Cum alegi cel mai bun boiler pe lemne?

cel-mai-bun-boiler-lemneEste indicat sa va asigurati de faptul ca veti lua decizia potrivita atunci cand cautati cel mai bun boiler pe lemne. Despre instalarea unui boiler de acest tip putem spune ca va asigura furnizarea de apa calda in locuinta. Aceasta modalitate prin care puteti beneficia de apa calda este una foarte avantajoasa in cazul in care nu va puteti racorda la o retea de gaz, iar folosirea unui boiler electric nu este fiabila pentru dumneavoastra, deoarece nu corespunde posibilitatilor.

Despre boilerul pe lemne putem spune ca este conceput din doua componente, o soba in care se va face focul si un cazan in interior, caruia i se aplica o teava de evacuare a gazelor de ardere care incalzeste apa din jur. In ceea ce priveste utilizarea unui boiler pe lemne, este necesara legatura la reteaua de apa si sa instalati de asemenea un cos pentru evacuare. De cele mai multe ori amplasarea boilerului pe lemne se face in baie sau intr-o camera specifica. In ceea ce priveste mentinerea apei calde, acest proces depinde de intretinerea focului. Acest boiler pe lemne va incalzi pe perioada utilizarii si camera in care este montat, existand posibilitatea de a obtine caldura in toata casa.

In aceste situatii. tinand cont de informatiile din rândurile ce urmeaza, trebuie sa identificati cel mai bun boiler pe lemne, ce va reprezenta o solutie optima de incalzire a apei.

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI.

Volumul celui mai bun boiler pe lemne

In ceea ce priveste volumul celui mai bun boiler pe lemne, este foarte important sa va asigurati de faptul ca veti selecta un cazan suficient de incapator, pentru a furniza mereu necesarul de apa calda pentru intreaga familie. In cazul in care veti avea nevoie de un volum pentru doua persoane, atunci 80 de litri sunt suficienti, iar acest volum este minimul boilerelor pe lemne. Pentru familiile in care exista copii, aveti nevoie de un boiler cu un volum de cel putin 100 de litri, iar pentru 4 utilizatori, 2 adulti si 2 copii, este necesar un volum de macar 120 de litri.

Insa, trebuie sa tineti cont si de faptul ca daca volumul este mai mare, atunci va fi necesar un timp mai mare pentru a incalzi apa. Veti gasi in specificatiile boilerului pe lemne pe care il veti achizitiona detalii despre necesitatile in ceea ce priveste incalzirea apei.

Totodata, boilerele de acest tip au si un termometru pe peretele frontal, ce va anunta care este temperatura apei. Tinand cont de necesitati si de numarul utilizatorilor boilerului pe lemne, aveti ocazia de a gasi cea mai potrivita metoda de achizitie. Este de asemenea recomandat sa optati pentru un termostat reglabil, pentru a controla mai usor temperatura apei.

Profită de oferta actuală la boilerele pe lemne: CLICK AICI.

Tipuri – boiler pe lemne alimentat doar cu focar si boiler pe lemne hibrid (cu alimentare mixta – lemn + electric)

Un boiler pe lemne alimentat doar cu focar, reprezinta modalitatea pentru care multi utilizatori opteaza. Acest lucru se intampla in cazul persoanelor ce nu vor sa utilizeze si reteaua electrica in ceea ce priveste incalzirea apei si functionarea boilerului pe lemne. In ceea ce priveste utilizarea acestui tip de boiler alimentat doar cu focar, va trebui sa incalziti apa si sa o aduceti la temperatura dorita, doar prin intermediul lemnelor.

Insa, exista si posibilitatea de a opta pentru un boiler pe lemne hibrid, cu o alimentare mixta, cu lemn si curent. In cazul in care veti face acest lucru, atunci veti evita transformarea baii intr-o sauna pe timpul verii, deoarece acest lucru se intampla in cazul utilizarii boilerului pe lemne cu focar.

Boilerul pe lemne hibrid cu alimentare mixta, va ofera posibilitatea de a alege o sursa alternativa de incalzire ideala mai ales pe perioada verii, cand cu siguranta nu veti dori sa utilizati focarul. Un boiler pe lemne si electric in acelasi timp, este echipat cu o rezistenta electrica, ce se va aseza in interiorul rezervorului pentru a incalzi si pentru a mentine apa calda. Aceste variante mixte de boilere pe lemne si electrice pot avea doua termostate separate. In cazul in care veti dori sa utilizati focarul pentru incalzire, aveti ocazia de face acest lucru, eliminand cablul de alimentare de la priza, sau setand termostatul pe valoarea minima.

Este recomandata varianta mixta de alimentare pentru o utilizare eficienta a boilerului pe lemne, mai ales pe timp de vara.

Vezi ofertă Boiler pe Lemne Hibrid: CLICK AICI.

Materialul din care este realizat cel mai bun boiler pe lemne

Materialul reprezinta o chestiune importanta in cazul in care cautati cel mai bun boiler pe lemne. Spunem acest lucru deoarece acesta este responsabil cu duritatea produsului, iar principalele optiuni pe care le aveti in achizitionarea boilerului pe lemne, sunt reprezentate de tabla de otel sau inoxul.

Recomandam boilerele pe lemne din INOX. Despre inox putem spune ca este rezistent, in functie de grosimea peretilor la socuri mecanice, coroziune, clor si alte substante alcaline sau acizi. Totodata, isi va pastra forma intacta, chiar daca vorbim despre temperaturi inalte ale apei. Este indicat sa optati pentru un boiler pe lemne din inox pentru a beneficia de aceste avantaje.

Materialul reprezinta un indiciu al calitatii si va trebui sa luati decizia potrivita si in ceea ce priveste partea estetica pentru a se integra in decorul spatiului in care il montati. Costurile de achizitie ale unui boiler pot fi diferite si in functie de calitatea materialului din care este creat. Odata ce veti opta pentru materialul potrivit, atunci veti beneficia de o utilizare optima, avand garantia ca ati achizitionat cel mai bun boiler pe lemne.

Comandă-ți online un boiler pe lemne de calitate: CLICK AICI.

De ce este important sa-ti achizitionezi un boiler pe lemne cu protectie impotriva umiditatii IPX4?

Este important sa achizitionati un boiler pe lemne cu protectie impotriva umiditatii IPX4. Despre IPX4 putem spune ca inseamna protectie impotriva stropilor de apa, iar daca boilerul dumneavoastra este prevazut cu aceasta protectie, atunci veti avea ocazia de a-l utiliza in conditii optime.

Aceasta protectie este cu atat mai importanta in cazul in care veti achizitiona un boiler cu o alimentare mixta, cu lemne si la curent. Prin aceasta protectie veti avea ocazia de a elimina unele accidente neplacute si de a va bucura de o utilizare optima si avantajoasa a boilerului.

Trebuie sa luati in calcul modalitatea achizitionarii unui boiler pe lemne cu protectie impotriva umiditatii si in cazul alimentarii cu focar, deoarece gradul de umiditate din camera boilerului va fi unul destul de mare.

Promoții Boilere pe Lemne: CLICK AICI.

Brandul celui mai bun boiler pe lemne

Odata ce veti dori sa luati in calcul achizitionarea celui mai bun boiler pe lemne, este important sa tineti cont si de brand in cadrul acestei achizitii. In acest sens, aveti posibilitatea de a opta pentru produsele Ariston, ce propun mereu o calitate superioara si o utilizare optima pentru incalzirea apei. HeatMaster, reprezinta o alta modalitate de achizitionare a unui boiler pe lemne ce nu va lasa de dorit in ceea ce priveste calitatea. De asemenea, puteti selecta produsele Mahoning, in cazul in care veti dori sa beneficiati de o modalitate optima de incalzire si de preparare a apei calde. Inox Inxel va propune boilerele pe lemne fabricate din otel, a caror calitate este una superioara. FM Group reprezinta, de asemenea, o modalitate avantajoasa de achizitionare in cazul in care sunteti in cautarea celui mai bun boiler pe lemne. Nu in ultimul rand, puteti opta si pentru brandul Eltim in momentul in care sunteti in cautarea unei modalitati de incalzire si de preparare a apei calde menajere. In functie de aceste branduri, veti avea ocazia de a lua decizia potrivita pentru a gasi produsele ideale si pentru a beneficia de tot ceea ce ofera cel mai bun boiler pe lemne.

Boilere pe lemne de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *