Cum alegi cel mai bun boiler electric?

cel-mai-bun-boiler-electricCand locuiesti intr-un imobil fara apa calda solutia ideala este un boiler electric. Pentru ca este alimentat prin energie electrica, nu vei avea probleme cu combustibilul. Costurile energiei s-ar putea sa fie usor mai ridicate decat la boilerul pe gaz sau cel cu lemne.

Mai jos ti-am facut o lista de sugestii care te vor ghida in alegerea celui mai bun boiler electric. Pentru ca sunt mai multe tipuri de boilere pe piata, hai sa vedem care este potrivit nevoilor tale

Boiler fara rezervor de apa

Acest tip de boiler electric nu are rezervor de depozitare a apei. Consuma energie numai cand apa este pornita, pentru a o incalzi.

Se monteaza pe perete si nu ocupa loc. Ce trebuie sa stii este ca montarea trebuie facuta cat se poate de corect. Daca nu este montat corect, boilerul  electric fara rezervor nu va avea randamentul potrivit si s-ar putea sa nu fii multumit de performantele sale.

Boiler electric clasic

Este boilerul electric care are rezervor pentru depozitarea apei si rezistenta electrica. Capacitatea rezervorului variaza intre 10 si peste 1000 de litri. Daca doresti apa pentru mai multe persoane si pentru intrebuintarea la treburile casnice, opteaza pentru un boiler cu capacitate mare.

Dezavantajul acestuia este ca poate avea un consum de energie foarte ridicat. Asta pentru ca, atunci cand este in repaus, energia este folosita pentru a mentine apa calda. Daca-l opresti, cand va reporni va lucra la cote maxime pentru a incalzi apa care s-a racit.

Sugestia noastra este sa montati un contor zi/noapte. Noaptea consumul este mult mai mic decat ziua si veti face economii substantiale.

Cumpără-ți boiler electric la promoție: CLICK AICI.

Bolier electric cu inductie magnetica

Acest tip de boiler, la fel ca boilerul clasic, are un rezervor atasat unde se incalzeste si se depoziteaza apa calda. Diferenta este ca are un consum energetic cu pana la 50% mai mic decat cele clasice. Timpul de incalzire este redus cu 50-75% fata de timpul de incalzire a boilerelor clasice si nu va trebui sa astepti la fel de mult pentru a avea apa calda.

La boilerele cu rezervor se poate instala un sistem fotovoltaic pentru a descarca energia suplimentara din timpul zilei, spre a o folosi noaptea. Acest sistem te va ajuta sa economosesti bani si energie.

Profită de oferta actuală la boilerele electrice: CLICK AICI.

Capacitatea rezervorului celui mai bun boiler electric

Capacitatea rezervorului trebuie aleasa in functie de cate persoane il folosesc. Daca ai nevoi de un mimin de apa pentru activitati casnice, cel de 30 L este suficient. Daca sunt 2 persoane, ai nevoie de un boiler de minim 50 L. De la 3 persone in sus, capacitatea trebuie sa fie de minim 100 de litri.

Boilerele electrice de pana in 80 de litri vor incalzi apa intr-o ora si jumatate. Cele mai mari pot incalzi apa cam in 2 ore si jumătate.

Acum esti pregatit pentru achizitionarea celui mai bun boiler electric.  Spor la cumparaturi.

Boilere electrice de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *