Cum alegi cea mai buna centrala termica?

cea-mai-buna-centrala-termicaConfortul termic este foarte important pentru orice imobil si pentru orice persoana, iar pentru asigurarea acestuia este important sa optati pentru sistemul de incalzire potrivit, alegerea celei mai bune centrale termice reprezentând solutia ideala. In ultimii ani, multe persoane au luat decizia de a se debransa de la reteaua de termoficare, si au optat pentru utilizarea unei centrale termice. Asadar, aceste produse au devenit foarte populare, deoarece ofera eficienta maxima in ceea ce priveste incalzirea. Insa, este indicat sa fiti atenti in momentul achizitionarii la cele mai importante aspecte, pentru a gasi cea mai buna centrala termica. Aceasta investitie este una considerabila, si veti dori cu siguranta sa luati decizia potrivita.

Oricum, investitia pe care o veti face se va amortiza in timp datorita eficientei unei centrale termice. Referitor la selectie, este necesar sa tineti cont de cateva aspecte imporante, fie ca cumparati o centrala termica pentru prima data, fie ca veti dori sa o inlocuiti pe cea pe care o aveti deja. In primul rand, trebuie sa aveti in vedere capacitatile tehnice ale unei centrale termice in raportul cu pretul de achizitionare. Pe de alta parte, despre alegerea unei centrale termice trebuie sa spunem ca reprezinta un proces destul de complex, ce trebuie gandit bine, prin studierea produselor de pe piata. Exista foarte multe solutii avantajoase in ceea ce priveste achizitionarea, si nu va trebui decat sa le gasiti. Puteti opta pentru calitatea unor centrale germane pentru incalzirea termica si veti avea ocazia de a profita de eficienta ridicata la incalzire. Tinand cont de toate informatiile si detaliile din randurile de mai jos, veti avea ocazia de a gasi cea mai buna centrala termica.

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI.

Centrala termica Electrica, pe Gaz sau pe Lemne?

Este indicat sa optati pentru o centrala termica potrivita in functie de tipul de combustibil utilizat. Daca veti face acest lucru, atunci veti avea posibilitatea de a utiliza centrala termica in cele mai bune conditii, in functie si de tipul imobilului pe care veti dori sa il incalziti. In cele ce urmeaza, veti gasi detalii complete despre avantajele si dezavantajele achizitionarii unui tip de centrala termica, in functie de model.

 • Despre centrala electrica, putem spune ca va ofera posibilitatea de a o utiliza usor, in cele mai bune conditii, iar reteaua de alimentare este disponibila aproape oriunde. In aceste conditii, este indicat sa optati pentru acest tip de centrala in cazul in care veti dori sa va bucurati de o exploatare usoara. Printre dezavantajele acestui tip de centrala termica, putem spune ca este costisitoare in ceea ce priveste utilizarea, in comparatie cu celelalte tipuri de centrale termice. In plus, in unele cazuri, trebuie refacut bransamentul de energie electrica pentru ca aceasta sa functioneze corect. Ofertă Centrale Electrice: CLICK AICI.
 • In ceea ce priveste centralele termice pe gaz, putem spune ca reprezinta cea mai populara modalitate de achizitionare printre persoanele interesate de eficienta in incalzire. Acest lucru se intampla ca urmare a faptului ca o centrala termica pe gaz este ieftina in utilizare, oferind solutii tehnice multiple. Printre aceste solutii putem aminti centralele termice cu tiraj natural, cu tiraj fortat, in condensatie, cu camera etansa de ardere, prepararea instantanee de apa calda, cu sau fara boiler. Totodata in ceea ce priveste achizitionarea, veti avea la dispozitie o gama variata de preturi, beneficiind, de asemenea, si de usurinta in exploatare. Un dezavantaj referitor la achizitionare este reprezentat de faptul ca reteaua de distributie a gazului nu este disponibila in toata tara. Ofertă Centrale pe Gaz: CLICK AICI.
 • Centralale termice pe lemne reprezinta o alta modalitate de achizitionare a unei centrale termice eficiente. Un avantaj major in ceea ce priveste achizitionarea unei centrale de acest tip, este reprezentat de pretul ieftin al combustibilului. De asemenea, acest tip de centrala pe lemne, poate fi utilizat oriunde, deoarece nu necesita alimentarea pe gaz, functionand pe lemne. Printre dezavantajele centralelor termice pe lemne, putem aminti faptul ca va trebui incarcata destul de des cu combustibil, iar investitia initiala, este una destul de mare. Ofertă Centrale pe Lemne: CLICK AICI.

Aceste trei tipuri de centrale termice sunt cele mai populare, fiind indicat sa optati pentru unul din ele, in functie de necesitatile pe care le aveti. Tinand cont de aceste aspecte, veti gasi cu siguranta cea mai buna centrala termica.

Cumpără-ți Centrală Termică la Promoție: CLICK AICI

Centrala termica Conventionala sau in Condensare?

O alta decizie importanta pe care va trebui sa o luati in ceea ce priveste achizitioanarea unei centrale termice, o reprezinta alegerea dintre o centrala termica conventionala sau o centrala termica in condensare. In cele ce urmeaza vom vorbi despre aceste doua tipuri, iar daca veti tine cont de informatiile din rândurile ce urmeaza, veti gasi cu siguranta cea mai buna centrala termica, potrivita necesitatilor dvs.

 • Centralale  termice conventionale functioneaza prin combustia evacuata la temperaturi mai mari de 100 – 110° C, ceea ce asigura un tiraj suficient intr-un sistem de evacuare conventional. Insa, in cadrul acestui proces, caldura latenta de vaporizare este irosita, acesta fiind principalul dezavantaj al centralei termice conventionale. In cazul acestor centrala termice, caldura latenta nu este recuperata, iar o parte din energie, de circa 10 %, se pierde prin cosul fierbinte si prin mantaua boilerului. Avantajul principal al acestui tip de centrala conventionala este reprezentat de costul avantajos la achizitionare.
 • Optand pentru achizitionarea unor centrale termice in condensare, aveti posibilitatea de a beneficia de utilizarea unor schimbatoare de caldura, special proiectate pentru a raci gazele de ardere, facand ca temperatura acestora sa coboare, iar vaporii se vor transforma in apa lichida. In acest fel, energia este recuperata si nu va mai fi pierduta prin cos, acesta fiind principalul avantaj al centralei de acest tip. Se pierde mult mai putina caldura prin cosul de fum si prin manta, iar randamentul eficientei este unul mai ridicat. Centralele termice in condensare sunt recunoscute pentru faptul ca propun o eficienta ridicata si un consum redus de combustibil. Aceste centrale termice consuma mai putin gaz decat orice alt tip de centrala conventionala. Este indicat sa luati in calcul posibilitatea de a opta pentru o centrala termica in condensare si veti economisi din costurile energiei utilizate, chiar daca pretul de achizitie este mai ridicat decat in cazul centralei conventionale.

Asadar, centrala termica in condensare este mai potrivita in ceea ce priveste achizitionarea, chiar daca pretul este mai mare, deoarece veti recupera in timp investitia.

Vezi ofertă de preț Centrale Termice in Condensare: CLICK AICI

Pentru ofertă Centrale Convenționale: CLICK AICI.

Centrala Termica Murala sau pentru Pardoseala?

Centralele termice pot fi impartite si in aceste doua categorii, existand posibilitatea de a opta pentru o centrala murala sau pentru pardoseala. In functie de necesitatile pe care le aveti, este indicat sa optati pentru un tip de centrala, sau pentru celalalt. Tinand cont de aceste detalii, veti avea ocazia de a gasi cea mai buna centrala termica.

 • Centralele termice murale, sunt echipamente pentru prepararea agentului primar de incalzire pentru apa calda menajera si propun o montare pe perete. Exista cateva criterii importante in ceea ce priveste selectia unei centrale termice murale. In functie de combustibilul utilizat, aceste centrale pot fi pe gaz sau pe electricitate. In ceea ce priveste evacuarea gazelor, centralele murale pot fi cu tiraj fortat sau cu tiraj natural. Pe de alta parte, centralele termice murale ofera o modalitate optima si avantajoasa in ceea ce priveste prepararea apei menajere, propunand o preparare instantanee sau prin utilizarea unui boiler incorporat sau extern. Referitor la schimbatorul de caldura, poate fi bitermic sau monotermic.Centralele termice murale sunt ideale in cazul in care veti dori sa economisiti spatiu si sa le montati pe perete. Ofertă Centrale Termice Murale: CLICK AICI.
 • Centralele termice cu montare pe pardoseala sunt ideale pentru o utilizare in cadrul unor spatii mai mari. Aceste centrale functioneaza de cele mai multe ori cu gaz sau cu combustibil solid. Sunt mult mai robuste decat centralele termice cu o montare murala, fiind utilizate de cele mai multe ori in cadrul unor imobile mai mari, de tipul vilelor sau a cladirilor comerciale. Centralele ce se amplaseaza pe pardoseala au in cele mai multe cazuri un tiraj natural, beneficiind si de o serpentina de racire, ideala pentru a evita supraincalzirea. Datorita faptului ca aceste centrale cu montare pe pardoseala functioneaza de cele mai multe ori pe combustibil solid, utilizarea lor poate fi mai dificila decat in cazul montarii murale. Tocmai datorita faptului ca sunt robuste si au o constructie solida, este necesar ca aceste centrale sa se monteze pe pardoseala. Eficienta lor este una ideala, fiind indicat sa optati pentru acest tip de centrala daca veti dori o incalzire eficienta pentru un spatiu mai mare. Ofertă Centrale Termice pentru Pardoseală: CLICK AICI.

Centrale termice cu tiraj fortat sau cu tiraj natural?

In vederea selectieti centralei termice, este indicat sa tineti cont si de tipul tirajului, daca este fortat, sau natural. In cazul in care veti avea in vedere aceste chestiuni, atunci veti reusi sa luati decizia potrivita pentru a gasi cea mai buna centrala termica.

 • Despre centralele termice cu tiraj fortat putem spune ca reprezinta alegerea ideala pentru apartamente sau pentru spatii mai restranse. Aceste tipuri de centrale au in componenta o tubulatura concentrica de tip tub in tub, prin intermediul careia aerul necesar arderii combustibului este preluat din exteriorul incaperii. Pentru o preluare eficienta a aerului in camera de ardere, centrala cu tiraj fortat este complet etansa. Aceste tipuri de centrale pot fi montate in incaperi mici, inchise, printre care putem aminti balconul sau debaraua. In comparatie cu arderea cu tiraj natural, centralele cu tiraj fortat au un pret mai ridicat in ceea ce priveste achizitionarea, insa investitia se justifica pe deplin. Pentru locuintele rezistentiale, este nevoie de centrala cu un tiraj fortat, deoarece se va monta in conditii optime, chiar si in cadrul unor incaperi cu dimensiuni limitate. Evacuarea gazelor de ardere se face mai usor, iar necesitatea unui cos de eliminare nu mai este de actualitate.
 • Pe de alta parte, centralele cu tiraj normal nu reprezinta o solutie viabila pentru apartamente. Acest lucru se intampla ca urmare a faptului ca au o camera de ardere deschisa, iar in cazul obturarii cosului s-ar acumula monoxid de carbon in acea incapere. Aceste centrale cu un tiraj norma trebuie montate in holuri, scari de bloc, bucatarii sau pivnite. In cazul centralelor termice cu un tiraj normal putem adauga ca evacuarea gazelor de ardere se va realiza intr-un mod natural, fara ajutorul unui ventilator, utilizand un cos de fum, ce se aseamana cu cel al unei sobe. Centralele termice cu tiraj natural reprezinta un echipament termic eficient pentru o casa, sau pentru un spatiu comercial cu dimensiuni mai mari. Centralele de acest tip reprezinta solutia optima pentru spatii mai mari, fiind indicat sa optati pentru o centrala in condensare pentru a obtine un dispozitiv mai prietenos cu mediul. Aceste centrale sunt mai ieftine decat centralale termice cu tiraj fortat.

Avand in vedere aceste informatii importante despre centralele termice cu tiraj fortat sau natural, aveti ocazia de a gasi cea mai buna centrala termica.

Vezi ofertă de preț Centrale Termice cu Tiraj Forțat: CLICK AICI.

Pentru ofertă Centrale Termice cu Tiraj Natural: CLICK AICI.

Centrala termica cu boiler incorporat sau fara boiler incorporat

In vederea unei achizitionari corecte in ceea ce priveste centrala termica, este important sa tineti cont si de faptul daca exista boiler incorporat sau nu. Avand in vedere acest aspect, veti gasi cu siguranta cea mai buna centrala termica.

 • Centralele termice cu boiler incorporat asigura oricand caldura si apa calda de care aveti nevoie. O centrala de acest tip are integrat un boiler de 30 – 60 de litri, ce poate furniza un debit de pana la 20 litri pe minut, oferind o eficienta maxima in ceea ce priveste incalzirea eficienta a apei intr-un interval de 15 – 30 de minute. Acest boiler mentine temperatura apei constanta si o va furniza rapid, in cateva secunde de la deschiderea robinetului. Datorita faptului ca boilerul este integrat in carcasa centralei, spatiul de sub centrala va ramane liber, putand fi utilizat in alte scopuri. Totodata, optand pentru o centrala de acest tip, veti avea ocazia de a beneficia de un design modern, si veti dispune de posibilitatea de a monta echipamentele de acest tip in spatii inguste. Boilerul incorporat in centralele termice se regaseste la majoritatea modelelor cu serpentina, iar materialul din care este fabricat este otelul emailat.
 • Centralele termice fara boiler incorporat sunt cele ce ofera apa menajera calda instant, fiind foarte eficiente in acest sens. Nu sunt prevazute cu racord la cos, fiind cele mai populare tipuri de centrale. Aceste echipamente ofera un confort sporit in ceea ce priveste utilizarea, furnizând apa calda in mod constant si profitand de un debit confortabil. Gabaritul acestor centrale este unul redus, nefiind necesare spatii laterale. Are o greutate redusa, ceea ce inseamna ca montajul se realizeaza foarte usor. Centralele de acest tip reprezinta alegerea ideala pentru majoritatea utilizatorilor din tara noastra, iar acest lucru se intampla ca urmare a dimensiunilor compacte si a pretului mai mic, in comparatie cu modelul anterior.

Este indicat sa luati decizia finala pentru cea mai buna centrala termica, tinand cont de existenta boilerului inclus sau neinclus in corpul acesteia.

Vezi ofertă de preț Centrale Termice cu Boiler Incorporat: CLICK AICI.

Pentru ofertă Centrale Termice fără Boiler Incorporat: CLICK AICI.

Centrala termica cu protectie la inghet sau fara protectie la inghet

Ca si masura de siguranta, este foarte important sa optati pentru o centrala termica cu protectie la inghet, indiferent de tipul acesteia.

Daca centrala termica nu are protectie la inghet, trebuie sa alegeti cu mare grija locul in care o veti amplasa. In aceste conditii, trebuie sa aveti in vedere faptul ca instalarea trebuie sa se faca in camere cu o temperatura ce se va situa intre 5 si 35 de grade Celsius. In cazul unor temperatori apropiate de 0 grade Celsius, trebuie evitata instalarea centralei termice, mai ales in cazul in care aceasta este prevazuta cu un boiler de apa separat. Chiar si in conditiile in care nu este prevazuta cu boiler de apa, este periculos sa montati centrala in spatii ce ajung la temperaturi de 0 grade Celsius.

Insa, prin protectia la inghet a unei centrale termice, veti avea ocazia de a elimina posibilitatea aparitie unor probleme in ceea ce priveste functionarea. Centrala va fi potejata chiar daca temperatura din cadrul unor spatii este ceva mai scazuta. In aceste conditii, este foarte important sa optati mereu pentru o centrala termica prevazuta cu un sistem de protecie la inghet. In cazul in care veti face acest lucru, veti avea parte de siguranta dorita, si veti sti ca centrala dumneavoastra functioneaza in conditii optime fara a mai exista riscul inghetului.

Vezi ofertă de preț Centrale Termice cu Protecție la Îngheț: CLICK AICI.

Pentru ofertă Centrale Termice fără Protecție la Îngheț: CLICK AICI.

Brandul celei mai bune centrale termice

Exista multe modalitati in ceea ce priveste selectia unui brand ce ofera avantaje multiple referitor la achizitionarea unei centrale termice.

In aceste conditii, puteti lua in calcul posibilitatea de a opta pentru centralele in condensare Vaillant, acestea fiind recunoscute pentru eficienta pe care o ofera in ceea ce priveste utilizarea. Constructia acestora este una durabila, utilizand materiale de calitate, insa avand si un pret pe masura performantelor. De asemenea, puteti alege centralele termice de la Viessmann in cazul in care va doriti o putere termica mare si un consum redus de energie. Aceste centrale se vor adapta indiferent de cerintele pe care le aveti. Totodata, centralele termice Ariston reprezinta modalitatea optima prin care puteti intra in posesia unor centrale ce ofera eficienta si calitate. Immergas va propune o alta posibilitate de achizitionare daca sunteti in cautarea unor centrale potrivite pentru case si apartamente. Multe persoane opteaza si pentru brandul Bosch si sunt pe deplin multumite de tot ceea ce ofera aceasta firma producatoare de centrale termice. Wolf si Barreta reprezinta, de asemenea, branduri ce ofera calitate si eficienta in domeniul achizitionarii unor centrale termice. Este indicat sa optati pentru unul din aceste branduri producatoare, pentru a gasi cea mai buna centrala termica in functie de necesitatile pe care le aveti.

Reduceri Centrale Termice: CLICK AICI.

Concluzie

In concluzie, putem spune ca este foarte important sa va asigurati de faptul ca veti selecta cea mai buna centrala termica. Numai in cazul in care veti face acest lucru veti avea ocazia de a va bucura de tot ceea ce ofera echipamentele de acest tip. Functionarea unei centrale termice selectata corect, tinand cont de toate aspectele importante de mai sus, nu va lasa de dorit, si veti avea parte mereu de un confort termic sporit, indiferent de spatiul ce urmeaza sa fie incalzit.

Cumpără-ți Acum Centrală Termică la Promoție: CLICK AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *