Cum alegi cel mai bun boiler electric?

cel-mai-bun-boiler-electricEste indicat sa optati pentru cel mai bun boiler electric in momentul in care nu va permiteti o investitie majora intr-o centrala pe gaz. In cazul in care veti lua in calcul aceasta modalitate de achizitionare, veti avea ocazia de a beneficia de un sistem propriu de incalzire pentru apa. Aceasta solutie este una dintre cele mai avantajoase pe care le aveti la dispozitie in acest sens. Randamentul boilerelor electrice este unul apreciat in ceea ce priveste incalzirea, mai ales in cazul in care necesitatile de apa calda sunt restranse.

Pe de alta parte, pretul de achizitionare reprezinta un motiv in plus pentru care ar trebui sa luati in calcul aceasta varianta. Singurul dezavantaj reprezentat de un boiler electric, este faptul ca nu sunt capabile sa ofere o anumita cantitate de apa in acelasi timp. Acest lucru inseamna ca nu sunt compatibile cu locuintele imparite, in care exista multi ocupanti sau familii extinse. In aceste timpuri, aceste boilere electrice sunt utilizate mai ales in zone izolate, sau rurale, unde nu exista retea de gaz, iar alimentarea se face doar la reteaua electrica. Tinand cont de urmatoarele detalii veti gasi cel mai bun boiler electric.

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI

Volumul celui mai bun boiler electric

Capacitatea de incalzire a unui boiler electric este una mica, medie, sau extinsa, in functie de volumul boilerului si de numarul persoanelor ce utilizeaza apa calda. Acest sistem ofera o singura sesiune de utilizare. Totodata, este dotat cu o cuva colectoare, in interiorul careia elementii electrici transmit caldura apei. In cazul in care exista un numar mai mare de consumatori casnici si anume mai multe persoane (4-5-6 persoane) ce utilizeaza apa calda, este necesar un volum al boilerului de 80 – 200 l, astfel incat sa aveti la dispozitie o cantitate suficienta de apa oricand.

Pe de alta parte, acest dispozitiv trebuie tinut in priza constant pentru ca apa din cuva sa ajunga la temperatura dorita. In cazul in care obisnuiti sa decuplati aparatul frecvent, sau exista intreruperi dese de curent, este indicat sa alegeti un boiler electric cu un volum mai mic de 30 – 50 l. Acest lucru este necesar, deoarece este necesara o anumita perioada de timp pentru a incalzi apa din nou. Veti afla detalii complete despre volumul boilerului in descrierile produselor pe care intentionati sa le achizitionati.

Cumpără-ți acum boiler electric la Promoție: CLICK AICI.

Puterea (W) unui boiler electric eficient

Puterea este foarte importanta in ceea ce priveste functionarea corecta si eficient a unui boiler electric. Aceasta putere este exprimata in watti – W, si cu cat este mai mare, cu atat apa din boiler se va incalzi mai rapid si poate fi utilizata in conditii optime.

Un model de capacitate mare in ceea ce priveste volumul, va trebui sa ofere intre 1500 – 2000 W. In cazul in care veti opta pentru o putere situata intre aceste valori, atunci veti fi siguri de faptul ca veti profita de eficienta maxima. Acest lucru se intampla ca urmare a faptului ca veti incalzi cu usurinta apa utilizand energia electrica corespunzatoare.

O putere de 2000 W va incalzi apa in aproximativ 3 ore, ajungand de la 15 grade Celsius la 65 de grade Celsius. Insa, va trebui sa aveti in vedere si consumul atunci cand veti alege o putere de acest tip. Puterea de 2000 W face ca boilerul sa functioneze rapid si eficient avand la dispozitie temperatura apei la un nivel dorit, utilizant si termostatul reglabil incorporat. Exista posibilitatea de a opta pentru valori mai mici in ceea ce priveste puterea, insa eficienta poate lasa de dorit. De asemenea, puteti opta si pentru valori mai mari in ceea ce priveste puterea de pana la 2400 W, in cadrul careia randamentul este maxim, existand si elementi de incalzire cu protectie ceramica. In functie de necesitatile de putere pe care le aveti, veti alege cel mai bun boiler electric.

Profită de oferta actuală la Boilerele Electrice: CLICK AICI.

Clasa de eficienta energetica a celui mai bun boiler electric

Referitor la achizitionarea celui mai bun boiler electric, este important sa tineti cont si de clasa de eficienta energetica a acestuia. Aceste clase sunt notate cu litere, printre care putem aminti A, B, C, D, E, F sau G, unde litera A inseamna cel mai bun nivel de eficienta energetica, adica un consum redus de energie, iar G inseamna cel mai slab nivel de eficienta energetica, adica un consum mare de energie.

Clasa de eficienta energetica este foarte importanta in ceea ce priveste achizitionarea celui mai bun boiler electric. Numai in cazul in care veti opta pentru o clasa potrivita veti avea parte de un consum mic. Cu siguranta nu veti dori sa platiti foarte mult la energia electrica ca urmare a utilizarii unui boiler electric, iar pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie sa optati pentru clasa de eficienta energetica A. Chiar daca pretul este ceva mai mare, veti avea ocazia de a va recupera investitia facuta in perioada urmatoare, ca urmare a consumului mai redus de energie electrica.

Comandă-ți Online un Boiler Electric Eficient la Promoție: CLICK AICI.

Tipul de instalare – orizontal sau vertical – pentru un boiler electric de calitate

Tipul de instalare reprezinta de asemenea o chestiune importanta in ceea e priveste selectia celui mai bun boiler electric. In aceste conditii, puteti opta pentru o montare orizontala sau verticala, in functie de cerintele si necesitatile pe care le aveti. In aceste conditii despre boilerele electrice cu o instalare orizontala putem spune ca sunt ideale pentru montarea in spatii mai stramte. Puteti opta pentru aceasta varianta de achizitionare si montare in cazul in care spatiul pe care il aveti la dispozitie este unul restrans.

Pe de alta parte, despre boilerele electrice cu o montare verticala, putem spune ca sunt cele mai des intalnite. Acestea se monteaza pe perete iar volumul lor poate ajunge la cateva sute de litri.

Pentru un volum mai mare este indicata achizitionarea unui boiler vertical, iar pentru spatii restranse, puteti opta pentru un boiler orizontal.

Prinde Promoțiile Actuale la Boilerele Electrice: CLICK AICI.

De ce si cand recomandam un boiler electric cu Functia Eco incorporata?

Despre functia Eco incorporata in cadrul boilerelor electrice, putem spune ca este foarte importanta, fiind de asemenea indicat sa luati in calcul achizitionarea unui produs cu aceasta functie. Daca veti face acest lucru veti dispune de un randament mai bun. Acest lucru se intampla ca urmare a faptului ca functia Eco are rolul de a memora particularitatile in ceea ce priveste utilizarea boilerului electric. In acest sens, putem spune ca stocheaza in memorie perioadele de pe durata zilei in care utilizati apa calda, facand ca aceasta sa fie pregatita pentru dumneavoastra in momentul in care veti dori sa o utilizati.

De asemenea, functia Eco stocheaza informatii si in ceea ce priveste energia, iar printr-un consum eficient veti avea ocazia de a reduce pierderile de energie. Aceasta functie reduce consumul de energie cu pana la 10 %.

Totodata functia Eco pastreaza apa calda in boiler cu o temperatura potrivita. Este indicat sa optati pentru cel mai bun boiler electric ce are inclusa aceasta functie, pentru a profita de tot ceea ce inseamna eficienta si randament maxim in utilizare.

Cumpără-ți acum boiler electric la Promoție: CLICK AICI.

De ce este important sa apelati la un specialist pentru instalarea boilerului electric?

Importanta instalarii corecte a unui boiler electric este esentiala in cazul in care veti dori sa va asigurati de faptul ca veti utiliza acest dispozitiv in cele mai bune conditii. In cazul in care veti opta pentru un specialist in ceea ce priveste instalarea boilerului atunci veti avea parte de siguranta dorita. Un montaj deficitar din acest punct de vedere, poate duce la ineficienta, sau mai rau, chiar la unele accidente nedorite. Insa, un specialist in instalarea boilerelor electrice reprezinta solutia optima prin care veti sti sigur ca boilerul electric este montat corect si va poate oferi eficienta de care aveti nevoie.

Pe de alta parte, un boiler montat corect este sigur si ofera eficienta in utilizare, fara a exista pierderi de energie sau de resurse. O persoana specializata in ceea ce priveste montajul va poate oferi de asemenea sfaturi si solutii optime pentru a alege cea mai potrivita modalitate de instalare, tinand cont si de spatiul pe care il aveti la dispozitie.

Poți comanda online un boiler electric de AICI. De asemenea, odată cu boilerul poți comanda și montajul de AICI.

Brandul celui mai bun boiler electric

Referitor la selectia celui mai bun boiler electric, putem spune ca brandul reprezinta o chestiune importanta pe care va trebui sa o aveti in vedere. In aceste conditii, puteti opta pentru boilerele electrice oferite spre comercializare de catre Ariston. In cazul in care veti face acest lucru veti gasi boilere verticale sau orizontale eficiente, in functie de necesitatile pe care le aveti. Ferroli ofera, de asemenea, o modalitate optima de achizitionare, daca sunteti in cautarea unor boilere electrice ce ofera eficienta. Puteti lua in calcul si produsele Gorenje in momentul achizitionarii unui boiler electric si veti dispune de un randament ideal in ceea ce priveste eficienta in utilizare. Daca veti alege brandul Tesy BiLight, veti dispune de o modalitate optima de preparere a apei calde. Capacitatile tehnice oferite va ofera eficienta si un randament idela. HTM Platinum va propune, de asemenea, boilerele electrice cu un pret avantajos, oferind eficienta in utilizare. Nu in ultimul rand, puteti opta si pentru boilerele electrice Eldom, in cazul in care sunteti in cautarea eficientei si a calitatii. Tinand cont de posibilitatea de a opta pentru unul din aceste branduri, veti gasi solutia optima de achizitionare a celui mai bun boiler electric.

Boilere Electrice de calitate, la prețuri foarte bune, găsești: AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *