Cum alegi cel mai bun adaptor USB?

cel mai bun adaptor USBUn adaptor USB a devenit foarte important pentru oricine doreste sa conecteze doua dispozitive, precum calculatoare, televizoare, smartphonme-uri, tablete sau camere video.

Dezvoltarea tehnologica a permis si realizarea a tot felul de conectori si de aceea ne trezim ca nu putem transfera fisiere de pe un smartphone sau camera video dotata cu un USB tip C pe un calculator sau laptop mai vechi.

Astfel, s-au inventat adaptoarele USB care face posibila legatura dintre diverse dispozitive electronice. Totul este sa verifici compatibilitatea acestuia cu porturile aparatelor tale.

In magazine, vei intalni diverse astfel de modele, dar este destul de dificil sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun adapator USB, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la adaptoarele USB: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun adaptor USB in functie de tipul conectorului 1?

Adaptoarele USB pot fi de mai multe feluri in functie de tipul concetorului 1, astfel: USB tata, USB mama, mini USB tata, mini USB mama, Micro USB tata , Micro USB mama, USB-C etc.

Adaptor USB – tip conector 1 USB tip A – acest model are la un capat un USB tip A tata, iar la celalalt un mini USB tata, fiind un model universal, compatibil cu toate porturile dispozitivelor, precum desktop, laptop, camere video, foto etc.

Adaptor USB – tip conector 1 mini USB – acest model prezinta un capat cu mini USB tata, iar celalalt USB tip A mama. Este un model universal, putandu-se folosi, spre exemplu pentru casele de marcat.

Adaptor USB – tip conector 1 USB-C – are un capat dotat cu un conector USB tip C tata, iar celalalt are USB 2.0 tata. Il poti introduce in smartphone, laptop, calculator cu capatul USB tip C (ultimul model aparut) si la el atasezi un cablu USB 2.0, pentru transmitere date.

Profită de Oferta actuală eMAG la adaptoarele USB: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun adaptor USB in functie de tipul conectorului 2?

Adaptoarele USB pot fi de mai multe feluri in functie de tipul conectorului 2, astfel: USB tata, USB mama, mini USB, Micro USB, HDMI etc.

Adaptor USB – tip conector 2 USB tip A – un model poate fi un cablu OTG, care are conectorul 2 USB tip A 3.0 mama si conectorul 1 USB tip C tata. Acest adapator este compatibil cu USB 2.0 / USB 1.1 / USB 1.0, avand suport Plus and Play.

Adaptor USB – tip conector 2 USB tip C, Micro USB – acest tip este un cablu de date compatibil cu orice dispozitiv care dispune de o mufa de tip USB-C sau Micro USB. Conectorul 1 este USB tip A tata, iar conectorul 2 tata este USB-C sau Micro USB.

Adaptor USB – tip conector 2 HDMI – produsul se poate conecta cu un dispoztiv care dispune de un port HDMI, iar celalalt capat pentru conectorul 1 este USB-C tata, pentru un smartphone. Poti face legatura astfel intre telefonul tau inteligent si un monitor sau tv, putand urmari filme sau videoclipuri cu rezolutii mari, precum Ultra HD 4K.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la adaptoarele USB: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun adaptor USB in functie de lungime?

Fara indoiala, un factor important la alegerea unui adaptor USB il reprezinta lungimea acestuia. Astfel, pot exista modele care au doar 20 – 30 cm, insa sunt si cabluri mai mari, chiar si de 2 – 3 metri.

Iti alegi lungimea adaptorului in functie de necesitatile si tipul conectorilor de la dispozitivelor tale.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun adaptor USB. Spor la cumparaturi!

Aadaptoarele USB de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *