Cum alegi cel mai bun cleste papagal si utilitatea acestuia?

cel mai bun cleste papagalUn cleste papagal este o scula foarte utila, folosita in atelierele de reparatii, in sectorul instalatiilor sau in alte domenii. Datorita constructiei sale speciale, acesta poate efectua diverse lucrari la asamblarile filetate, mai ales in cazul celor mai greu accesibile.

Marele avantaj al unui cleste papagal il constituie faptul ca el se poate adapta usor la necesitatile oricarui meserias, indiferent daca el este lacatus, mecanic sau instalator. Cele doua falci care dispun de suprafete de prindere asimetrice permit o fixare sigura, fara a exista riscul alunecarii pe piesa de lucru.

Un alt atu pe care il are un cleste papagal este acela ca este reglabil, el putand comuta foarte usor pe diferite pozitii, permitand astfel fixarea sau slabirea diferitelor asamblari, de la diametre mici, pana la cele mai mari.

Fara indoiala, un alt element important de care trebuie sa tii cont la alegerea unui cleste papagal este acela al manerelor. Este recomandat ca acestea sa fie asigurate cu niste protectii din plastic, ele avand rolul de siguranta si usurinta in exploatare.

Inainte de a merge in magazine pentru a gasi un cleste papagal adecvat, este necesar sa stii anumite caracteristici ale acestuia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun cleste papagal, potrivit pentru lucrarile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la cleștii palagal: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cleste papagal in functie de utilitatea acestuia?

In functie de utilitate, un cleste papagal poate fi: universal, profesional, tip instalator si industrial.

Cleste papagal universal – acest model este folosit in diverse domenii de activitate: industria auto, energetic, constructii, instalatii. El dispune de reglajul deschiderii si de o fixare sigura.

Cleste papagal profesional – are, in general, o lungime de 300 mm, de o deschidere cuprinsa intre 0 si 59 mm si 19 trepte de reglaj. Este destinat diverselor profesii, cum ar fi mecanic, instalator, electrician, lacatus.

Cleste papagal tip instalator – are un pret accesibil, de regula, o deschidere de maximum 1 inchi/25,4 mm, (exista si modele cu dimensiuni mai mari) si un reglaj in 7 trepte, fiind conceput special pentru activitatile din instalatii.

Cleste papagal industrial – este folosit in industria auto, in atelierele mecanice sau de reparatii. Are deschiderea de 25,4 mm si 7 trepte de reglaj.

Profită de Reducerile actuale eMAG la cleștii palagal: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cleste papagal in functie de tipul acestuia?

In functie de tip, un cleste papagal poate fi: multifunctional, cu autoblocare, pentru tevi si reglabil.

Cleste papagal multifunctional – acest model poate fi utilizat in mai multe domenii de activitate, avand falcile intarite si ascutite. Asigura prinderea sigura a diverselor obiecte, de forme diferite.

Cleste papagal cu autoblocare – el asigura autoblocarea in pozitia dorita, in functie de suprafata de prindere de lucru.

Cleste papagal pentru tevi – este destinat in special instalatorilor, care lucreaza la conductele de apa. Acest model poate avea deschiderea de 1 “, 1,5 “ sau 2 “.

Cleste papagal reglabil – acest model permite 17 pozitii de reglare, asigurand blocarea sigura. Ofera o priza confortabila si controlata, avand o performanta remarcabila.

Vezi toți cleștii palagal de pe eMAG aflați la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cleste papagal in functie de materialul acestuia?

De obicei, in magazine se pot gasi clesti papagal confectionati din: fier forjat sau crom-vanadiu.

Cleste papagal din otel forjat – acest model este forjat pentru a asigura mai multa rezistenta.

Cleste papagal din crom-vanadiu – are un pret mai mare, insa asigura performante sporite in privinta prinderii si sigurantei. Prezinta o stabilitate ridicata si un maner ce dispune de functia de autoblocare eficienta. Nu aluneca pe piesa si necesita un efort minim.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun cleste papagal. Spor la cumparaturi!

Clești palagal de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *