Cum alegi cea mai buna imprimanta matriciala?
O imprimanta matriciala este utila pentru firmele care au nevoie sa tipareasca un mare volum de documente. Acest aparat utilizeaza o tehnologie bazata pe niste elemente care au forma unui ac cu varf rotinjit, denumit pin, care lovesc o banda textila impregnata cu cerneala, care ajunge in contact cu hartia.
Capul de imprimare al dispozitivului realizeaza punerea pe hartie a textului prin actionarea selectiva a pinilor. O imprimanta matriciala este robusta si rapida, ea putand produce simultan cateva copii la indigo ale documentului original.
Consumabilele acestui aparat, numite si riboane, sunt ieftine si au o viata lunga. Dezavantajele acestor imprimante matriciale sunt zgomotul de functionare si rezolutia scazuta de tiparire (de maximum 360 x 360 dpi – “dots per inch”).
Aceste produse sunt folosite in continuare in anumite companii, pentru facturi si diverse formulare tipizate sau in industrie sau laboratoare.
Insa, pentru a gasi o imprimnata matriciala adecvata pentru firma, este nevoie sa stii anumite caracteristici ale acesteia.
Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna imprimanta matriciala, potrivita pentru activitatea ta.
Vezi rapid o ofertă de preț la imprimantele matriciale: CLICK AICI.
Cum alegi cea mai buna imprimanta matriciala in functie de tip?
Dintre tipurile de imprimante matriciale din magazine mentionam: paralela si seriala.
Imprimanta matriciala paralela – acest model este rapid si fiabil. Poate tipari simultan 1 exemplar original si 3 copii. Este destinata pentru imprimarea de facturi si avize, in format A4. Are timp de functionare de 10.000 de ore si un consum redus de energie electrica.
Imprimanta matriciala seriala – acest dispozitiv este performant, putand tipari chitante in doua culori. Poate folosi role de hartie cu latimi diferite de 58, 69,5 sau 76 mm.
Profită de Reducerile actuale eMAG la imprimantele matriciale: CLICK AICI.
Cum alegi cea mai buna imprimanta matriciala in functie de rezolutie?
In magazine poti gasi mai multe tipuri de imprimante matriciale in functie de rezolutie, astfel: 240 x 144 dpi, 240 x 216 dpi si 360 x 360 dpi.
Imprimanta matriciala cu rezolutie 240 x 144 dpi – este un model economic, dispune de 9 ace si 80 de coloane. Este fiabila si are un timp mediu de functionare de 10.000 de ore. Poate imprima concomitant 1 document original plus 4 copii.
Imprimanta matriciala cu rezolutie de 240 x 216 dpi – are 9 pini, poate imprima formate de hartie tip A4, 1 document original in format A4 si 3 copii, in acelasi timp. Are interfata paralela, seriala si USB.
Imprimanta matriciala cu rezolutie 360 x 360 dpi – este cea mai performanta de pe piata, fiind si mai costisitoare fata de celelate modele de pe piata. Are 24 de ace si un randament foarte bun. Este foarte compacta, robusta si fiabila.Este recomandata pentru agentii de turism, banci, cabinete medicale. Imprima pe hartie cu format A4.
Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna imprimanta matriciala. Spor la cumparaturi!
Imprimante matriciale de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
Poate te mai intereseaza si unul din articolele:
- Cum alegi cea mai buna imprimanta laser?
- Cum alegi cea mai buna imprimanta multifunctionala laser?
- Cum alegi cea mai bună imprimantă?
- Top 5 imprimante laser ieftine si bune
- Top 5 imprimante multifunctionale laser ieftine si bune
- Top 3 imprimante Canon ieftine si bune
- Top 5 imprimante laser color ieftine si bune
- Top 3 imprimante wireless ieftine si bune
- Top 3 imprimante HP ieftine si bune
- Top 3 imprimante Brother ieftine si bune
- Top 5 imprimante Epson ieftine si bune
- Top 3 imprimante Lexmark ieftine si bune
- Top 3 imprimante Samsung ieftine si bune
- Top 3 imprimante multifunctionale HP ieftine si bune
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!