Cum alegi cea mai buna centrala ELECTRICA?

cea mai buna centrala ELECTRICACu siguranta, va doriti sa optati pentru cea mai buna centrala electrica in cazul in care urmeaza sa alegeti un produs din aceasta categorie. Despre aceasta alegere putem spune ca poate fi o adevarata provocare, mai ales in cazul in care veti dori sa profitati de tot ceea ce inseamna eficienta in incalzire. Nu este foarte dificil sa luati decizia potrivita in cazul in care veti tine cont de toate informatiile din acest articol.

Solutia de incalzire cu centrala electrica este una ideala pentru persoanele ce nu pot opta pentru o centrala termica pe gaz sau pentru o centrala pe lemne. Spunem acest lucru deoarece centrala electrica poate fi mai costisitoare in ceea ce priveste exploatarea, fata de celelalte modele, desi multi sustin ca incalzirea electrica este incalzirea viitorului.

Despre o centrala electrica mai putem spune ca reprezinta alegerea ideala pentru apartamente sau pentru case de mici dimensiuni. Astfel, in cazul in care veti dori sa luati decizia potrivita in vederea achizitionarii, este indicat sa tineti cont si de particularitatile locuintei. Daca veti alege centrala potrivita, iar locuinta este izolata termic, atunci veti avea ocazia de a limita resursele in ceea ce priveste incalzirea. Tinand cont de detaliile din randurile ce urmeaza, veti avea ocazia de a gasi cea mai buna centrala electrica.

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI.

Centrala Electrica Conventionala sau Centrala Electrica in Condensare?

Exista doua tipuri de centrale electrice pentru care puteti opta. Este indicat sa tineti cont de aceste tipuri pentru a gasi cea mai buna centrala electrica, in functie de necesitatile pe care le aveti si de bugetul de care dispuneti.

  • Centrala electrica conventionala reprezinta modelul clasic de centrala, fiind cel mai popular in tara noastra. Acest lucru se intampla si ca urmare a faptului ca ofera posibilitatea de achizitionare la un pret mai avantajos. Insa, chiar daca reprezinta o varianta mai ieftina de achizitie, eficienta este mai scazuta decat in cazul centralei electrice in condensare. In aceste conditii, se mai poate spune despre o centrala electrica conventionala ca ofera un randament termic de 90 – 95 %, ceea ce inseamna ca doar un procent din energia electrica absorbita va fi transformat in energie termica. Nu este un aspect ingrijorator, insa daca veti dori o eficienta sporita, este indicat sa optati pentru centrala electrica in condensare. Insa, daca veti dori un pret mai avantajos, centrala electrica conventionala ramane alegerea ideala.
  • Centrala electrica in condensare reprezinta o alta varianta de achizitie. Acest tip de centrala prezinta un pret de achizitie mai mare, insa investitia se merita pe deplin, deoarece ofera un randament termic mai mare, de pana la 99 %, sau chiar depasind aceasta valoare. Optand pentru acest tip de centrala electrica veti avea parte de o eficienta mai mare in ceea ce priveste incalzirea.

Asadar, daca doriti un pret mai avantajos, puteti opta pentru o centrala electrica conventionala, iar daca doriti eficienta mai mare, o centrala electrica in condensare reprezinta alegerea optima.

Vezi ofertă de preț Centrale Electrice in Condensare: CLICK AICI.

Pentru ofertă  de preț Centrale Electrice Convenționale: CLICK AICI.

Puterea termica nominala maxima (kW) a celei mai bune centrale electrice

Despre puterea termica nominala a unei centrale electrice, exprimata in kW – kilowati, putem spune ca poate pleca de la 3 kW, ajungand chiar si pana la valori de 300 kW, in cazul in care vorbim de centralele industriale.

Daca veti dori sa aflati o cifra mai exacta in ceea ce priveste puterea termica nominala maxima, este indicat sa plecati de la volumul spatiului. In acest sens, veti inmulti suprafata cu inaltimea incaperilor si veti obtine volumul. Valoarea obtinuta va trebui pusa in relatie cu gradul de izolare termica a spatiului, aflandu-se astfel puterea efectiva a centralei. Asadar, pentru a afla necesarul de putere termica, este foarte important sa cunoasteti particularitatile spatiului ce urmeaza a fi incalzit. O locuinta veche si neizolata termic are nevoie de 60 W pentru a fi incalzit un metru cub de aer. Pentru locuintele vechi, insa izolate termic, necesarul scade la 50 W pe metru cub de aer incalzit, in timp ce la apartamentele noi necesarul este de 40 W pentru a incalzi un metru cub de aer. In cazul unor imobile bine izolate, cu o suprafata de 70 mp, este nevoie de o putere nominala cuprinsa intre 6 – 9 kW. Pentru spatiile de 100 mp, va trebuie sa optati pentru o putere de 12 kW, iar pentru 200 mp trebuie sa alegeti o versiune ce ofera 24 kW. Tinand cont de aceste valori, veti avea ocazia de a lua decizia potrivita in functie de putere, alegand astfel cea mai buna centrala electrica. Puterea reprezinta poate cea mai importanta chestiune in ceea ce priveste eficienta unei centrale electrice. Avand in vedere detaliile de mai sus, veti gasi, cu siguranta, cea mai buna centrala electrica, potrivita necesitatilor dvs.

Profită de Oferta Actuală la Centralele Electrice: CLICK AICI

Cumpara-ti centrala ELECTRICA cu protectie la inghet!

Protectia la inghet pentru o centrala electrica este foarte importanta, deoarece veti avea ocazia de a evita unele neplaceri cauzate de inghetul centralei si a echipamentelor adiacente. Singura solutie pantru a scapa de problema inghetului, fara sa fiti nevoit sa incalziti spatiul in care este amplasata centrala, o reprezinta achizitionarea unei centrale electrice cu protectie la inghet.

Asadar, centrala electrica nu va mai fi in pericol de inghet, chiar si in cazul in care temperaturile scad sub 0 grade Celsius. Daca veti opta pentru o centrala electrica ce are incorporata functia de protectie la inghet, veti avea ocazia de a utiliza centrala timp indelungat, in cele mai bune conditii, fara a mai exista riscuri de inghet. Astfel, se recomandam cu insistenta functia de protectie la inghet pentru centralele ce urmeaza a fi montate in anumite spatii unde temperaturile sunt mai scazute.

Este foarte important sa aveti in vedere aceasta chestiune in cazul in care cautati cea mai buna centrala electrica. Numai in cazul in care veti face acest lucru veti elimina posibilitatea aparitie unor accidente nedorite, cauzate de inghetul centralei si a echipamentelor acesteia.

Vezi ofertă Centrale Electrice cu Protecție la Îngheț: CLICK AICI.

Brandul unei centrale electrice de calitate

Exista foarte multe variante prin care va puteti asigura de faptul ca veti selecta cea mai buna centrala electrica. In acest sens, este indicat sa fiti atenti si la brandul pentru care veti opta, deoarece de acesta depinde eficienta pe care o veti primi. Cu siguranta, unele branduri si firme producatoare de centrale electrice propun un pret mai mare, insa calitatea si eficienta unei centrale eletrice este foarte importanta.

In aceste conditii, puteti alege centralele electrice oferite de Bosch, in cazul in care veti dori sa va bucurati de o eficienta sporita, chiar daca pretul de achizitie este ceva mai mare. O alta varianta de achizitie o reprezinta centralele electrice Vaillant, despre care putem spune ca ofera mereu calitatea dorita. De asemenea, puteti opta pentru centralele electrice Ferroli, in cazul in care veti dori sa faceti o alegere sigura. Protherm reprezinta un alt brand ce ofera centrale electrice cu un pret avantajos si o calitate excelenta. Totodata, puteti alege centralele electrice Romstal sau Ecotermal pentru a beneficia de eficienta in incalzire si de un pret de achizitie corect.

Dupa cum vedem, modalitatile si posibilitatile de achizitionare sunt multiple si va trebui sa aveti in vedere firma producatoare pentru a selecta cea mai buna centrala electrica. Eventual, puteti intra in legatura cu reprezentantii acestor branduri pentru a afla detalii suplimentare despre centralele electrice pe care le ofera.

Cumpără-ți Acum Centrală Electrică de calitate, la Preț Redus: CLICK AICI

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *