acum putem spune ca ai cunostinta de avantajele utilizarii unui procesor i5 !. Spor la cumparaturi!

Procesoarele i5 de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *