Cum alegi cei mai buni ochelari de protectie?
Ochelarii de protectie reprezinta un mijloc eficient care ajuta salariatii sa-si desfasoare activitatea in conditii de siguranta, in diversele locuri de munca care necesita folosirea lor.
Echipamentul de lucru si protectie include si ochelarii, un produs care ocroteste ochii de factorii periculosi, care pot duce la leziuni ale vederii. Exista numeroase domenii, precum industrie, constructii, medicina, minerit in care este obligatorie utilizarea mijloacelor de protectie la nivelul ochilor.
O mare parte dintre accidentele de munca pot fi evitate daca sunt utilizati ochelarii de protectie. Acestia sunt foarte utili cand vine vorba de protejarea ochilor de efectul arcului electric, de praf, raze ultraviolete sau substante chimice.
Trebuie stiut faptul ca ochelarii de protectie trebuie sa indeplineasca niste cerinte obligatorii: sa permita o vizibilitate optima, sa nu limiteze campul vizual al salariatilor si sa se potriveasca la forma si marimea fetei.
Folosirea ochelarilor de protectie este reglementata de Legea protectiei muncii nr. 319 din 2006 cu modificarile si completarile ulterioare si de normativele in vigoare.
Insa, atunci cand trebuie sa te deplasezi in magazine pentru a gasi ochelarii de protectie adecvati, este bine sa cunosti anumite lucruri legate de caracteristicile acestora.
Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cei mai buni ochelari de protectie, potriviti pentru acticitatea ta.
Vezi rapid o ofertă de preț la ochelarii de protecție: CLICK AICI.
Cum alegi cei mai buni ochelari de protectie in functie de tipul acestora?
Pe piata pot fi intalnite mai multe tipuri de ochelari de protectie: cu lentile transparente, impotriva razelor solare, a substantelor chimice, standard si cei purtati peste cei de vedere.
Ochelarii de protectie cu lentile transparente – se pot folosi in tamplarie, instalatii, constructii, lacatuserie.
Ochelarii de protectie impotriva razelor solare – sunt utilizati impotriva razelor ultraviolete ale soarelui, in diverse activitati.
Ochelarii de protectie standard – un model clasic care poate folosit in numeroase domenii precum industria auto, petrolului, gazelor, chimica, miniera, forestiera. Are protectie antiaburire, la praf, particule, socuri, antizgariere si anti razelor ultraviolete.
Ochelarii de protectie purtati peste cei de vedere – acestia pot fi utilizati pentru protectia ochilor contra influentelor mecanice, particule si praf.
Profită de Reducerile actuale eMAG la ochelarii de protecție: CLICK AICI.
Cum alegi cei mai buni ochelari de protectie in functie de tipul lentilelor?
In functie de tipul lentilelor, ochelarii pot fi: de plastic, de sticla si din policarbonat.
Ochelarii de protectie de plastic – aceste modele sunt indicate in activitati de sudura, fiind tratati antiaburire.
Ochelarii de protectie de sticla – pot fi folositi la lucrul cu substante chimice, ele fiind disponibili pe diverse dioptrii.
Ochelarii de protectie din policarbonat – sunt mai rezistenti decat celelalte modele, avand si rezistenta la impact.
Vezi toți ochalarii de protecție de pe eMAG aflați la Promoție: CLICK AICI.
Cum alegi cei mai buni ochelari de protectie in functie de standarde?
Este necesar sa cunosti faptul ca ochelarii indeplinesc anumite standarde internationale, in functie de tipul de protectie oferit.
EN 166 – pentru protectie generala,
EN 169 – pentru protectie in cazul activitatii de sudura,
EN 170 – ofera protectie contra razelor ultraviolete ale soarelui,
EN 171 – garanteza protectie impotriva radiatiilor infrarosii,
EN 172 – pentru toata gama de filtre in cazul protectiei solare, pentru uz industrial.
Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cei mai buni ochelari de protectie. Spor la cumparaturi!
Ochelari de protecție de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
Poate te intereseaza si articolele:
- Cum alegi cea mai buna casca de protectie in munca?
- Cum alegi cele mai bune salopete de lucru?
- Cum alegi cei mai buni bocanci de lucru si protectie?
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!