Cum alegi cel mai bun cleste de sertizat?

cel mai bun cleste de sertizatUn cleste de sertizat este folosit pentru diferite operatiuni legate de conectare, el putand taia cabluri, efectuand dezizolarea si introducerea lor in conectori. Acest produs poate fi utilizat atat pentru uz casnic, cat si pentru uz industrial.

Este bine de stiut faptul ca exista numeroase tipuri de clesti de sertizat, in general specializat pentru anumite feluri de cabluri, precum cele electrice sau internet. De asemenea,  trebuie specificat faptul ca o astfel de scula poate realiza dezizolatia cablurilor si montarea diverselor tipuri de conectori.

Intrebuintarea unui cleste de sertizat este apanajul meseriasilor, deoarece calitatea operatiunilor trebuie sa fie la cote inalte, iar folosirea acestuia de catre persoane neexperimentate poate conduce la accidente de munca.

Inainte de a merge in magazine sa gasesti un cleste de sertizat adecvat, este recomandat sa urmezi niste pasi obligatorii. In primul rand, trebuie identificata cu exactitate activitatea pentru care este utila o astfel de scula.

Apoi, trebuie stabilit si specificul cablurilor, tevilor sau profilelor, astfel incat sa poti opta pentru un model compabitil cu acestea.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun cleste de sertizat, potrivit pentru activitatea ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la cleștii pentru sertizat: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cleste de sertizat in functie de utilitate?

Un cleste de sertizat poate fi pentru diverse activitati, precum cabluri electrice, cabluri de internet, cabluri de telefonie, tevi sau profile metalice.

De aceea, pentru un electrician este util un model pentru cabluri electrice, pentru un salariat la o companie de telecomunicatii poate apela la un cleste specializat pentru cabluri de internet, telefonie sau TV.

Pentru un meserias care lucreaza in domeniul amenajarilor interioare, are nevoie de un cleste de sertizat pentru profilele metalice de gips-carton, iar pentru un instalator este folositor un cleste de sertizat pentru tevi.

Profită de oferta actuală eMAG la cleștii pentru sertizat: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cleste de sertizat in functie de tipul acestuia?

In functie de tip, un cleste de sertizat poate fi: universal, pentru conectori, pentru cablu electric, pentru papuci, pentru tevi, pentru profile metalice de gips-carton etc.

Cleste de sertizat universal – un asemenea model poate fi pentru insurubarea conectorului modular RJ-45, 12, 11 etc.

Cleste de serizat papuci – pentru diverse tipuri de papuci de 0,5 – 2,5 mm patrati, terminatii rotunde si cu clichet.

Cleste de sertizat conectori – pentru pini terminali, poate fi pentru mansoane, mansete duble, manere.

Cleste de sertizat profile metalice de gips-carton – este special conceput pentru sertizarea profilelor metalice de gips-carton, putandu-se folosi cu doar o mana.

Cleste de sertizat cablu electric – este pentru dezizolat, sertizare papuci izolati/neizolati, prelucrare cabluri electrice de diverse tipuri.

Cleste de sertizat tevi – este utilizat pentru diverse conducte, tevi, de exemplu tip PEX-AL-PEX si PERT-AL-PERT.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun cleste pentru sertizat. Spor la cumparaturi!

Clești pentru sertizat de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *