Cum alegi cea mai buna centrala pe LEMNE?

cea-mai-buna-centrala-pe-lemneDaca veti dori sa optati pentru un sistem eficient de incalzire, este indicat sa cautati cea mai buna centrala pe lemne. Aceste tipuri de centrale sunt ideale pentru zonele rurale, functionand eficient pentru incalzire si pentru asigurarea apei calde menajere.

Centralele pe lemne se utilizeaza in cazul locuintelor ce nu dispun de instalatie de gaz, dar au la dispozitie un spatiu extins, chiar si in afara casei, pentru montarea unei centrale pe lemne. Aceste centrale pe lemne propun un avantaj foarte mare in comparatie cu centralele pe gaz sau centralele electrice, deoarece pretul combustibilului solid este mai avantajos in ceea ce priveste achizitionarea.

Pentru exploatare, sunt necesare anumite conditii particulare, ceea ce inseamna ca nu sunt recomandate pentru apartamente, sau pentru spatiile mai restranse. Acest lucru se intampla ca urmare a faptului ca greutatea unei centrale pe lemne este mare, are un cos inalt, iar optiunea de tiraj fortat nu este inca disponibila. De asemenea, este necesar si un spatiu pentru stocarea lemnelor.

Tinand cont de urmatoarele informatii veti gasi cu siguranta cea mai buna centrala pe lemne.

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI.

Centrala le Lemne Conventionala sau in Condensare?

In momentul in care cautati cea mai buna centrala pe lemne, puteti lua in calcul doua tipuri in ceea ce priveste achizitionarea. In aceste situatii, optand pentru o centrala pe lemne conventionala, veti avea ocazia de a plati un pret mai mic, insa eficienta si randamentul termic ajunge pana la 92 – 94 %.

In cazul in care veti dori sa va bucurati de o eficienta de peste 100 %, este indicat sa optati pentru o centrala termica pe lemne in condensare. Insa, pretul unei centrale termice in condensare este mai mare decat in cazul unei centrale conventionale. Dar, investitia pe care o veti face poate fi recuperata in cateva luni, datorita eficientei si randamentului mai mare in ceea ce priveste exploatarea.

In functie de necesitatile pe care le aveti si de bugetul de care dispuneti, puteti lua in calcul fie achizitionarea unei centrale termice pe lemne conventionala, fie achizitionarea unei centrale termice pe lemne in condensare.

Profită de Oferta Actuală la Centralele pe Lemne: CLICK AICI.

Puterea termica nominala maxima (kW) a celei mai bune centrale le lemne

Puterea termica nominala maxima in kW – kilowati, reprezinta o alta chestiune importanta de care va trebui sa tineti cont pentru a gasi cea mai buna centrala pe lemne.

In aceste conditii, putem spune ca in cazul in care aveti o casa cu o suprafata de aproximativ 200 metri patrati, puterea necesara pentru incalzire este de 15 – 20 kW. In cazul in care este nevoie si de prepararea apei calde menajere, atunci este nevoie de o putere de 25 kW. Daca veti dori sa va asigurati ca nu veti avea probleme cauzate de frig sau de lipsa apei calde la chiuveta, atunci este recomandata o suplimentare a puterii instalatiei cu 20 – 25 %. Este indicat sa tineti cont de acest aspect, deoarece calitatea lemnelor poate fi diferita si pot oferi o putere si o eficienta diferita.

Referitor la consumul de lemne, pentru a obtine puterea necesara, putem spune ca este in stransa legatura cu randamentul cazanului, calitatea combustibilului, temperatura exterioara, gradul de izolare a casei si suprafetele intinse. In acest sens, pentru o casa de aproximativ 200 metri patrati, consumul lunar de energie va varia in jurul unei valori de 6000 kW. In aceste conditii, pentru a mentine o temperatura de 23 grade Celsius, este necesar un consum de 1.5 metri cubi de lemne pe luna.

Cumpără-ți Acum Centrală pe Lemne la Promoție: CLICK AICI

Nivelul de zgomot pentru o centrala pe lemne de calitate

Nivelul de zgomot al unei centrale termice pe lemne reprezinta o alta chestiune importanta, de care va trebui sa tineti cont pentru a gasi cea mai buna varianta de achizitionare. Centralele pe lemne necesita o camera speciala in care sa functioneze, deoarece produce anumite zgomote in ceea ce priveste utilizarea, cauzate de instalatie sau de ardere a combustibilului.

Despre arzator si pompa de apa, putem spune ca poate crea un zgomot deranjant in unele situatii, ce poate fi auzit mai ales pe perioada noptii. In cazul in care veti opta pentru o centrala ce nu provoaca un zgomot mai mare de 45 dB, atunci aceasta nu va fi deranjanta pentru dumneavoastra.

Oricum, datorita faptului ca centrala pe lemne este montata intr-o camera separata, nivelul de zgomot nu va fi resimtit la fel de mult ca in cazul unei centrale de apartament.

Vezi Reducerile Actuale la Centralele pe Lemne: CLICK AICI.

Cumpara-ti centrala pe LEMNE cu protectie la inghet!

Este indicat sa optati pentru achizitionarea unei centrale pe lemne cu protectie la inghet. Acest lucru este cu atat mai important in cazul in care ne gandim la faptul ca centrala pe lemne se monteaza intr-o camera separata, in care temperaturile pot fi destul de scazute.

Odata ce veti observa sau veti sti ca temperatura din acea camera scade sun 0 grade Celsius, atunci este foarte important sa optati pentru o centrala termica cu protectie la inghet. Numai in cazul in care veti face acest lucru, veti avea ocazia de a va bucura de o utilizare optima, fara sa isi faca aparitia unele neplaceri cauzate de inghetarea instalatiei.

Protectia la inghet va ofera o solutie optima de intretinere a centralei, chiar si in situatiile in care veti pleca de acasa pentru o perioada indelungata de timp.

Beneficiază de cele mai bune prețuri la Centralele pe Lemne: CLICK AICI.

Brandul celei mai bune centrale pe lemne

Modalitatile de achizitie in functie de brand sunt multiple, pentru a gasi cea mai buna centrala pe lemne. In aceste conditii, puteti opta pentru brandul Zantia Bradford, pentru a gasi centrale pe lemne bune, ce propun o eficienta sporita in incalzire. De asemenea puteti alege brandul Atmos, in cazul in care veti dori un randament mare in ceea ce priveste incalzirea si prepararea apei calde menajere. Burnit reprezinta o alta modalitate prin care puteti achizitiona o centrala pe lemn ce ofera o functionare ideala. Totodata, puteti alege si brandul Viadrus, in cazul in care veti dori o centrala termica pe lemne la un pret avantajos ce functioneaza eficient. Pe de alta parte, Kordi poate oferi o centrala termica pe lemne pentru persoanele ce nu dispun de un buget foarte mare de achizitionare. Optand pentru unul dintre aceste branduri veti avea ocazia de a gasi cea mai buna centrala pe lemne.

Centrale pe Lemne de calitate, la prețuri foarte bune, găsești: AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *