Cum alegi cea mai bună imprimantă?

cea-mai-buna-imprimantaVrei să-ți achiziționezi o imprimantă bună, dar nu știi ce caracteristici trebuie să analizezi? Mai jos ți-am făcut o lista pentru a-ți ușura căutarea.

O imprimantă bună este imprimanta care trece cu brio testul timpului, aceasta reprezentând alegerea perfectă. Pentru că există o plajă mare de produse, prețuri și branduri, ia în calcul sfaturile de mai jos pentru a lua cea mai bună decizie.

Tipul de imprimantă

Există trei tipuri de imprimantă: inkjet (cu cerneală), imprimantă laser și imprimantă foto.

Imprimanta Inkjet

Este cea mai accesibilă varianta de imprimantă. Poți printa atât color, cât și alb negru, pe hârtie normală sau pe hârtie foto. Prețul este considerabil mai mic decât cel al unei imprimante cu laser. De asemenea, dimensiunile acestui tip de imprimantă sunt mai mici. Dezavantajele ar fi viteza de tipărire mai mică și tăvile de încărcare a hârtiilor, care pot fi de maxim 150 de coli.

Imprimante inkjet de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI

Imprimanta cu laser

Imprimanta cu laser este dedicată business-urilor. Este o imprimantă cu un volum mai mare. Are capacitatea de a tipări mai rapid și un număr mai mare de coli. Deși este mai scumpă, cu un cartruș poți imprima până la de10 ori mai mult decât la o imprimantă inkjet.

Spre deosebire de varianta cu cerneală, imprimanta cu laser printează cu ajutorul unei raze de laser. Aceasta desenează textul sau imaginea dorită pe un tambur, sub formă de puncte, după care o imprimă pe hârtie.

Imprimante laser de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI

Imprimanta multifuncțională

Există posibilitatea achiziționării unei imprimante multifuncționale. Aceasta va avea și Xerox, fax, scanner, copiator. În felul acesta vei reuși să îmbini cinci produse într-unul singur.

Imprimante multifunctionale de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI

Imprimanta foto

Pentru cei care vor să imprime poze, cea mai bună varianta este imprimanta foto. Acest tip de imprimantă, față de cea inkjet, are mai multe culori care pot fi combinate, până la 8, față de 4. Cu ajutorul acestui tip de imprimantă poți printa și pe CD-uri sau DVD-uri printabile.

Imprimante foto de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI

Consumabile

Principalele cheltuieli pe care le vei avea după achiziționarea unei imprimante sunt consumabilele. Cartușele și tonerele sunt destul de scumpe.

Pentru imprimantele cu cerneală, costurile cartușelor originale se apropie de costul unei imprimante noi. Din acest motiv, este recomandat să reumplem cartușele originale. În cazul în care imprimanta nu este folosită o perioada mai mare de timp, cerneala se poate usca în cartuș.

În concluzie, imprimanta pe care doreșți să o cumperi trebuie să îndeplinească pe deplin nevoile tale. Dacă dorești una pentru acasă, achizitioneza-ți una cu cerneală. În cazul în care ai un business și trebuie să printezi un volum mare de documente, imprimanta cu laser reprezintă cea mai bună investiție. Dacă dorești să imprimi poze, imprimanta foto este varianta potrivită.

Diferite tipuri de imprimante, la prețuri foarte bune, găsești AICI

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

2 răspunsuri

  1. Grande Bogdan spune:

    Imi puteti recomanda un scanner portabil care este capabil de a scana carti cu el?

    • Salut! Iti recomand acest scanner portabil. Utilizatorii sunt, in general, multumiti de performante. Este un scanner portabil care iti permite sa scanezi carti si reviste, fara a fi conditionat de spatiu si timp, respectiv de existenta unui calculator. Glisezi scanner-ul pe documentul dorit si scanarea va fi salvata automat, direct pe cardul MicroSD, fiind pregatita pentru transferul pe CP-ul tau sau Mac. Gasesti aici si un videoclip, din care vei intelege mai bine cum functioneaza acest scanner portabil. Sper ca ti-am fost de ajutor. O zi buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *