Cum alegi cel mai bun cablu coaxial?

cel mai bun cablu coaxialUn cablu coaxial este un produs destinat transmiterii semnalului video si audio, el fiind utilizat de catre companiile de cablu si de comunicatii. Cu ajutorul acestuia utilizatorii pot receptiona digital prin cablu optic sau satelit, posturile de televiziune.

Astfel, un cablu coaxial a devenit foarte popular, el fiind prezent in toate locuintele, asigurand o transmisie digitala perfecta a semnalului video si audio catre diferite aparate, precum televizoare si ecrane.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de modele, dar este destul de greu de gasit, cu rapiditate, unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid util, care te va ajuta sa alegi cel mai bun cablu coaxial, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la cablul coaxial: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu coaxial in functie de tip?

Cablurile coaxiale pot fi de mai multe feluri in functie de tip, astfel: RG59, RG6 – 64, RG11, RCA etc.

Cablu coaxial tip RG59 – este un model folosit pentru a transmite semnalul video, in general, pentru o televiziune cu circuit inchis sau pe distante scurte, de pana la 100 de metri. Este recomandat pentru sistemele de supraveghere, avand impedanta de 75 ohmi.

Cablu coaxial tip RG6 – 64 – acest produs este perfect pentru transmiterea semnalului de televiziune, pentru companiile de profil. El poate acoperi o gama larga de frecvente, de la cele mai joase pana la cele mai inalte UHF (Ultra High Frequency). Poate fi folosit pentru transmisii video digitale si analogice.

Cablu coaxial tip RG11 – modelul suporta o gama larga de aplicatii video de tip digital, inclusiv cu o rezolutie foarte mare, Ultra HD 4k. Acesta dispune de scuturi duble sau quad de protectie a semnalelor video contra interferentelor sau degradarii. Se utilizeaza la blocuri si case.

Cablu coaxial digital RCA – acest model este un produs care este utilizat pentru transmiterea semnalului audio. El este folosit in studiourile de inregistrari muzicale, la aparatura folosita pe scenele de spectacol, la televiziuni, posturi de radio etc.

Profită de Oferta actuală eMAG la cablul coaxial: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu coaxial in functie de lungime?

Cablurile coaxiale pot fi de mai multe feluri in functie de lungime, astfel: de 1 – 10 metri (cu conecotri montati) sau role de 50 metri, 100 de metri, 200 de metri etc.

Cablu coaxial de 1-10 metri – este un produs digital de mare precizie, care dispune si de conectorii metalici montati. Cablul poate fi utilizat intre receiver TV si televizor, dar este util si pentru a mari semnalul la orice radio FM/AM. Un alt model poate fi destinat transmiterii semnalului video provenit de la firma de cablu, de la spliter pana la televizor. Conectorii asigura un contact sigur si o conexiune fiabila, de cea mai buna calitate.

Cablu coaxial – rola de 100 – 200 metri – acest model de 75 ohmi este folosit pentru televiziune, cablu TV si satelit. Asigura transmisia semnalului video si audio, cu o gama larga de frecvente, cuprinse intre 5 MHz si pana la 2150 MHz. Poate asigura transmisia digitala a posturilor de televiziune la rezolutii mari, precum cele Full HD (1980 x 1080 pixeli) si Ultra HD 4k (3840 x 2160 pixeli).

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun cablu coaxial. Spor la cumparaturi!

Cablu coaxial de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *