Cum alegi cel mai bun cleste dezizolat?

cel mai bun cleste dezizolatUn cleste dezizolat este un dispozitiv care a devenit foarte util si popular, in ultimii ani. El ajuta la sectionarea diverselor tipuri de cabluri, indiferent daca vorbim de cele electrice, de internet sau de telefonie.

Trebuie sa stii ca fiecare cleste pentru dezizolat poate fi multifunctional, putandu-se folosi la cele mai uzuale cabluri din domenii de tot felul, insa exista si alte scule specializate in functie de anumite sectiuni ale conductorilor.

De aceea, inainte de a merge in magazine pentru a gasi un cleste pentru dezizolat pentru activitatea ta, indiferent daca este pentru uz casnic sau industrial, este rcomandat sa stii anumite caracterisrtici ale acestuia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun cleste pentru dezizolat, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la cleștii de dezizolat: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cleste dezizolat in functie de tipul acestuia?

In functie de tip, un cleste dezizolat poate fi de mai multe feluri: clasic pentru cabluri , combinat si pentru sertizat si multifunctional.

Cleste dezizolat clasic – este folosit doar pentru dezizolat pentru diverse cabluri, cu diferite sectiuni, spre exemplu intre 1 – 3,2 mm². Poate fi un model universal pentru dezizolarea cablurilor coaxiale, cum ar fi RG 59, RG 6, RG 7, RG 11.

Cleste dezizolat combinat si pentru sertizat – acest model poate fi folosit si pentru sectionarea diverselor tipuri de cabluri, dar si pentru sertizarea acestora. Este util atunci cand sunt necesare ambele operatiuni.

Cleste dezizolat multifunctional – este cel mai complex cleste, care poate executa mai multe feluri de operatiuni legate de cabluri: dezizolare, taiere, sertizare. Are reglare automata la diametrul cablului.

Profită de Reducerile actuale eMAG la cleștii de dezizolat: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cleste dezizolat in functie de suprafata sectiunii cablului?

Pe piata exista foarte multe tipuri de clesti dezizolat, in functie de sectiunile cablurilor. Cele mai importante categorii sunt urmatoarele: 0,2 – 6 mm², 0,75 – 2,5 mm², 0,5 – 16 mm², 4,8 – 7,5 mm² si 4 – 28 mm². Evident, sunt si alte modele, alegerea ramane la latitudinea ta, in functie de profilul activitatii tale si de tipul cablurilor.

Cleste dezizolat pentru sectiuni 0,2 – 6 mm² – este un model compact, care poate fi folosit la toate sectiunile uzuale ale cablurilor si materiale izolatoare. Este util pentru conductori monofilari, multifilari si cu fire fine, cu izolatie standard.

Cleste dezizolat pentru sectiuni 0,75 – 2,5 mm² – este folosit pentru cabluri plate izolate cu PVC, pana la o latime maxima de 12 mm si sectiuni cuprinse intre 0,75 si 2,5 mm². Scula se adapteaza automat la diferitele inaltimi ale conductorilor.

Cleste dezizolat pentru sectiuni 0,5 – 16 mm² – este potrivit pentru conductori solizi cu sectiuni cuprinse intre 0,5 si 16 mm², putandu-se executa lucrari de precizie datorita scalei optice.

Cleste dezizolat pentru sectiuni 4,8 – 7,5 mm² – se utilizeaza pentru aceste sectiuni ale cablurilor coaxiale.

Cleste dezizolat pentru sectiuni 4 – 28 mm² – la acest model nu este necesara ajustarea adancimii de taiere. Este adecvat pentru cabluri flexibile, realizandu-se dezizolarea in doua trepte a tuturor cablurilor coaxiale.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun cleste de dezizolat. Spor la cumparaturi!

Clești de dezizolat de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *