Cum alegi cea mai bună pilotă?

cea-mai-buna-pilotaComercianții au foarte multe oferte, sortimentul de pilote disponibil pe piață fiind foarte mare, iar aceste lucruri îți îngreunează considerabil misiunea de a alege cea mai bună pilotă.

Să fie o pilotă pentru iarnă sau o pilotă de vară? Să fie pentru toate anotimpurile? Să aibă umplutură naturală sau sintetică? Pentru ca toate aceste idei să nu mai reprezinte o dilemă, vă oferim în rândurile următoare un ghid care vă va ajuta să selectați din diversitatea de produse oferite, acea pilotă care să se potrivească perfect cu nevoile dumneavoastră.

Iată și criteriile de care trebuie să țineți cont:

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI.

Umplutura celei mai bune pilote

Acest aspect determină o serie de alți factori, precum calitatea, gradul de confort, greutatea sau indicele de căldură al pilotei.

Poate fi vorba de:

– umplutură naturală: lână, pene și puf de gâscă, respectiv bambus;

– umplutură sintetică: biluțe siliconice, poliester (nanofibră, microfibră) etc.

În general, cele mai apreciate pilote sunt cele cu umplutură naturală, întrucât rezistă mult mai bine, sunt mai plăcute la atingere, mai pufoase și permit o respirație mai bună a pielii decât cele sintetice.

Pilote cu umplutură din lână

Pilotele cu umplutură din lână pot fi folosite în egală măsură atât iarna, cât și vara. Proprietățile de termoreglare ale materialului fac ca pilotele din lână să fie potrivite în orice anotimp. Iarna, o pilotă din lână ține cald prin intermediul fibrelor – asemănătoare cu un fagure de miere – care captează milioane de buzunare de aer ce efectuează izolarea corespunzătoare. Pe timp de vară, pilotele cu umplutură din lână se dovedesc de asemenea potrivite: lâna absoarbe vapori până la o treime din propria sa greutate, fără a deveni umedă sau lipicioasă. Toată umezeala captată astfel este direcționată și eliminată către exterior. Prin urmare, umezeala produsă de corp nu rămâne nici în pilotă, nici pe corp.

Avantajele pilotei cu umplutură din lână:

 • Este antialergică;
 • Se curăță ușor și se păstrează curată mai mult timp;
 • Elimină rapid umezeala acumulată;
 • Este potrivită pentru orice anotimp.

Ca singur dezavantaj, pilotele din lână sunt mai grele decât pilotele din puf de gâscă.

Vezi ofertă pilote cu umplutură din lână: CLICK AICI.

Pilote cu pene și puf de gâscă

Este cunoscut faptul că puful de gâscă se comportă ca un foarte bun izolator termic, motiv pentru care este un candidat optim pentru a fi folosit la umplerea pilotelor.

O pilotă cu pene și puf de gâscă asigură o ventilație corespunzătoare, dar și un confort termic pe măsură. Fluctuațiile de temperatură nu sunt încurajate, iar persoanele care transpiră excesiv pot alege cu încredere o pilota din puf de gâscă, întrucât permite corpului și pielii să respire.

O pilotă din puf de gâscă este cu atât mai calitativă și mai călduroasă, cu cât procentajul de puf este mai mare. Cei care caută cea mai bună pilotă cu puf de gâscă ar trebui să aleagă una cu procentaj de 100% puf și să fie pregătiți să plătească și un preț ceva mai piperat.

Avantajele pilotei cu puf de gâscă:

 • Este naturală;
 • Este foarte călduroasă;
 • Este foarte ușoară;
 • Este pufoasă;
 • Atrage și elimină apoi în exterior umezeala generată de corpul uman;
 • Izolează foarte bine din punct de vedere termic;
 • Este foarte rezistentă – se poate utiliza fără probleme chiar peste 10 ani.

Ca dezavantaje, ar putea fi menționate două idei: pilotele cu puf de gâscă nu pot fi curățate acasă, întrucât necesită o curățare specială și, de asemenea, necesită aerisire periodică.

Vezi ofertă pilote cu umplutură din pene și puf de gâscă: CLICK AICI.

Pilote cu umplutură din bambus

Pilotele cu umplutură din bambus au câștigat rapid puncte de popularitate în rândul celor mai sensibili la diverse alergii. Pilotele cu umplutură din bambus au proprietăți antibacteriene, antialergice și antimicrobiene și pot fi folosite în orice anotimp.

Pot fi folosite fără probleme de orice categorie de vârstă, de la copii la adulți, întrucât oferă un confort termic sporit, sunt plăcute la atingere dar și ușoare.

Avantajele pilotelor cu umplutură din bambus:

 • Sunt ideale, chiar și pentru copii;
 • Sunt pilote ce pot fi folosite în orice anotimp;
 • Sunt pilote antialergice;
 • Sunt foarte rezistente.

Ca singur neajuns, pilotele cu umplutura din bambus nu se curăță la fel de ușor precum cele cu umplutură sintetică.

Vezi ofertă pilote cu umplutură din bambus: CLICK AICI.

Pilote cu umplutură sintetică

Pilotele cu umplutură sintetică se întrețin și se curăță mai ușor decât cele cu umplutură naturală și au un preț mai mic comparativ cu acestea. Reprezintă o alternativă pentru persoane mai practice, care sunt dispuse să înlocuiască periodic pilota și pentru care curățarea ușoară reprezintă un avantaj mai important decât confortul unui somn odihnitor într-un așternut călduros.

Dintre materialele sintetice cu care pot fi umplute, cea mai des folosită este nanofibra – fibre de dimensiuni foarte reduse, foarte elastice și care imită foarte bine puful de gâscă.

Avantajele pilotelor cu umplutură sintetică:

 • Preț mai redus, comparativ cu pilotele ce au umplutură naturală;
 • Curățare și întreținere mai ușoară;
 • Proprietăți antialergice.

Ca neajunsuri, poate fi menționat faptul că rezistența este mai redusă față de a celor cu umplutură naturală, dar și ideea că pe termen lung înlocuirile repetate ale pilotelor pot să genereze cheltuieli mai mari.

Vezi ofertă pilote cu umplutură sintetică: CLICK AICI.

Materialul exterior al celei mai bune pilote

Contează foarte mult și materialul exterior al pilotei, întrucât influențează confortul, dar și calitatea și durabilitatea pilotei. Câștigătorul absolut din acest punct de vedere este bumbacul natural, care va asigură de faptul că veți alege cea mai bună pilotă.

O pilotă cu material exterior bumbac 100% permite pielii să respire, oferind o bună circulație a aerului, fără a crea acea senzație de „încingere”.

Vezi ofertă pilote din bumbac: CLICK AICI.

Compartimentare („buzunarele”) unei pilote de calitate

Este vorba despre acele compartimente care mențin umplutura pilotei intactă, în același loc. În acest fel, umplutura nu se va strânge toată într-un colț al pilotei și nu se va plimba pe întreaga suprafață a acesteia.

Prin compartimentare, producătorii se asigură de faptul că pilota va oferi același confort termic pe toată suprafața, fără excepții.

Indicele de căldură pentru o pilotă călduroasă

Cu cât densitatea pilotei este mai ridicată, cu atât și indicele de căldură va fi la rândul său mai crescut.

Acest indice poate fi menționat fie sub formă de cifre de către producători, în specificațiile produsului, sau sub forma densitatii/grosimii pilotei.

În funcție de indicele de căldură, pilotele se împart în cele de vară, de iarnă și cele pentru orice anotimp.

Cumpără-ți Acum Pilotă la Promoție: CLICK AICI.

Mărimea celei mai bune pilote

Contează la rândul său, fiind un criteriu ce ține cont de mărimea patului și de numărul de persoane ce o folosesc. La fel precum în cazul lenjeriilor de pat, recomandarea este ca dimensiunile pilotei să fie mai mari decât cele ale patului, în așa fel încât persoanele ce o folosesc să beneficieze fără probleme de avantajele acesteia.

Cu aceste detalii în minte, dintre care cel mai important rămâne tipul de umplutură, orice cumpărător va ști cum să aleagă cea mai bună pilotă, potrivită nevoilor proprii.

Pilote de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *