Cum alegi cea mai buna casca de protectie in munca?
O casca de protectie este un element obligatoriu al echipamentului de lucru pentru cei care activeaza in domeniul industrial. Acest produs este esential pentru desfasurarea procesului de productie sau de reparatii in conditii de siguranta.
In diverse sectoare, precum minerit, energie si constructii exista mari riscuri de accidente si de aceea casca de protectie in munca este un mijloc necesar pentru toate categoriile de personal implicate in activitate.
O casca de protectie este folosita impotriva impactului produs de obiecte care cad de la inaltime, oferind rezistenta contra loviturii, cat si a actiunilor neprevazute ale diverselor piese, subansamble, scule sau utilaje de la locul de munca.
De asemenea, casca de protectie apara lucratorii de influenta negativa a flacarilor deschise, a temperaturilor sporite si a stropilor de metale topite.
In general, o casca de protectie in munca este alcatuita dintr-o calota realizata din materiale rezistente la conditiile grele de lucru si un harnasament.
Acest element de protectie are cateva caracteristici specifice, precum o rezistenta sporita impotriva penetrarii, a apei sau a arderii, cat si o absorbtie a socurilor loviturilor.
Personalul prevazut in normativele in vigoare, precum si in Legea protectiei muncii nr. 319/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru a purta casca va tine pe cap acest element obligatoriu al echipamentului, pe intreaga perioada a programului de lucru.
De aceea, inainte de a merge sa cautati o casca de protectie adecvata pentru activitatea desfasurata, este bine sa stiti anumite lucruri legate de caracteristice acesteia.
Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna casca de protectie in munca, potrivita pentru profilul tau.
Vezi rapid o ofertă de preț la căștile de protecție în muncă: CLICK AICI.
Cum alegi cea mai buna casca de protectie in munca in functie de profilul lucratorilor?
Castile de protectie sunt impartite pe categorii de personal, potriivt normelor in vigoare, ele fiind clasificate pe culori.
Casti de protectie pentru muncitori, indiferent daca sunt calificati sau necalificati – de culoare galbena,
Casti de protectie pentru tehnicieni si operatori – de culoare albastra,
Casti de protectie pentru sudori – culoare neagra, maro,
Casti de portectie pentru ingineri – culoare alba,
Casti de protectie pentru inspectori sau lucratori nou-veniti – culoare verde,
Casti de protectie pentru echipaje rutiere, vizitatori si din domeniul energiei – culoarea portocaliu,
Casti de protectie pentru pompieri, personal responsabil cu protectia SSM si PSI si din domeniul constructiilor – culoarea rosie.
Profită de Reducerile actuale eMAG la căștile de protecție în muncă: CLICK AICI.
Reguli de folosire a castilor de protectie in munca
– casca de protectie trebuie aleasa astfel incat sa se potriveasca pe capul lucratorului,
-trebuie sa fie reglata corespunzator pe capul utilizatorului prin reglarea hamului si a sistemului de prindere al barbiei,
-ea trebuie retrasa in cazul in care a fost expusa unui impact major sau daca s-a deteriorat,
-elementele componente trebuie inspectate periodic de catre personalul muncitor si de catre inspectorii SSM si PSI,
-trebuie depozitata potrivit conditiilor stabilite de producator,
-nu este permisa modificarea castii de protectie de catre lucratori,
-poate fi curatata cu apa calda si detergenti usori,
-castile de protectie trebuie sa indeplineasca cerintelor standardelor europene.
Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna casca de protectie in munca. Spor la cumparaturi!
Căști de protecție în muncă de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!