Cum alegi cea mai buna sursa PC?

cea mai buna sursa PCPentru cei care sunt foarte rigurosi in alegerea componentelor unui calculator, este recomandat sa opteze pentru o sursa PC de calitate, care sa permita o functionare ireprosabila a desktop-ului.

Fara indoiala, caracteristicile unei surse PC trebuie sa aiba valori foarte bune, pentru a asigura o performanta sporita a calculatorului.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de produse, insa este destul de greu sa gasesti, cu rapiditate, unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna sursa PC, potrivita pentru calculatorul tau.

Vezi rapid o ofertă de preț la sursele PC: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna sursa PC in functie de putere?

Sursele PC pot avea diferite valori ale puterii, astfel: pana la 500 W, 500 – 800 W, 800 – 1000 W etc.

Sursa PC pana la 500 W – un model bun din aceasta gama este cel de 500 W, certificare 80 Plus Bronze, oferind un echilibru perfect intre compatibiliati, racire si costuri. Dispune de un ventilator silentios, un format ATX 2.31, PFC activ. In general, echipeaza un sistem desktop PC pentru Office sau Home.

Sursa PC de 500 – 800 W – un model de 750 W este conceput in special pentru cei care isi realizeaza singuri PC-ul si pentru pasionatii de jocuri video. Este o sursa stabila, puternica, dispune de un ventilator silentios. Are certificarea 80 Plus Gold, ceea ce inseamna o eficienta superiora de 88%, perfecta pentru o experienta perfecta la jocuri de cel mai inalt nivel. Are PFC activ, un nivel de zgomot redus de 21 decibeli si diverse protectii, precum si formatul ATX 2.3. Este compatibila cu toate tipurile de procesoare, placi de baza si placi video.

Profită de Oferta actuală eMAG la sursele PC: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna sursa PC in functie de eficienta acesteia?

Acest factor este unul foarte important de care trebuie sa tii seama la alegerea unei surse PC pentru calculatorul tau.

Astfel, este esential ca desktop-ul sa fie dotat cu o sursa de calitate, care sa detina certificari cu valori mari, de 80+. Poti alege urmatoarele surse care au minimum eficienta 80 Plus: Bronze, Silver, Gold, Platinium, Titanium.

Cu cat sursa are o sursa mai eficienta, cu atat mai putina energie electrica va fi pierduta pentru a furniza puterea necesara unui calculator.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la sursele PC: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna sursa PC in functie de factorul de putere?

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont la alegerea unei surse PC este factorul de putere, care are prescurtarea PFC (Power Factor Correction), definind raportul dintre puterea reala si cea aparenta.

Trebuie stiut faptul ca acest indice poate avea valori de 0,7 – 0,75 in cazul unui PFC pasiv si de 0,95 – 0,99 pentru un PFC activ.

Asadar, este recomandat sa alegeti o sursa PC cu PFC activ care este mult mai performanta fata de varianta pasiva.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna sursa PC. Spor la cumparaturi!

Surse PC de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *