Cum alegi cel mai bun cablu USB?

cel mai bun cablu USBUn cablu USB reprezinta mijlocul prin care se pot transfera date de pe un smartphone, camera video, aparat foto pe alte dispozitive, precum calculatoare, laptopuri sau memorii externe.

De asemenea, un cablu USB este folosit si pentru incarcarea telefoanelor mobile si a tabletelor, intr-un timp scurt, pentru a permite functionarea ireprosabila a acestora.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de modele, dar este destul de dificil sa gasesti unul adecvat, mai ales pentru cei neinitiati.

De aceea, am intocmit un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun cablu USB, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la cablurile USB: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu USB in functie de model?

Cablurile USB pot fi in functie de model de mai multe feluri: personalizate, universale si 3 in 1.

Cablu USB personalizat – este un model care este conceput special doar pentru o anumita marca de telefoane mobile, aparate foto, camere video sau alte aparate electronice. Astfel, el nu se poate folosi si la alte dispozitive.

Cablu USB universal – acest model este unul care se potriveste la majoritatea telefoanelor mobile si a altor dispozitive: tablete, aparate foto. Are conectorul 1 tip USB 2.0 sau 3.0, iar conectorul 2 (care se introduce in smartphone, camera video, foto) tip Micro USB. Are un pret accesibil pentru toata lumea.

Cablu USB universal 3 in 1 – acest model este cel mai complet cablu de pe piata, el putand fi folosit pentru mai multe tipuri de dispozitive, telefoane mobile. Este ideal pentru familiile sau cuplurile care au smartphone-uri diferite. Dispune de un adaptor magnetic cu porturi diferite, Micro USB, USB-C. Este compatibil cu orice telefon mobil. Are un pret mai ridicat fata de modele obisnuite.

Profită de Oferta actuală eMAG la cablurile USB: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu USB in functie de tip?

Cablurile USB pot fi de doua feluri in functie de tip: standard si cu transfer in ambele directii.

Cablu USB standard – este un model clasic, care de regula conecteaza un smartphone, camera video, aparat foto, cu un calculator, laptop etc. Are un pret accesbil, el avand conectorul 1 de tip USB 2.0 sau 3.0, iar conectorul 2 tip Micro USB.

Cablu USB cu transfer in ambele directii – acest model este unul de inalta calitate, care asigura o viteza mare de transfer. Este prevazut cu o mufa tata USB 2.0 si alta tip USB tip C. Astfel ca poti conecta dispozitive care dispun de un port USB 2.0 (HDD portabil, stick de memorie) la un port USB tip C (laptop, smartphone, desktop). Transferul de date se poate face in ambele directii, iar produsul se utilizeaza si ca incarcator.

Cum alegi cel mai bun cablu USB in functie de tipul conectorului 1?

Cablurile USB pot avea mai multe feluri de conectori 1, astfel: USB 2.0, USB 3.0 etc.

Cablu USB cu conectorul 1 tip 2.0 – modelul tip USB 2.0 este unul clasic, insa viteza de transfer este una mai mica, de pana la 480 MB/s. El a fost lansat in anul 2000, iar de atunci aparatura elctronica s-a diversificat si a avansat, in prezent fiind necesare rate de transfer mult mai mari. Il poti conecta la un port USB 3.0, dar viteza va fi limitata la posibilitatile cablului.

Cablu USB cu conectorul tip 3.0 – un astfel de model dispune de viteze de transfer mult mai mari, de pana la 4,8 GB/s, asta in cazul in care il introduci intr-un port USB de acelasi tip 3.0. Este compatibil si cu un port USB 2.0, dar viteza va fi limitata.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la cablurile USB: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu USB in functie de tipul conectorului 2?

Cablurile USB pot avea diferite feluri de conectori 2, astfel: MicroUSB, miniUSB, USB-C etc.

Cablu USB cu conectorul 2 tip MicroUSB – acest model este unul obisnuit, el putand conecta un smartphone, camera video, aparat foto prevazute cu porturi MicroUSB cu alte dispozitive: calculatoare, laptopuri etc.

Cablu USB cu conectorul 2 tip miniUSB – este un produs care poate conecta dispozitivele prevazute cu port miniUSB cu un desktop, laptop, HDD extern etc.

Cablu USB cu conectorul 2 tip USB-C – este un model avansat din punct de vedere tehnologic, aparut in ultimii ani. Este este compatibil doar cu dispozitivele care dispun de un port USB 3.1 tip C. Insa are marele avantaj ca permite viteze de transfer de date de pana la 10 GB/s.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun cablu USB. Spor la cumparaturi!

Cabluri USB de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *