Cum alegi cel mai bun antivirus?

cel-mai-bun-antivirusAdesea imi este dat sa ascult discutii contradictorii despre care este cel mai bun antivirus de pe piata – cele mai multe fiind amuzante, pentru ca nu se bazeaza pe date tehnice, pe fapte concrete, sau vreo experienta in domeniu. Atunci cand un om foloseste un antivirus – oricare – si nu are probleme o buna bucata de vreme, va recomanda acel produs ca fiind cel putin bun. Total gresit, pentru ca utilizatorii au comportamente diferite, acceseaza situri diferite, instaleaza softuri diferite. Cu alte cuvinte, fiecare om se comporta diferit pe internet.

Deci, ce facem? Cum alegem cel mai bun antivirus?

Cumpără-ți Acum Antivirus la Promoție: CLICK AICI.

Respectam studiile testerilor independenti!

Pentru a alege cel mai bun antivirus trebuie, mai intai, sa ne informam cum s-a comportat fiecare produs in marile laboratoare, sub lupa testerilor independenti. Astazi vom folosi ca reper datele oferite de  Av-Test.org (institutie independenta cu rolul de a compara, testa si stresa cei mai cunoscuti antivirusi de pe piata) – date valabile pentru sistemul de operare folosit in mod curent, Windows 10. Inainte de toate, trebuie sa luam in vedere faptul ca fiecare antivirus este judecat dupa nivelul de protectie oferit, impactul asupra performantelor calculatorului si utilitate (sau mai exact uzabilitate, termen neintrodus inca in dex).

Toate cele trei criterii de mai sus sunt extrem de importante! Pentru ca degeaba ai protectie dar calculatorul gafaie incercand sa ofere protectia necesara, ori iti ofera alerte false (false positives) in privinta unor fisiere.

La nivel de protectie, conform ultimelor date, din decembrie 2017, punctajul maxim de 6 stele (din 6) a fost obtinut de antivirusi precum: Avast, AVG, Kaspersky, Bitdefender, Mcafee, Norton, Panda, Vipre Security, Trend Micro si chiar AhnLab. Totusi, nu toti acesti antivirusi se comporta la fel de bine in privinta celorlalte doua criterii de departajare, repet, extrem de importante!

Astfel, antivirusii care au reusit sa obtina scor maxim atat la nivelul de protectie oferit, cat si la impactul scazut asupra performantelor calculatorului, au fost: Bitdefender, Kaspersky, McAfee, VIPRE Security si AhnLab.

Profită de oferta actuală la Antivirus: CLICK AICI

Totusi, cu “T” mare!

Degeaba un antivirus reuseste sa-ti ofere siguranta maxima si, totodata, ruleaza fluid pe sistemul dvs, daca nu este usor de folosit si da des acele alerte false. Aici intervine acea “uzabilitate” despre care am amintit mai devreme.

Astfel, singurii antivirusi care au obtinut 6 stele din 6 la toate cele trei criterii au fost: Kaspersky, McAfee si Vipre Security. Si da, Bitdefender nu a mai obtinut toate cele 6 stele la “uzabilitate”, ca-n testele anterioare. Ceva s-a intamplat in ultima vreme si pot afirma si eu ca am observat schimbari in “rau” pe partea de folosire a aplicatiei.

Trebuie sa aduc aminte faptul ca acestea au fost niste teste realizate in decembrie 2017 (ultimele ce-i drept), insa nu atat de relevante cu ce-am vazut, la nivel de ansamblu, in toate celelalte teste, efectuate anterior. Pentru a alege cel mai bun antivirus trebuie sa iei in calcul si testele anterioare – nu este suficient sa castigi o singura data toate cele 6 stele, la toate cele 3 capitole importante.

Comandă Online Antivirus la Preț Redus: CLICK AICI.

Recomandarea mea pentru cel mai bun antivirus

Din punctul meu de vedere, urmarind trendul ascendent (si descendent) al antivirusilor, cei care au stat cel mai bine pe pozitii in ultimii ani au fost Bitdefender si Kaspersky (as tinde sa merg mai mult pe Kaspersky, chiar daca e produs rusesc).

Kaspersky Internet Security combinat cu Malwarebytes este, din punctul meu de vedere, cea mai buna protectie fata de virusi si malware pe care o poti obtine pe Windows 10!

Pentru ofertă Antivirus Kaspersky Internet Security: CLICK AICI.

Vezi si ofertă Antivirus Bitdefender: CLICK AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *