Cum alegi cel mai bun bomfaier?

cel mai bun bomfaierUn bomfaier este un fierastrau manual care este foarte util in gospodarie, dar el se intalneste si in diverse ateliere mecanice, la instalatii sau amenajari interioare. Cu o asemenea scula poti taia diferite tipuri de material, in functie de necesitati.

Chiar daca cu ajutorul unui bomfaier nu poti executa lucrari complexe si intr-un timp scurt, asa cum ai face cu un fierastrau electric, totusi de multe ori acesta este extrem de folositor.

Atunci cand vrei sa realizezi un suport pentru bucatarie sau baie, o bara pentru perdea sau un raft pentru carti, este inevitabila utilizarea unui bomfaier, care devine un ajutor de nepretuit la tine acasa.

Fara indoiala, vei gasi un bomfaier in orice atelier sau service, unde se produc diferite piese si subansamble pentru industrie, ori in halele de reparatii din domeniul auto, constructii sau din agricultura.

Oricand este nevoie sa ai la indemana un bomfaier, un fierastrau ieftin si bun, care te poate scuti de drumuri si iti poate economisi timpul si banii. Chiar daca revolutia tehnologica a dezvoltat scule moderne, sofisticate, care executa lucrari de calitate si intr-un timp record, totusi dispozitivul a ramas la fel de popular in randul utilizatorilor.

Insa, inainte de a merge in magazine pentru a gasi un bomfaier adecvat, este bine sa stii anumite lucruri despre caracteristicile acestuia, cum sunt panzele, ce dinti trebuie sa aiba si care sunt cele mai bune.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun bomfaier, potrivit pentru lucrarile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la bomfaiere: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun bomfaier in functie de suprafata de lucru?

In functie de suprafata de lucru, bomfaierele pot fi de mai multe tipuri: pentru metal pentru lemn (PVC, placaj, plastic) si pentru traforaj. Trebuie specificat faptul ca in magazine poti gasi si panze  cu lama mixta, o fata pentru metal si una pentru lemn.

Bomfaier pentru metal – acest model este conceput special pentru taierea diverselor piese si materiale din metal. Fierastraul dispune de o panza cu dinti desi si mici, avand de regula un cadru solid din metal si un maner rezistent din plastic.

Bomfaier pentru lemn – este realizat pentru a taia materiale din lemn, placaj sau plastic. Fierastraul are o panza cu dinti mari si rari, care poate executa lucrari cu usurinta. Cadrul poate fi din platbanda, iar manerul din lemn sau plastic.

Bomfaier pentru  traforaj – modelul este destinat celor pasionati de traforaj si elevilor pentru diverse lucrari din acest domeniu. Fierastraul poate taia doar placaj.

Profită de Reducerile actuale eMAG la bomfaiere: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun bomfaier in functie de materialul lamei?

Bomfaierul poate avea panze realizate din: metal sau otel.

Bomfaier cu panza din metal – acest model dispune de panze destul de bune, insa se uzeaza destul de repede fata de cele din otel.

Bomfaier cu panza din otel – un model clasic, unele tipuri find destul de ieftine, accesibile tuturor. Varianta universala are o panza foarte rezistenta, poate taia diferite materiale, precum metal, lemn, plastic sau PVC.

Vezi toate bomfaierele de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun bomfaier in functie de lungimea lamei?

Un bomfaier poate fi de mai multe tipuri, in functie de lungimea lamei: de 100-200 mm, de 300 mm si de 450-600 mm.

Bomfaier cu lungimea lamei intre 100-200 mm – acest model nu are o deschidere prea mare, el putand fi folosit doar pentru taierea unor piese de mici dimensiuni.

Bomfaier cu lungimea lamei de 200-300 mm – acest model este cel mai popular dintre toate modelele, fiind cel mai intalnit in magazine. Se poate folosi foarte bine atat pentru metal si lemn.

Bomfaier cu lungimea lamei de peste 300 mm – este un model care este utilizat la taierea unor piese mai mari.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cel mai bun bomfaier. Spor la cumparaturi!

Bomfaiere de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *