Cum alegi cel mai bun cablu optic?

cel mai bun cablu opticUn cablu optic este ideal pentru a fi folosit la diverse dispozitive audio, aparate electronice, cum ar fi televizoare, calculatoare, media playere DVD, Blu-Ray. Produsul va permite conectarea a doua echipamente, care sunt compatibile.

Trebuie sa stii ca un cablu optic este, in general, tip digital, fiind de inalta calitate si asigura transmiterea semnalului audio, cu ajutorul unor conectori de legatura, intre cele doua aparate.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de modele, insa este destul de dificil sa gasesti unul adecvat, mai ales pentru cei neinitiati in domeniu.

De aceea, am intomcit un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun cablu optic, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la cablul optic: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu optic in functie de tip?

Cablurile optice pot fi de doua feluri in functie de tip, astfel: standard si cu adaptor.

Cablu optic standard – este un produs clasic, profesional, care este destinat transferului audio digital, fara zgomote si intereferente, datorita calitatii materialelor utilizate. Dispune de conectori tip tata – tata, la cele doua capete. Se monteaza intre doua aparate sau dizpozitive electronice, precum intre un receiver si un televizor sau intre un TV si un amplificator ori un sistem audio.

Cablu optic cu adaptor – acest model, care poate avea lungimi chiar de 10 metri, dispune de o camasa de protectie neagra, de fibra de nylon si de 2 conectori metalici. Este prevazut cu un adaptor pentru a facilita legatura cu diverse dispozitive, precum laptop-uri, smartphone-uri, tablete, media playere etc.

Profită de Oferta actuală eMAG la cablul optic: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu optic in functie de lungime?

Cablurile optice pot fi de mai multe feluri in functie de lungimea acestora, astfel: 0,5 m, 1 m, 2m, 3m, 5m, 10 m etc.

Cablu optic 0,5 m – 1 m – este un model clasic, care permite realizarea transmiterii semnalului audio intre doua aparate electronice, cu o calitate digitala. Se poate folosi la televizoare, receivere, media playere, Blu-Ray etc.

Cablu optic 2 m – 3m – este un model digital, care este compatibil cu transmiterea semnalelor audio de inalta rezolutie. Poate fi utilizat pentru conectarea a doua aparate electronice, cum ar fi un televizor si un sistem audio. Permite transferul semnalului audio tip Dolby Digital, DTS, DSD, MP3 etc. la o calitate inalta. Ambele capete ale cablului dispun de conectori optici.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la cablul optic: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu optic in functie de tipul semnalului audio transmis?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui cablu optic este tipul semnalului audio transmis.

Astfel, exista diverse tipuri de cabluri optice care sunt capabile sa transmita semnalul audio analogic sau digital, in diferite formate cum ar fi mono, stereo, DTS, Dolby Digital etc.

Asadar, trebuie sa verificati tipul semnalului audio pe care doriti sa-l transmiteti. Spre exemplu, aveti un televizor care dispune de un sistem audio stereo, cu Dolby Digital. Atunci si sistemul audio format din mai multe boxe, pe care il atasati TV-ului trebuie sa suporte aceste caracterisitici, pentru a putea reda sunetul la aceeasi calitate.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun cablu optic. Spor la cumparaturi!

Cablu optic de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *