Cum alegi cea mai buna centrala termica pe GAZ?

cea-mai-buna-centrala-termica-gazIn cazul in care veti dori sa gasiti cea mai buna centrala termica pe gaz, este foarte important sa tineti cont de aspectele importante in ceea ce priveste achizitionarea. Pe de alta parte, daca veti dori sa beneficiati de un sistem de incalzire eficient pentru locuinta dumneavoastra sau pentru alte spatii de acest tip, este de preferat sa optati pentru centralele pe gaz. Aceasta varianta de achizitie este cea mai populara in randul utilizatorilor de centrale termice, iar acest lucru se intampla ca urmare a beneficiilor oferite. Insa, pentru a utiliza o centrala de acest tip, este foarte important ca in zona in care doriti sa montati aceasta centrala sa existe distributie de gaz. Aceasta este singura conditie pentru a alege o centrala de acest tip, iar in cazul in care veti face acest lucru, veti avea parte de o eficienta maxima in ceea ce priveste incalzirea.

Solutia achizitionarii unei centrale pe gaz este una ideala pentru orice persoana, deoarece reprezinta o modalitate avantajoasa de achizitionare. Veti avea ocazia de a gasi preturi avantajoase in acest domeniu, deoarece gama acestor produse este una variata. Despre utilizarea unei centrale termice pe gaz, putem spune ca este una foarte confortabila, deoarece necesita cheltuieli minime in ceea ce priveste intretinerea, iar reparatiile sunt destul de rare. Durata de viata in general a unei centrale termice pe gaz este de 10 ani.

Pentru o selectie ideala in acest sens, este indicat sa tineti cont de mai multe criterii importante, ce vor determina performanta. Despre aceste criterii veti gasi detalii in cele ce urmeaza si, in functie de nevoile pe care le aveti, veti gasi cea mai buna centrala termica pe gaz.

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI.

Centrala Termica pe Gaz Conventionala sau in Condensare?

Exista doua tipuri principale referitor la achizitionarea unei centrale termice pe gaz, ceea ce inseamna ca puteti opta pentru o centrala pe gaz conventionala sau pentru o centrala pe gaz in condensare. Asadar, este indicat sa tineti cont de urmatoarele chestiuni pentru a alege cea mai buna centrala termica pe gaz in functie de tipul acesteia:

  • Centrala termica pe gaz conventionala reprezinta solutia optima in cazul in care va veti multumi cu o centrala termica clasica, ce propune un randament de 90 – 95 % in ceea ce priveste eficienta energetica. Aceasta valoare este una adecvata pentru orice tip de utilizator, ceea ce inseamna ca aceste centrale sunt foarte apreciate pe piata si foarte achizitionate in acest moment. Sunt mai ieftine decat centralele termice in condensare, fiind indicat sa luati in calcul aceasta varianta de achizitionare in cazul in care veti dori sa obtineti un pret mai avantajos.
  • O centrala termica pe gaz in condensare va permite sa amortizati mult mai repede costurile achizitionarii, fiind mai eficienta decat o centrala termica pe gaz conventionala. In aceste conditii, putem spune ca centrala pe gaz in condensare are o eficienta energetica ce depaseste 100 %, ajungand in unele situatii la valori de 106 – 109 %. Asadar, aceste centrale termice pe gaz va ajuta sa consumati mai putina energie, avand la dispozitie mai multa caldura pentru calorifere si pentru a produce apa calda menajera. Despre randamentul centralei termice pe gaz in condensare putem spune ca se datoreaza, in principal, metodei de recuperare a energiei calorice prin condens, posibila prin utilizarea unor sisteme specifice. Conform studiilor, o centrala termica pe gaz in condensare consuma cu pana la 35 % mai putin conbustibil, fata de centralele termice pe gaz conventionale. Insa pentru a beneficia de o functionare corecta, este necesara montarea unor corpuri radiante mari pentru camerele cu suprafete mari, deoarece pe circuitul de intoarcere a temperaturii apa nu va trebui sa depaseasca 55 de grade Celsius pentru a se incadra in cerintele condensarii. Centrala termica pe gaz in condensare reprezinta solutia optima de achizitionare in cazul in care veti dori o eficienta mai mare. Insa si pretul de achizitionare este mai mare.

Daca veti tine cont de tipul centralei termice pe gaz pe care urmeaza sa o achizitionati, veti avea ocazia de a gasi cea mai buna centrala termica pe gaz, ce ofera avantaje si beneficii multiple.

Vezi ofertă de preț Centrale Termice pe Gaz in Condensare: CLICK AICI.

Pentru ofertă Centrale pe Gaz Convenționale: CLICK AICI.

Centrala Termica pe Gaz cu boiler incorporat sau fara boiler incorporat?

Tinand cont de urmatoarele detalii despre centrala termica pe gaz cu boiler incorporat si fara boiler incorporta veti avea ocazia de a face cea mai buna achizitie, in conformitate cu nevoile dvs.

  • Despre centrala termica pe gaz cu boiler incorporat putem spune ca asigura eficienta in ceea ce priveste prepararea apei calde pentru uz menajer si pentru incalzire. Incalziea apei se face destul de repede, iar performanta centralelor de acest tip este una ridicata. Acest lucru se intampla si ca urmare a faptului ca boilerul incorporat are rolul de mentine o temperatura a apei constante, furnizand rapid apa la robinet. Ca urmare a faptului ca acest boiler este integrat in carcasa centralei, veti avea la dispozitie mai mult spatiu in jurul acesteia, ce poate fi utilizat in alt sens. Centralele termice pe gaz cu boiler incorporat se pot monta in spatii inguste, fiind moderne si oferind un design placut. Modelele ce se regasesc in ceea ce priveste achizitionarea centralelor termice pe gaz cu boiler incorporat sunt multiple. O astfel de centrala este foarte eficienta si veti observa cu siguranta acest lucru.
  • Centralele termice pe gaz fara boiler incorporat sunt disponibile intr-o gama variata si prepara apa calda menajera fara a fi necesara racordarea la cos. Centralele de acest tip ofera apa calda prin schimbatorul de caldura in placi, fabricat din otel inoxidabil, ce propune o furnizare rapida a apei calde menajere, la o temperatura constanta. De asemenea, puteti opta pentru o centrala de acest tip cu schimbator bitermic. Centrala termica pe gaz fara boiler incorporat are dimensiuni compacte, putand fi montata in spatii mai inguste. De asemenea, service-ul centralei se poate face mai simplu, prin partile laterale ale acesteia. Greutatea unei centrale termice pe gaz fara boiler incorporat este mai redusa. Acest tip de centrala reprezinta alegerea populara in randul utilizatorilor de centrale termice din tara noastra, deoarece montajul este simplu si se potrivite pentru orice tip de imobil, avand, de asemenea, un pret relativ mai bun decat modelul anterior.

In momentul achizitionarii, va trebui sa tineti cont si de aceasta chestiune importanta pentru a gasi cea mai buna centrala termica pe gaz. Asadar, puteti opta pentru o centrala termica pe gaz cu boiler incorporat sau pentru o centrala termica pe gaz fara boiler incorporat, in functie de necesitatile pe care le aveti.

Vezi ofertă de preț Centrale Termice pe Gaz cu Boiler Incorporat: CLICK AICI.

Pentru ofertă Centrale pe Gaz fără Boiler Incorporat: CLICK AICI.

Puterea termica nominala maxima (kW) a celei mai bune centrale termice pe gaz

Puterea termica nominala este foarte importanta in ceea ce priveste performanta unei centrale termice. Despre aceasta putere putem spune ca se exprima in kW – kilowati, fiind expusa sub forma a doua valori, valoarea minima si valoarea maxima.

In cazul in care veti dori sa luati in calcul achizitionarea unei centrale termice pe gaz potrivita pentru apartament, este indicat sa optati pentru piese ce ofera in jur de 24 kW in ceea ce priveste puterea nominala maxima a centralei. Acestea sunt destul de eficiente si suficiente pentru spatiile mici, ceea ce inseamna ca incape perfect in bucatarie sau in baie. Pe de alta parte, in cazul in care locuiti la casa si veti dori sa incalziti constant locuinta pe perioada iernii, este indicat sa optati pentru o putere termica nominala maxima de 28 – 30 kW. In cazul in care detineti doua bai, este recomandata o putere de 28 kW, iar daca locuinta depaseste 200 mp, atunci este indicat sa optati pentru o centrala cu o putere de 32 kW, fiind utilizata mai mult pentru pensiuni, de exemplu.

Referitor la debitul de apa calda necesar in functie de putere, putem spune ca se calculeaza in functie de numarul de consumatori. Este indicat sa aveti in vedere acest lucru pentru a lua cea mai potrivita decizie si pentru a gasi cea mai buna centrala termica pe gaz. Este foarte important sa va ganditi la puterea centralei termice pe gaz in momentul achizitionarii, deoarece de aceasta putere termica nominala depinde eficienta, respectiv confortul in utilizare.

Cumpără-ți Acum Centrală Termică pe Gaz la Promoție: CLICK AICI

Nivelul de zgomot pentru o centrala termica pe gaz de calitate

Si nivelul de zgomot produs de o centrala termica pe gaz reprezinta o chestiune importanta in ceea ce priveste selectia pe care o veti face. Este indicat sa aveti in vedere acest lucru pentru a lua decizia potrivita in momentul selectiei si pentru a va bucura de eficienta, fara ca centrala termica pe gaz sa faca foarte mult zgomot.

In acest sens, putem spune ca unele componente din cadrul centralei termice pe gaz, precum arzatorul sau pompa, pot produce un zgomot ce poate deveni neplacut, mai ales pe perioada noptii. Pentru a elimina aceasta neplacere, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa optati pentru o centrala termica pe gaz ce face un zgomot de cel mult 45 dB. In cazul in care veti selecta o centrala din aceasta categorie, atunci zgomotul produs nu va mai reprezenta o problema pentru dumneavoastra. Centralele termice pot face zgomot si in cazul in care nu sunt imbracate sau incastrate in mobilier. Puteti lua in calcul si aceasta varianta pentru a scapa de zgomotul produs de centrala.

Avand in vedere aceste chestiuni referitoare la zgomotul produs de o centrala, veti avea ocazia de a gasi cea mai buna centrala termica pe gaz, ce ofera beneficii multiple in ceea ce priveste utilizarea.

Reduceri Centrale Termice pe Gaz: CLICK AICI.

Cumpara-ti centrala termica pe gaz cu protectie la inghet!

Este foarte important sa optati pentru o centrala termica pe gaz cu protectie la inghet, deoarece veti avea ocazia de a o utiliza in cele mai bune conditii si de a evita aparitia unor surprize neplacute cauzate de temperaturile scazute.

Siguranta este foarte importanta, iar acest lucru inseamna ca va trebui sa luati in calcul montarea centralei intr-un spatiu potrivit. Temperatura din spatiile in care este montata centrala va trebui sa fie intre 5 si 35 de grade Celsius pentru a evita inghetul si supraincalzirea. Insa, in cazul in care veti achizitiona o centrala termica pe gaz cu protectie la inghet, veti avea ocazia de a evita aparitia unor probleme de acest tip, deoarece va fi prevenit procesul de inghet. In acest sens, exista multe solutii de achizitionare a unor centrale prevazute cu aceasta protectie si nu trebuie decat sa le identificati pe cele mai potrivite pentru locuinta dumneavoastra.

In cazul unor temperaturi apropiate de 0 grade Celsius, exista riscul de inghet pentru centralele termice, iar daca centrala este prevazuta si cu boliler, atunci riscul este si mai mare. In aceste conditii, trebuie doar sa alegeti un model cu protectie la inghet, si veti elimina eventualele probleme in ceea ce priveste functionarea deficitara a centralei termice. Tinand cont de importanta sistemelor de protectie la inghet cu care sunt prevazute centralele termice, veti avea ocazia de a selecta cea mai buna centrala termica pe gaz. Aceasta va functiona mereu in conditii optime si nu va mai exista riscul de inghet, chiar daca temperaturile sunt scazute, sau sunteti plecat de acasa si centrala nu este pusa in functiune.

Protectia la inghet reprezinta solutia optima prin care va veti asigura de faptul ca centrala termica pe gaz functioneaza impecabil, chiar daca temperaturile din zona in care este montata se situeaza in jurul valorii de 0 grade Celsius.

Vezi Ofertă Preț Centrale Termice pe Gaz cu Protecție la Îngheț: CLICK AICI.

Brandul celei mai bune centrale termice pe gaz

In momentul in care veti dori sa gasiti cea mai buna centrala termica pe gaz, este indicat sa tineti cont si de brand.

In aceste conditii, puteti lua in calcul marca producatoare Bosch si veti avea siguranta faptului ca produsul achizitionat este de calitate si ofera un randament energetic potrivit. Centralele termice pe gaz oferite de acest brand sunt silentioase si functioneaza mereu in conditii optime. Viessmann reprezinta o alta modalitate excelenta prin care va puteti asigura de faptul ca veti avea la dispozitie o centrala termica eficienta, ce functioneaza mereu in parametri optimi. Pentru a gasi o centrala termica ideala pentru locuinta dumneavoastra, puteti opta si pentru brandul Ferroli, deoarece acesta propune produse de calitate, ce nu vor lasa de dorit in ceea ce priveste functionarea eficienta. Ariston reprezinta un brand de traditie in ceea ce priveste fabricarea centralelor termice pe gaz, fiind indicat sa luati in calcul si aceasta modalitate de achizitionare pentru a gasi cele mai bune produse din acest domeniu. Motan ofera centrale termice adecvate pentru orice locuinta, ce propun o eficienta energetica ideala. Instalarea lor este usoara, reprezentand o modalitate optima de achizitionare. De asemenea, in momentul achizitionarii, puteti opta si pentru brandul Buderus, in cazul in care veti dori sa va bucurati de o eficienta maxima in ceea ce priveste utilizarea unei centrale termice.

Avand in vedere aceste informatii despre brandurile pentru care puteti opta, veti avea ocazia de a lua decizia potrivita in momentul selectiei acestor produse. Este foarte important sa va asigurati de faptul ca veti alege cea mai buna centrala termica pe gaz, pentru a va bucura de toate avantajele pe care le ofera.

Prinde oferta actuală la Centralele Termice pe Gaz: CLICK AICI.

Concluzie

Este foarte important sa tineti cont de toate chestiunile si aspectele cheie expuse in randurile de mai sus pentru a selecta mereu cea mai buna centrala pe gaz. De asemenea, este foarte important sa aveti in vedere si necesitatile dumneavoastra in functie de spatiile in care urmeaza sa montati centrala termica si de eficienta oferita.

Un alt aspect important in ceea ce priveste selectia unei centrale termice pe gaz este reprezentat de pretul de achizitie. In acest sens, va trebui sa setati un buget in care sa va incadrati in momentul achizitionarii. Insa, va trebui sa aveti in vedere si calitatea oferita de o centrala termica pe gaz, deoarece astfel veti selecta cel mai bun raport calitate – pret.

Atunci cand veti achizitiona o centrala termica pe gaz, trebuie sa aflati detalii si despre garantia pe care o veti primi. Totodata, pentru a va bucura de eficienta si calitate, este necesar sa optati pentru unul din brandurile expuse mai sus si veti gasi exact ceea ce va intereseaza.

Asadar, urmarind toate aceste aspecte, veti gasi cu siguranta cea mai buna centrala termica pe gaz, indifererent de pretentiile pe care le aveti.

Centrale pe Gaz de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *